Fallout 4: De locaties in Boston in het echt

Standbeeld Paul Revere

Fallout 4: Paul Revere ingame Fallout 4: Paul Revere in het echt

Paul Revere was een Amerikaanse zilversmid tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Hij is het meest bekend van zijn rit naar Lexington en Concord om de revolutionairen te waarschuwen. Revere bereikte Lexington en waarschuwde de plaatselijke revolutionairen, maar werd op weg naar Concord door de Britten aangehouden. Na de oorlog ging hij weer verder met smeden. Hij deed ook veel met ijzer, brons en militaire constructies zoals kanonnen. In 1800 lukt het hem als eerste Amerikaan om koper in platen te bewerken om aan de buitenkant van schepen te gebruiken. Het standbeeld van Paul Revere werd op 22 september 1940 onthuld in North End en is gemaakt door Cyrus Dallin.

Scollay Square

Fallout 4: Scollay Square ingame Fallout 4: Scollay Square in het echt

Scollay Square was een levendig stadsplein in downtown Boston. Het is vernoemd naar William Scollay, een prominente lokale ontwikkelaar en militair officier. Hij kocht een gebouw aan de kruising van Cambridge en Court Streets in 1795. Het kruispunt werd al snel in de volksmond Scollay's Square genoemd. In 1838 werd het officieel hernoemd. Het drukke commerciële gebied werd begin 1950 gesloopt om het gebied een nieuw bestemmingsplan te geven. Er werden meer dan duizend gebouwen gesloopt en twintigduizend inwoners werden herplaatst naar andere gebieden. Het project kostte 40 miljoen dollar, maar toen stond het Government Center er dan ook.

USS Constitution

Fallout 4: USS Constitution ingame Fallout 4: USS Constitution in het echt

De USS Constitution is een historisch uit hout gebouwd fregat met drie masten van de United States Navy. Het schip werd in 1797 tewatergelaten, en werd door de toenmalige president van de Verenigde Staten, George Washington, vernoemd naar de Grondwet van de Verenigde Staten. Het was een van de zes originele fregatten gebouwd naar aanleiding van de Naval Act in 1794. Joshua Humphreys heeft de schepen ontworpen. Hij maakte ze groter en voorzag ze van meer kanonnen dan normaal in die periode. De USS Constitution was gebouwd in North End. De eerste taak die de bemanning kreeg, was het beschermen van kooplui op zee. De beroemdste acties van de Constitution kwamen in de Oorlog van 1812 tegen Groot-Brittannië, toen het schip een groot aantal Britse koopvaardijschepen veroverde en vijf Britse oorlogsschepen versloeg. Het schip kreeg de bijnaam "Old Ironsides" omdat de projectielen van de Engelse kanonnen de scheepsromp, gemaakt van eikenhout met een maximale dikte van 65 centimeter, niet konden doorboren.