Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

2. Januari 2017

Januari 2017

04

Mike Gaborno
Mike Gaborno (51)

Mike 'Gabby' Gaborno was een Amerikaanse zanger. Gaborno was de frontman van de uit Orange County afkomstige punkband The Cadillac Tramps. Daarnaast was hij ook zanger in de band Manic Hispanic. De zanger overleed aan de gevolgen van leverkanker.

https://youtu.be/gDHrscoJjfw

06

Sylvester Potts
Sylvester Potts (78)

Amerikaanse zanger. Potts werd vooral bekend als de zanger van de groep The Contours. De zanger begon zijn loopbaan in de band The Hi-Fidelities, waarvan in 1957 en 1958 een tweetal singles verschenen. Een jaar later richten Potts, Billy Gordon, Billy Hoggs, Joe Billingslea en Hubert Johnson The Blenders op. De band veranderde in 1960 de naam in The Contours. De band scoorde hits met nummers als 'Do You Love Me' en 'Don't Let Her Be Your Baby'. Vanaf 1970 maakte Potts deel uit van The Four Sonics. In 1984 zou Potts weer deel uitmaken van The Conours tot 2004. In dat jaar richtte Potts zijn eigen band op en trad tot 2010 op onder de naam The Contours featuring Sylvester Potts.

Johnny Dick
Johnny Dick (73)

Nieuw-Zeelandse drummer. De in Wales geboren drummer emigreerde in de vroege jaren zestig met zijn familie naar Nieuw-Zeeland. Dick begon zijn muzikale loopbaan in de groep Max Merritt And The Meteors, waarvan in 1964 de single 'Giddy Up Max' verscheen. Een jaar later ging de drummer naar Australië waar hij bandlid werd van Billy Thorpe & The Aztecs. Vanaf de jaren zeventig maakte Dick deel uit van Doug Parkinson In Focus, Fanny Adams en The Wild Cherries en was de drummer ook te horen op de albums Love Is In The Air (1978) van John Paul Jones en Headlines (1982) van Flash And The Pan.

08

Rod Mason
Rod Mason (76)

Rod Mason was een Britse trompettist, kornettist en zanger. Mason maakte sinds 1959 deel uit van de band van Cy-Laurie en vanaf 1962 was hij actief in de Monty Sunshine Band. Vanwege een aangezichtsverlamming gebruikte Mason andere mondstukken waardoor hij een groter bereik kreeg dan andere trompettisten. In 1965 richt de muzikant de Rod Mason Jass Band op waarmee hij in 1970 het album By The Beautiful Sea uitbrengt. In datzelfde jaar speelde hij in de Paramount Jazzband van Acker Bilk en begon hij in 1973 een groep met Ian Wheeler. Vanaf 1980 speelt Mason in The Dutch Swing College Band waarmee hij de albums Digital Dixie (1981) en Digital Dutch (1982) opneemt. In 1985 richt Mason de band Rod Mason's Hot Five op waarmee hij menig album brengt en op diverse europese podia te zien is. Mason woonde met zijn vrouw in de Duitse gemeente Kaarst en overleed in het ziekenhuis in Neuss.

Peter Sarstedt
Peter Sarstedt (75)

Britse singer-songwriter die in 1969 internationaal door zou breken met zijn grote hit 'Where Do You Go To My Lovely'. De single was een nummer 1 hit in zijn thuisland en stond ook bovenaan hitlijsten in veertien andere landen. Andere bekende liedjes van Sarstedt waren onder meer 'Beirut', 'I Am A Cathedral' en 'Frozen Orange Juice'. Met laatstgenoemde liedje wist hij de Britse top 10 te halen. In 2007 zou Sarstedt een comeback maken nadat zijn wereldhit te horen was in Wes Anderson's films Hotel Chevalier en The Darjeeling Limited. In 2013 bracht de muzikant zijn laatste album Restless Heart uitbrengen. Sarstedt overleed in een rusthuis in Sussex aan de gevolgen van de zeldzame hersenziekte PSP (Progressieve Supranucleair Parese), ook wel bekend als het Syndroom van Steele-Richardson-Olszewski.

09

Crazy Toones
Crazy Toones (45)

Lamar Dupré Calhoun was een Amerikaanse hip hop producer en deejay, die in de muziekwereld bekend was onder de naam DJ Crazy Toones. De uit Houston afkomstige artiest maakte samen met zijn broer William Calhoun jr. deel uit van de uit Los Angeles afkomstige groep WC and the Maad Circle, waarin we ook Coolio tegenkwamen. Hun vierde album Guilty By Affiliation uit 2007 verscheen op Ice Cube's platenlabel Lench Mob Records. Crazy Toones overleed aan een hartaanval.

10

Buddy Greco
Buddy Greco (90)

Armando Joseph Greco was een Amerikaanse jazz en popzanger en pianist wiens platen miljoenen keren over de toonbank gingen. Freco bracht meer dan zestig albums uit en scoorde grote hits met singles als 'Oh Look A-There Ain't She Pretty', 'Up, Up and Away' en 'Around the World'.Zijn meest succesvolle single was 'The Lady Is a Tramp' waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. In 1967 was Greco ook als presentator van de show Away We Go te zien bij de zender CBS en had in 1969 een grote rol in de neo-noir film The Girl Who Knew Too Much.

11

Tommy Allsup
Tommy Allsup (85)

Tony Booth (83)
Anthony Booth was een Britse kunstenaar die vooral bekend werd met zijn posters voor concerten van The Beatles en andere Merseybeat artiesten. Booth werd wel de rechterhand van Beatles-manager Brian Epstein genoemd. De Brit ontwierp voornamelijk posters voor de Cavern Club in Liverpool, die in 1957 opende als een jazzclub maar wereldberoemd zou worden door de concerten uit de begintijd van The Beatles. Booth overleed aan de gevolgen van kanker.

13

Magic Alex
Magic Alex (74)

15

Greg Trooper
Greg Trooper (61)

Amerikaanse singer-songwriter wiens composities bekend werden in uitvoeringen van onder meer Steve Earl, Billy Bragg en Vince Gill. Trooper begon zijn loopbaan in de jaren tachtig als hij The Greg Trooper Band opricht. De bij Americana liefhebbers zeer gewaardeerde artiest was ook menigmaal in Nederland te horen en te zien. In 2015 verscheen zijn laatste album Live At The Rock Room. Trooper overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

16

Franz Jarnach
Franz Jarnach (72)

De Duitse pianist Franz Jarnach begon zijn loopbaan in de jaren zestig in de uit Liverpool afkomstige band Lee Curtis and the All-Stars. Met deze band was Mr. Piggi, zoals Franz Jarnach zich op het podium noemde, tweemaal te zien in het toonaangevende muziekprogramma Beat-Club. Gedurende de jaren negentig maakte Jarnach deel uit van de Duitse beatband The Rattles. In Duitsland was Jarnach ook geliefd door zijn optredens in het komische programma Dittsche. De Duitser overleed aan een hartaanval in Hamburg.

Steve Wright
Steve Wright (66)

Amerikaanse bassist die vooral bekend werd als één van de medeoprichters van The Greg Kihn Band. Deze band was bekend van hits zoals 'The Breakup Song (They Don't Write 'Em)' en 'Jeopardy'. Wright zou The Greg Kihn Band in 1996 verlaten. De snarenplukker overleed in het ziekenhuis van Sacramento aan de gevolgen van een hartaanval.

18

Mike Kellie
Mike Kellie (69)

Michael Alexander Kellie was een Engelse muzikant, componist en producer die meer dan een halve eeuw actief was in de muziekwereld. Zo maakte Kellie deel uit van de bands The V.I.P.'s, Spooky Tooth en The Only Ones. Daarnaast was Kellie als sessiemuzikant te horen op platen van onder meer Joe Cocker, Traffic, George Harrison, Jerry Lee Lewis, Peter Frampton, Maurice Gibb, Gary Wright, Johnny Thunders, Neil Innes, Chris Jagger, Jim Capaldi, Pat Travers en Andy Fraser. Kellie overleed na een kort ziekbed.

19

Loalwa Braz
Loalwa Braz (63)

22

Jaki Liebezeit
Jaki Liebezeit (78)

Pete Overend Watts
Pete Overend Watts (69)

23

Bobby Freeman
Bobby Freeman (76)

Marvell Thomas
Marvell Thomas (75)

Amerikaanse toetsenist, platen producer en arrangeur die vooral bekend was van zijn werk voor het legendarische label Stax Records. Zo was Marvell Thomas, de zoon van de bekende artiest Rufus Thomas, te horen op platen van grootheden als Wilson Pickett, Johnnie Taylor, The Staple Singers, Little Milton, The Emotions, Albert King, Mavis Staples, Yvonne Elliman en Etta James. Thomas overleed in Memphis na een kort ziekbed.

24

Gil Ray
Gil Ray (60)

Amerikaanse drummer, gitarist en zanger, die vooral bekendheid genoot als bandlid van de powerpop bands The Happy Eggs, Fade To Black, Game Theory en The Loud Family. In 2012 speelde Ray een aantal concerten van de opnieuw bijeengekomen underground band Rain Parade, die een jaar later zouden gaan touren met The Bangles, The Dream Syndicate en The Three O'Clock. Ray overleed aan de gevolgen van kanker.

Björn Thelin
Björn Thelin (74)

Zweedse bassist. Thelin begon zijn muzikale loopbaan in 1956 in het duo The Rebels samen met zanger en gitarist Bo Starander. Nadat de band was uitgebreid met gitarist Bo Winberg en drummer Ove Johansson kreeg de band in 1961 een platencontract en veranderde de naam in The Spotnicks. De band stond bekend om hun optredens in ruimtepakken. Tussen 1962 en 1967 zou Thelin deel uitmaken van de groep, brachten The Spotnicks zo'n 15 albums uit en scoorden hits met nummers als 'Telstar', 'Orange Blossom Special' en 'Hava Nagila'. In 1973 maakte Thelin deel uit van de band Änglabarn, waarvan datzelfde jaar hun enige album verscheen.

Butch Trucks
Butch Trucks (69)

Claude Hudson Trucks was een Amerikaanse drummer die vooral bekend werd als mede-oprichter van The Allman Brothers Band. Trucks speelde meer dan 45 jaar in die groep. In 2015 deed Trucks zijn laatste optreden met Butch Trucks & The Freight Train Band. De 69-jarige muzikant pleegde zelfmoord door zich in het hoofd te schieten.

25

Ronnie Davis
Ronnie Davis (67)

De Jamaicaanse zanger Ronnie Davis was bekend van legendarische bands als The Tennors en The Itals. In 1975 scoorde hij zijn eerste solohit met het nummer 'Won't You Come Home'. Davis werkte met vefaamde producers als Lloyd Campbell, Lee Perry en Phil Pratt. In 2016 verscheen zijn laatste album Iyahcoustic.

Tom Edwards
Tom Edwards (41)

Engelse gitarist. Edwards was sinds 2013 gitarist in de band van Adam Ant en was ook te horen op de albums Adam Ant Is The Blueblack Hussar In Marrying The Gunner's Daughter (2013) en Dirk Live At The Apollo (2015) en de comeback single 'Cool Zombie' (2013). Na slechts een optreden van Adam Ant's 2017 Kings of the Wild Frontier tour in Boston werd de gitarist buiten kennis aangetroffen. Edwards overleed in het Kennedy Hospital in Cherry Hill, New Jersey aan de gevolgen van een hartkwaal.

Ronald 'Nambo' Robinson
Ronald 'Nambo' Robinson (67)

Jamaicaanse trombonist. Robinson was meer dan veertig jaar actief in de muziekwereld en nam platen op met artiesten zoals Bob Marley, Dennis Brown, Jimmy Cliff, Lauryn Hill, Gregory Isaacs, Peter Tosh, Bunny Wailer, Beres Hammond, Shaggy en Buju Banton. Ook was Robinson op het podium te vinden bij optredens van Sly & Robbie’s Taxi Gang, Aretha Franklin, Gladys Knight, The Four Tops, Lloyd Parks and We the People, The Tony D’Acosta Affair, The Boris Gardener Happening, Light of Saba en Mystic Revelation of Rastafari.

27

Tia Sprocket
Tia Sprocket (48)

Tia Palmisano was een Amerikaanse drumster. Ze speelde van 1996 tot 1998 in de band Sexpod en was ook te horen op de plaat Straight To Hell van Hank Williams III.

28

Geoff Nicholls
Geoff Nicholls (68)

Rembert de Smet
Rembert De Smet (63)

31

John Wetton
John Wetton (67)