FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 juni 2000

Rechter: Microsoft moet opsplitsen

dennis@wacky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter heeft vandaag besloten dat Microsoft moet opslitsen in twee bedrijven. De ene gaat zich gaan richten op de besturingssystemen, en de ander op internettoepassingen.

Microsoft moet binnen 4 maanden met een plan voor de opdeling voor de dag komen. De opdeling gaat tenminste 10 jaar duren, zo meldde CNN Financial.

Een klein stukje uit het artikel:
Microsoft has vowed to appeal the order, a process which could take up to two years, during which time the ordered split is likely to be postponed.

The breakup order, handed down by U.S. District Court Judge Thomas Penfield Jackson, is the largest court-ordered division of a company since AT&T agreed to be broken into a long-distance company and seven regional phone companies in 1984.

Britney Spears vulde haar boezem op

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears heeft toegegeven dat ze haar boezem heeft 'opgevuld'. Tijdens de opnames van "Oops I did it again" werd ze in zo'n mooi strak pakje gehezen dat haar vrouwelijk uitstraling bijna in het niets viel. En nu heeft ze dus toeggeven dat ze de nodige 'opvulling' heeft gebruikt om er weer 'wat van te maken'. Overigens ontkent Britney nog steeds dat haar duidelijk grotere borstomvang te maken heeft met een chirurgische ingreep. Dat heeft gewoon met haar leeftijd te maken aldus mevrouw Spears zelf.

Reden Eminem arrestatie bekend

Meldden wij een aantal dagen geleden nog dat rapper Eminem gearresteerd was wegens een vechtpartij, is nu de volledige waarheid aan het licht gekomen.

Eminem verklaarde in eerste instantie dat hij werd opgewacht door tien man, maar het blijkt de rapper zelf geweest te zijn die de knokpartij begon. Zijn vrouw Kim zou namelijk een andere man gezoend hebben.

De rapper had al zo zijn vermoedens en trok met een paar vrienden naar de club met een ongeladen 9mm semi-automatisch wapen (zal wel een Uzi geweest zijn).
Hij bedreigde bartender John Guerra met wie Kim intiem was vervolgens met de dood en sloeg hem twee keer op het hoofd. Toen de vrienden Eminem probeerden tegen te houden, viel het wapen op de grond.
Eminem kan veroordeeld worden voor wapenbezit, dreigementen en mishandeling.

Public Enemy doet vreemde uitspraken

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Public Enemy, een van 's wereld's meest spraakmakende rap-bands, liet zich tijdens een optreden in Dublin zeer negatief uit over de Britse koninklijke familie. Hoofd van de band, rapper Chuck D., vertelde zelfs dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de dood van prinses Diana.
Ook de kwestie Noord-Ierland namen de rappers mee in hun optreden.

Public Enemy maakte al eerder vreemde uitspraken. Zo maakte ex-public enemy rapper Professor Griff al eens de opmerking dat het niet toevallig is dat jewelen JEW-elry werden genoemd. Deze anti-semitistische opmerking kostten hem zijn plaats in de rapgroep.

PE, geweldige band met soms wat rare ideeën...

Eminem en Dr.Dre maken film

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire rapper Eminem blijft in het nieuws.
Zo meldde hij dinsdag dat hij zijn acteerdebut zal maken in een film over zijn eigen leven.
De nog titelloze film gaat over een jonge blanke rapper in Detroit die het probeert te maken in de showbusiness.

Het script is geschreven door Scott Silver. Eminem zal tevens samen met rapper Dr. Dre de muziek verzorgen voor de film.

”Het verhaal is niet echt autobiografisch,” aldus filmmaatschappij Universal, “maar gebaseerd op de werkelijkheid. Eminems jeugd leent zich uitstekend voor een dramatische film.”

De Amerikaanse rapper is in korte tijd uitgegroeid tot een superster. Van zijn twee albums zijn alleen al in Amerika zes miljoen exemplaren verkocht.

Pretty Woman 2 ?

"En ze leefden nog lang en gelukkig" is voor sommige mensen niet genoeg. Dit gaat zeker op voor die mensen die hopen op een vervolg op de romantische komedie "Pretty Woman" met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrollen.
Zowel Richard als Julia hebben te kennen gegeven interesse in "Pretty Woman 2" te hebben. Hetzelfde geldt voor regisseur Garry Marshall, die ook de eerste film regisseerde. Er is echter één probleempje: de kosten die een reunie tussen de drie sterren met zich meebrengt. Roberts is op dit moment de best betaalde actrice in Hollywood en zou voor de rol minimaal 20 miljoen dollar + 5% van de opbrengst moeten krijgen.
Gere wil een soortgelijk bedrag. Marshall zal met een ruime 10 miljoen dollar kunnen instemmen. In totaal zou er alleen al aan hun salarissen meer dan 50 miljoen dollar moeten worden opgehoest. En dan hebben we het nog niet eens over productiekosten, advertising en overige salarissen.
Of er dus ook daadwerkelijk een vervolg komt op het kassucces van 1990 valt nog te bezien...

Moordenaar vindt slachtoffers via chat

Sjeemz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 56-jarige Amerikaan John Robinson wordt er van verdacht vijf vrouwen te hebben vermoord die hij leerde kennen via chatrooms op internet. Onder meer onder de naam chatmaster (c-m) (<=- inside joke, red.) ermm, o nee, "slavemaster" zocht hij contact met vrouwen die geïnteresseerd waren in sadomasochisme, zo meldt ABC News.

De vijf lijken werden zaterdag ontdekt. Twee zaten in vaten die begraven waren in een stuk grond van de verdachte in de buurt van Kansas City. De drie anderen ontdekte de politie in drie tonnen in een huurkluis. Volgens een officier van justitie waren de vrouwen al enige tijd dood.
Robinson stond maandag voor de rechtbank op verdenking van aanranding van twee andere vrouwen in hotels. Hij zou hen tegen hun zin hebben gefotografeerd en grof hebben bejegend. Een van hen reisde vanuit Texas naar Kansas City voor een seksuele ontmoeting met Robinson.

De politie sluit niet uit dat er nog meer dodelijke slachtoffers zijn. Daarom worden de e-mail van de verdachte en een vijver op zijn stuk grond onderzocht.

Wederom het bewijs dat de wereld zieker en zieker aan het worden is...

Tip van 23.000 piek voor ethische serveerster

Een barbezoeker liet dinsdag in de 'Leg Room Bar' in Chicago een tip van $10,000 (ruim 23000 piek) achter voor de serveerster die hem en zijn mede-drinkers drie cocktails met een totale waarde van $9 (een kleine 20 gulden) serveerde.

De welbespraakte Engelse dokter liet de tip achter voor de aantrekkelijke Melanie Uczen omdat hij onder de indruk was van haar inzet als serveerster.
De 23-jarige Melanie dacht in eerste instantie dat het om een grap ging, maar nader onderzoek en een telefoontje naar de credit-card maatschappij leerden dat het wel degelijk om een echte fooi ging.

Nadat de dokter de fooi had uitgereikt aan de verblufte serveerster, het was op dat moment drie uur 's nachts, vroeg hij of ze misschien zit had met hem het ontbijt te nuttigen (ja ja ), maar ze weigerde met de melding dat ze niet kon omdat de tafels nog afgenomen moesten worden.

De dokter liet dezelfde nacht al een tip achter van $1000 (ongeveer 2400 gulden), maar liet Melanie weten dat zij meer verdiende. Op dat moment schreef hij de cheque van $10,000 voor haar uit.

De naam van de dokter in kwestie is niet bekend gemaakt...

KASSA !! Tsj-tsjinggggg !!

Alle leerlingen aan de e-mail

Alle leerlingen vanaf groep 5 in het basisonderwijs krijgen een eigen e-mailadres, ongeacht of hun school al een aansluiting op kennisnet heeft. Minister Hermans van onderwijs maakte dit vandaag bekend op een jongerenmanifestatie in Utrecht.
Wat het precieze nut is van het geven van e-mailadressen aan leerlingen die geen toegang tot die mail hebben is onbekend, maar het is een leuk initiatief

P.Okon op het Arena-gras

coelho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische voetballer Paul Okon verruilt waarschijnlijk zijn club Fiorentina voor Ajax. De clubs zijn daarover in onderhandeling. Okon is de aanvoerder van het Australisch olympisch elftal en zal waarschijnlijk al in het komende seizoen voor Ajax uitkomen.
Okon staat momenteel nog onder contract bij het Italiaanse Fiorentina.

Zouden ze bij Ajax denken dat het ArenA-gras beter groeit met behulp van P.Okon?

Pijnlijk biljartspel

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een elfjarige engelse jongen is in het ziekenhuis opgenomen nadat hij door een biljartkeu gevallen was. De keu drong via zijn balzak (AU!) diep door tot door zijn maag. Chirurgen hadden een uur nodig om de keu te verwijderen.
Volgens andere kinderen balanceerde de jongen op een stoel terwijl hij de keu tussen zijn benen vasthield, toen hij eraf viel.

Of de jongen ooit nog kindertjes kan maken is onbekend

Trouwen in ballon voortaan verboden ?

De SGP-fractie in de Tweede Kamer wil dat de regering paal en perk stelt aan het aantal locaties waar mensen een huwelijk kunnen afsluiten.
Bruidsparen kiezen de laatste jaren steeds vaker een aparte plaats voor het officiële jawoord, zoals een luchtballon, een boot of een tram. Volgens de SGP is het sluiten van een huwelijk een te serieuze aangelegenheid om er een ludieke actie van te maken.

De SGP voelt zich gesteund door de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Deze organisaties pleitten er eerder al voor om huwelijken vooral in een gebouw te voltrekken. Volgens de wet mag een huwelijk ook buiten het gemeentehuis worden afgesloten.

Sjeezes wat een ouderwetse instelling zeg

Gorbatsjov bijna verdronken

De laatste leider van de voormalige Sovjet-Unie, Michaïl Gorbatsjov, is onlangs bijna verdronken tijdens een zwemtochtje in de Caraïbische Zee.
De beroemde politicus moest door een Costaricaanse strandwachter uit het water worden gehaald.
De 69-jarige Gorbatsjov was in Costa Rica om een lezing te geven. Volgens Moskovski Komsomolets "overschatte hij zijn krachten en zwom te ver".
Gorbatsjovs dochter en kleindochter, die vanaf het strand toekeken, waarschuwden daarop de strandwacht.

Baywatch to the rescue !

Man gijzelt 8 maanden oude baby

In Londen is vanmorgen vroeg een vermoedelijk Oostenrijkse man een huis binnengedrongen en houdt daar momenteel een 8 maanden oud meisje gegijzeld. De lokale politie onderhandelt momenteel met de man over zijn eisen.
Volgens een woordvoerder van de politie hield de man de baby al eens voor het raam om aan te tonen dat ze nog volledig gezond en wel was.

Een flink aantal politieagenten, brandweer en twee ambulances staan stand-by, mocht de zaak escaleren.

Big-Brother concept niet gestolen

Endemol heeft de formule van Big-Brother niet gestolen van het Britse televisiebedrijf Castaway, zo besliste de Amsterdamse rechtbank vandaag in een bodemprocedure die Castaway tegen Endemol had aangespannen.
Mr. O. van Klinken betoogde namens Castaway dat Endemol het idee achter de succesvolle real-life soap had afgekeken van Survive!. Dit programma speelt zich af op een onbewoond eiland en wordt onder meer uitgezonden in Scandinavië en de Verenigde Staten.
Big-Brother is inmiddels ook in Duitsland en Spanje te zien. Binnenkort beginnen nieuwe versies in Engeland en de Verenigde Staten en dit najaar verschijnt het programma ook in Portugal, Zwitserland, Zweden, België en opnieuw Nederland.

Valse pinkpopkaartjes in omloop

Er zijn valse toegangskaartjes voor Pinkpop in omloop, die voor een leek niet van echt zijn te onderscheiden, zo heeft Pinkpopbaas Jan Smeets vandaag bekendgemaakt.
Hij wijst erop dat Pinkpop is uitverkocht en dat iedereen die nu kaartjes koopt naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer is van een bende oplichters. De kaartjes worden via internet aangeboden.
Geïnteresseerden kunnen dan een prepaid mobiele telefoon bellen. Daarbij wordt afgesproken waar het kaartje afgehaald en betaald kan worden.
"Wie de eigenaar van zo'n prepaid-ding is, kan natuurlijk niet achterhaald worden", zegt Smeets, die vermoedt dat er een goed georganiseerde bende achter zit.
Overigens komen mensen met een vals kaartje er niet in: "Bij de kassa weten ze heel goed echt van vals te onderscheiden. Mensen met een fout ticket worden weggestuurd, maar dat zal wel voor oponthoud bij de kassa zorgen."

Je bent dus gewaarschuwd !

Vrouw 170 maal uit ziekenhuis gezet

Sociaal werkers en doktoren van het Northern General Hospital in het Britse Sheffield weten het ook niet meer. In de afgelopen drie maanden hebben ze een 29-jarige moeder al 170 maal uit het ziekenhuis laten zetten, maar steeds opnieuw keert ze terug.
Volgens psychiaters van het hospitaal mankeert ze lichamelijk en geestelijk eigenlijk niks "maar ze heeft wel een sociaal probleem, waar toch maar eens naar gekeken moet worden".

Veiligheidsmensen escorteren de jongedame soms zeven keer per dag naar de uitgang van het hospitaal. Soms doet ze zich voor als een patiënt en soms draagt ze kleding van medisch personeel. Ze is ook al eens duttend aangetroffen op een ziekenhuisbed of in de centrale keuken waar ze hapjes maakte voor de zieken

Deskundigen vermoeden dat de vrouw aan een zeldzame aandoening lijdt die haar dwingt vluchtige vriendschappen te sluiten in drukke plaatsen zoals het ziekenhuis.
Wettelijk is het volgens de directie niet mogelijk de vrouw te verbieden het ziekenhuis steeds te betreden.

Ach, laat dat mens toch lekker hapjes klaarmaken als ze dat wil. Scheelt weer in personeelskosten ook


Virus op je mobieltje

Er is een computervirus ontdekt dat inbreekt op mobiele telefoons. Spaanse gebruikers van GSM's zijn al slachtoffer geworden van ongewenste tekstberichten op hun schermpje.
Het ziet er naar uit dat het virus, Timofonica genaamd, geen grote schade kan aanrichten.

Het virus is ontdekt door zowel Russische als Finse antivirusonderzoekers. Het zou een van de eerste zijn die gebruikt maakt van draadloze verbindingen tussen verschillende apparaten. Het virus wordt volgens onderzoekers verspreid via e-mail, vernietigt geen computerbestanden en is meer een treiterij dan een echt gevaar.

Spaanse gebruikers van mobiele telefoons kregen ongevraagd een tekstbericht met beledigende e-mail over de Spaanse telefoonmaatschappij Telefonica binnen. Telefonica probeert wereldleider te worden op het gebied van internet en voert momenteel een agressief expansiebeleid. Een fusie met KPN ging twee maanden geleden niet door.

De makers van het Timofonica-virus maken gebruik van hetzelfde principe als het 'I love you'-virus dat vorige maand wereldwijd grote schade aanrichtte.

Via het Outlook-programma van Microsoft wordt het virus via e-mail verspreid naar alle adressen die in het elektronische adressenbestand van het slachtoffer zitten. Maar Timofonica gebruikte ook radiogolven om binnen te komen bij een Spaanse computerserver dat het bericht omzette in een telefoonsignaal.

Daardoor werden duizenden willekeurige gebruikers van de mobiele telefoon getroffen. Er zijn al bedrijven die werken aan een antivirusprogramma voor mobiele telefoons.

Executie in Louisiana

Een 39-jarige Amerikaan die wegens moord ter dood was veroordeeld en vijf keer uitstel van executie had gekregen is dinsdag ter dood gebracht.

Felton Taylor had in 1991 bij een roofoverval op een restaurant een medewerkster doodgeschoten. De restaurantmanager werd door vier kogels in het hoofd geraakt en is sindsdien gedeeltelijk verlamd.
"Ik heb altijd spijt gehad van wat ik gedaan heb", verklaarde hij voordat hij een dodelijke injectie kreeg.

Misschien had 'ie daaraan moeten denken voor hij begon te schieten ?

Plannen voor Scream 4

Volgens Wes Craven heeft Dimension films plannen om 'Scream 4' te maken. Craven zelf heeft in elk geval laten weten een eventuele Scream 4 niet te willen regisseren. Volgens hem heeft Dimension films al wel een scenarist ingehuurd en hopen zij 'Scream 4' in 2002 in de bioscopen te hebben.

Neve Campbell, de hoofdrolspeelster uit de 'Scream'-trilogie heeft laten weten geen interesse te hebben in een vervolg.
"Het heet een trilogie dus dan kan er toch geen vierde deel zijn?", reageerde Neve laconiek.

Belgische gevangenen op straat

In België kunnen gevangenen tijdens EURO 2000 tijdelijk op vrije voeten komen, zodat hun cel beschikbaar komt voor hooligans. Minister Verwilghen van Justitie heeft dat besloten.

De maatregel past in het snelrecht dat in België kan worden toegepast. Dat biedt de mogelijkheid verdachten onder bepaalde omstandigheden vijf dagen vast te houden voor ze voor de rechter verschijnen.

Volgens Justitie is aan het tijdelijk vrijlaten van gevangenen een aantal voorwaarden verbonden. Het moet gaan om personen die een straf van minder dan drie jaar uitzitten. Ze mogen niet gestraft zijn voor zedendelicten. Ook moet de gevangenisdirecteur toestemming geven. De gevangene zelf moet er ook mee akkoord gaan.

Justitie schat dat er op dit moment zo'n duizend personen in Belgische gevangenissen zitten met een straf van minder dan drie jaar.

Da's lekker... Meneer de seriemoordenaar, iemand heeft een ME'er uitgescholden. Zou u niet een paar daagjes naar huis willen ??

De ideale 11 van oranje

Fixion had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben met behulp van een computerproggie het "ideale" Nederlands Elftal samengesteld. Van de Oranjespelers zijn zo'n vijftig kenmerken beoordeeld, zoals balverlies, scoren en passeren etc. Daarvoor zijn alle oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal grondig bestudeerd. Het programma Computer Coach kwam vervolgens tot de volgende "ideale" opstelling: Van der Sar, Reiziger, Stam, F.de Boer, Numan, R.de Boer, Cocu, Davids, Overmars, Bergkamp en Kluivert. In tegenstelling tot de laatste elf van Frank Rijkaard zijn Zenden en Seedorf door de computer naar de reservebank verwezen.

Wie weet heeft Frankie er wat aan .

12-jarige drugskoerier

De Colombiaanse politie heeft dinsdag een twaalfjarige jongen opgepakt die voor een half miljoen dollar aan heroïne bij zich had. Een deel van de 5,5 kilo drugs was verborgen in latex capsules in zijn maag. Het jongetje werd aangehouden toen hij aan boord ging van een vliegtuig naar New York.

Voor het smokkelen van de drugs naar de Verenigde Staten zou hij 18.000 dollar krijgen.

Triest en de grote jongens blijven weer buiten schot

Zweepslagen voor overspel

Een vooraanstaand lid van een Colombiaanse indianenstam heeft zijn overspel dat hij pleegde, moeten bekopen met zeventien zweepslagen. De afranseling werd 'live' uitgezonden op de lokale televisie. Volgens de wetten van de inheemse Colombiaanse indianen is overspel een doodszonde, die het aanzien van de hele stam schaadt. De man verklaarde na afloop dat dit de eerste en laatste keer is dat hij een slippertje heeft gemaakt.

Hier in de westerse wereld zijn er lui die grof geld over hebben voor zo'n lijfstraf .


Van Lottum in de Franse bak

De Nederlandse proftennisser John van Lottum is door de Franse politie gearresteerd wegens ontduiking van de militaire dienstplicht in zijn tweede vaderland. Van Lottum, die ook de Franse nationaliteit bezit, werd op de terugweg van het Grand Slam-tennistoernooi 'Rolland Garros' aangehouden aan de grens met Luxemburg.

Pas na bemiddelling van de Nederlandse ambassade in Parijs kwam John weer op vrije voeten. Die kon aantonen dat mijnheer Van Lottum in Nederland is afgekeurd voor de militaire dienst. Op grond daarvan besloten de Fransen dat hij daar dan ook niet meer onder de wapenen hoeft te komen.

Ja, het is oppassen met die Fransen, voor dat je het weet zit je in het "vreemdelingen legioen"

Openbaar Vervoer Reisinformatie en Porno ?

KPN vervuilt de PC van SwitchPoint-gebruikers met links naar tientallen pornosites. Wie een OV-reisadvies via het web wil opvragen, is twee klikken verwijderd van 'Nedersex'.

SwitchPoint is schakelsoftware voor verbinding met betaalde webdiensten. Verwijzingen naar al deze diensten worden bij installatie van het programma op de computer gezet. Het aanbod varieert van OV Reisinformatie en de BelastingWijzer, tot pornosites met namen als 'House of Sin' en 'Young Lovers'.

Openbaar Vervoer Reisinformatie Nederland is een van de grootste SwitchPoint-klanten. Sinds augustus 1999 is de webdienst alleen bereikbaar via SwitchPoint. Een lezer werd zeer onaangenaam verrast toen hij merkte dat KPN naast de koppeling met OVR ook pornolinks op zijn PC plaatste.

"Op de site van KPN wordt geen enkele melding gemaakt van de inhoud van SwitchPoint", schrijft de boze lezer. "Na installatie blijkt dat een 84 voorgebakken links naar 0900-nummers zijn geïnstalleerd, daarvan zijn er 73 harde porno."

OV Reisinformatie zegt niets aan het probleem te kunnen doen. "Het gaat buiten ons om, SwitchPoint is zuiver een dienst van KPN", aldus OVR-woordvoerder Aarnout Mijling.

KPN begrijpt het probleem. "Er wordt gewerkt aan een versie waarbij men voortijdig kan aangeven geen links naar erotische sites te willen", zegt woordvoerder Michel Hueber. Wanneer deze nieuwe versie klaar is, weet Hueber niet.

Big-brother op de Canadese prairie

nou ja, niet helemaal dan.

2 Canadese paren zijn vertokken naar een geïsoleerde boerderij op de prairie, zoals de pioniers van de regio 130 jaar geleden ook deden. Ze zullen het er een jaar uit moeten houden en als het ze lukt zullen ze ongeveer anderhalve ton rijker zijn.

Klinkt bekend? Vage herinneringen aan een paar bekende tv-programma's? Toch zijn er belangrijke verschillen. Zo zijn hier de paren uitgezocht om met elkaar samen te werken in plaats van tegen elkaar te strijden. Ze moeten eerst een huis bouwen en gewassen verbouwen zoals de pioniers rond 1870 hebben gedaan. "Ze zullen een dozijn kippen en een haan, een koe, een zwangere zeug en een beer (=mannelijk varken ) meekrijgen", aldus de producent van het programma, Jamie Brown.

Verder moeten ze het behalve zonder tv, radio en internet, ook zonder wc en wc-papier moeten stellen. Wel zal er binnen loopafstand een schuilkelder zijn voor het geval het echt fout gaat. In verband met eventuele pottenkijkers wordt de locatie niet nader gespecificeerd.

De koppels, een in de vijftig en een van in de twintig, zullen passende kleding dragen en alleen boeken en gereedschappen van voor 1870 mee mogen nemen. "We hebben heel Noord-Amerika doorgezocht naar deze gereedschappen, en hebben een hoop catalogi van de Amish doorgespit", aldus Brown. De paren zijn zowel mentaal als fysiek uitgebreid getest.

Misschien een ideetje voor de Nederlandse tv?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.