Beautynieuws en prijsvraag: zon, zee en strand!

Zonvoorbereider



Biodermal Zonvoorbereider
13,95 euro
Wat belooft het?
Sinaasappelextract wapent de huid tegen UV-straling door de aanmaak van pigment. Dit pigment absorbeert UV-straling voor een deel en vormt zo het biologische zonnefilter van de huid. Eenmaal in de zon word je door deze pigmentvorming bovendien versneld bruin. Honingextract en vitamine E vormen een defensief vocht- en antioxidanten reservoir in de huid ter voorkoming van de uitdrogende en celbeschadigende effecten van de zon.
Wat doet het?
Smeren vier dagen voor je in de zon gaat, in een land als Nederland betekent dat elke dag het weerbericht in de gaten houden! Omdat ik toch gewend ben elke dag te smeren, ga ik gewoon maar een tijdje hier op over. De Zonvoorbereider is prettig in gebruik, lekker fris en niet vet, en goed verzorgend voor mijn huid. Het is logisch dat een goed verzorgde en gehydrateerde huid sneller en vooral mooier bruin wordt. Of dit product nu beter werkt dan een willekeurige bodymilk? Als je het achterliggende verhaal moet geloven (en dat doen we voor het gemak maar even) is dat inderdaad het geval. Leuk om aan te schaffen als je op strandvakantie gaat, maar als je om budgetredenen moet kiezen zou ik toch eerder in een goede zonnebrandcrème investeren. Die is namelijk onmisbaar, terwijl ik deze Zonvoorbereider eerder als een leuk extraatje beschouw.

Zonnebrandcrèmes



Biodermal Sun Protect Milk SPF60
vanaf 15,95 euro
Wat belooft het?
Steeds meer mensen reageren allergisch op de zon. De ultrahoge beschermingsfactor van deze milk beperkt de hoeveelheid straling die de huid bereikt tot een minimum om bovendien wordt de vorming van pigmentvlekken voorkomen. De filters werken meteen na aanbrengen, je bent dus direct beschermd tegen de zon.
Wat doet het?
De milk ruikt lekker maar neutraal. Let wel op dat je hem niet te dik aanbrengt en goed uitsmeert, anders loop je al snel met een wittig laagje rond. Verder doet de factor 60 gewoon wat hij zou moeten doen: je heel goed beschermen tegen de zon. Ideaal om aan te brengen als je langere tijd in de zon zit of erg snel verbrandt. Je huid krijgt ondanks de hoge factor wel gewoon een kleurtje.

Hypogeen Sun Lotion SPF20
14,95 euro
Wat belooft het?
Deze lotion is ongeparfumeerd en goed geschikt voor de extreem droge en gevoelige huid. Wordt direct door de huid opgenomen en is niet plakkerig.
Wat doet het?
De lotion is prettig in gebruik en doet exact wat het zegt te doen: de gevoelige huid beschermen. Een uitkomst voor iedereen die overgevoelig reageert op zowel de zon als veel zonneproducten met lekkere luchtjes of glinsterende deeltjes, om maar eens wat te noemen.



Lancaster Fast Tan Optimizer Silky Milk SPF8
31,00 euro
Wat belooft het?
Intensievere bruining met minder blootstelling aan de zon. Daarnaast bescherming tegen verbranding en huidveroudering.
Wat doet het?
Ten eerste ruikt het erg lekker, geen typisch zonnebrandluchtje maar een geur die ik zo als parfum zou gebruiken. Of je er ook echt sneller bruin van wordt...ik heb wel de indruk. Mijn ultra witte benen leken na een middagje voorjaarszon in ieder geval al iets minder lichtgevend, maar dat kan natuurlijk ook wishfull thinking zijn. Voor mede-melkflesjes is er nog meer goed nieuws: de milk bevat hele kleine glinsterende deeltjes, die meteen na het aanbrengen al zorgen dat het ergste wit eraf is zeg maar. Pas echter wel op: dit product heeft een relatief lage beschermingsfactor (wij testten factor 8, factor 4 en 15 zijn ook verkrijgbaar). Ben je nog erg wit is het zeker aan te raden om zeer regelmatig opnieuw te smeren!


Lancaster Global Protection Cellular Support SPF30
83,00 euro
Wat belooft het?
Dit product heeft als eerste zonnecrème een drievoudige bescherming (huidoppervlak, opperhuid en lederhuid) en voorkomt huidveroudering en verbranding. Heel fijn is dat het ondertussen ook reeds opgelopen huidschade herstelt. Een goede crème dus om in de zomer gewoon als dagcrème te gebruiken.
Wat doet het?
Daar zit je dan, je gezicht in te smeren met een zonnebrandcrème van 83 euro. De verpakking is er ook wel naar, met die luxe goudkleurige dop. Na een dagje voorjaarszon heb ik geen last van mijn huid, die is nog steeds lekker soepel. Wel lekker gekleurd, niet tintje aardbei: tegen de zon beschermen doet dit product dus prima, zoals je ook wel mag verwachten. De andere beloften vind ik moeilijk te testen. Ten eerste merk je de resultaten pas bij langer gebruik, ten tweede weet je natuurlijk nooit hoe je huid eruit zou zien als je deze crème niet zou gebruiken. De uitstekende reputatie van Lancaster op het gebied van zonneproducten en anti-verouderings innovaties in gedachten hebbend, zou ik als je dan toch op zoek bent naar een product dat beiden doet, deze crème zeker aanraden.



Urtizon Sun Blocker SPF21
13,95 euro
Wat belooft het?
Beschermt de huid langdurig tegen zonnebrand en biedt optimale verzorging in de zon, ook tijdens het zwemmen. Beschermt de huid effectief tegen zonneallergie, zonne-irritatie en verbranding.
Wat doet het?
Ik gebruik dit product al een tijdje, aangezien ik snel last heb van zonneallergie. Met name mijn schouders, hals en decolleté krijgen in de brandende zon altijd een smeerbeurt met Urtizon, en dat werkt prima. Jammer vind ik de typische zonnebrandgeur en de beetje goedkoop ogende verpakking met halfblote vrouw. Groot voordeel daarentegen is echter de spuitflacon, dat betekent dus geen zand en viezigheid meer in je zonnebrandcrème!

Riemann P20 SPF20
vanaf 15,95 euro
Wat belooft het?
Dit is een zonnebrandlotion waarmee je na één keer insmeren de hele dag veilig in de zon kunt. Het actieve beschermende bestanddeel is para-aminobenzoëenzuur, ofwel PABA. PABA is een natuurlijke stof die ook in het menselijk lichaam voorkomt. Wanneer P20 op de huid wordt aangebracht, wordt het PABA door de huid opgenomen en bindt het zich met de, in de huid aanwezige, keratine. Minimaal een uur voor blootstelling aan de zon opsmeren, hoeft na het zwemmen niet herhaald te worden.
Wat doet het?
P20 gaat een beetje tegen mijn gewoontes in: maar één keer smeren, terwijl ik er juist altijd bij iedereen er op hamer dat je heel de dag door moet blijven smeren om goed beschermd te blijven tegen de zon. Toch moet ik bekennen dat ik na een dagje in de voorjaarszon wel om ben, zeker als het mijn zoontje betreft. Een klein kind insmeren is nog een hele opgave, en heel de dag in de gaten houden of er niet bijgesmeerd moet worden (even in het zwembadje en je kunt weer opnieuw beginnen) is ook niet je van het. Zeker als het om kleine kinderen gaat vind ik dit dus een absolute aanrader!

Haarverzorging



Wella System Professional Sunshine Lotion SPF18
13,50 euro
Wat belooft het?
Geschikt voor haar en (hoofd)huid. Beschermt het haar tegen invloed van de zon, legt een beschermlaagje aan, is niet vet, en beschermt de (hoofd)huid tegen verbranding.
Wat doet het?
Wat als eerste opvalt is dat deze lotion inderdaad helemaal niet vet is: je spuit het op je haar en hoofd en enkele seconden later is het verdwenen, zo lijkt het. Heel prettig! Of mijn haar er na een paar dagen zonnen beter aan toe is dan wanneer ik geen beschermend product had gebruikt is moeilijk te zeggen. Wat ik wel weet is dat het natuurlijk helemaal geen kwaad kan om je hoofdhuid, zeker als je dun of kort haar hebt, ook tegen de zon te beschermen. En met deze factor 18 is dat zo gepiept.

Wella System Professional Sunset Body & Hair Relax Fluid
14,85 euro
Wat belooft het?
Verfrissend voor zowel huid en haar. Maakt het haar zacht en doorkambaar (na aanbrengen niet uitspoelen) en laat de huid aangenaam aanvoelen. Het product is subtiel geparfumeerd en laat geen vet laagje achter. Te gebruiken als after-sun voor huid en haar.
Wat doet het?
Na het gebruik van de Sunshine Lotion van hetzelfde merk, verwacht ik dat ook deze fluid (in een zelfde soort flesje) transparant zal zijn. Na een paar keer fanatiek pompen sta ik echter met een wittig, crème-achtig, goedje in mijn handen. Ah, niet hetzelfde dus. Gelukkig blijkt het prettig weg te smeren en inderdaad niet vet te zijn. Wat mij betreft een prima verzorging na een dagje zonnen.



Wella Lifetex Nutri-Care Sun Gel-Mousse
10,25 euro
Wat belooft het?
Bevat ingrediënten die het haar verzorgen voor, tijdens en na het zonnen. Geeft het haar meer volume en verbetert de doorkambaarheid zonder dat het zwaar wordt. Geeft natuurlijke stevigheid en een prachtige glans. Ideaal voor wetlook.
Wat doet het?
Prettig, een mousse die je haar niet alleen in model brengt maar het ook beschermt tegen de zon. Fijn om te gebruiken op een zomerse dag in plaats van je normale stylingproducten. Ben je gewend producten met een stevige fixatie te gebruiken, zoals haarlak of gel, heb je aan deze mousse waarschijnlijk niet genoeg, aangezien de versteviging vrij lichtjes is.

Wella Lifetex Nutri-Care Sun Sealing Fluid
9,95 euro
Wat belooft het?
Herstelt en voedt het haar (inclusief gespleten en uitgedroogde haarpunten) tijdens en na het zonnen. Voorkomt dat de haarpunten nog verder slijten en geeft glans.
Wat doet het?
De fluid is wit van kleur, dus let op dat je het goed door je haar verdeelt. Verder is het raadzaam niet te veel te gebruiken (daar is het ook niet voor bedoeld), aangezien je haar dan vettig lijkt. Prima om je haarpunten mee te verzorgen, niet alleen als je in de zon gaat overigens.


Na het zonnen



Biodermal Bruinverlengende Aftersun Milk
11,95 euro
Wat belooft het?
Gouden zeewier herstelt de huid na het zonnen, terwijl een combinatie van druivenpitextract en vitamine E effectief werkt tegen huidveroudering. En het huideigen NMF zorgt er voor dat het vochtgehalte weer op peil wordt gebracht. Daarnaast vertraagt het het vervellen van de huid, zodat je langer bruin blijft.
Wat doet het?
Zeewier, druivenpit en moeilijke woorden: genoeg redenen om deze aftersun eens te testen. Hij ruikt in ieder geval lekker, en laat een dun (niet vet) laagje op je huid achter. Op zich is elke voedende crème in staat je huid minder snel te laten vervellen zodat je langer bruin blijft, dus deze is daarop geen uitzondering. Let echter wel op dat je dan ook echt elke dag minimaal één keer moet smeren, want zodra je daarmee stopt laat het bruine laagje huid toch nog gewoon los, zo werkt je huid nu eenmaal.

Biodermal Intensief Kalmerende Bodybutter
14,95 euro
Wat belooft het?
Waterlelie-extract vermindert prikkelingen, voert de opgesloten hitte af en voorkomt nieuwe huidirritaties. Hydraterende aloë vera geeft de uitgedroogde huid een vochtboost. Daarnaast voeden squalaan (olie) uit olijven en karitéboter de huid intensief en maken haar weer zacht en soepel.
Wat doet het?
Dit is van die crème die je opsmeert voor je gaat slapen, om dan met een nog steeds lekker soepele huid wakker te worden. Goed verzorgend dus, al moest ik wel flink smeren voor de bodybutter echt goed in mijn huid trok. Misschien is iets minder dik aanbrengen overigens al voldoende om dat probleem te verhelpen.



Hypogeen After Sun Lotion Aloë Vera
14,95 euro
Wat belooft het?
Bevat twintig procent aloë vera, is intensief vochtherstellend en goed geschikt voor de extreem droge en gevoelige huid. Werkt kalmeremd en voedend.
Wat doet het?
Ik ben iemand die altijd aan alle producten snuffelt, maar bij deze after sun kom ik bedrogen uit: hij ruikt werkelijk helemaal nergens naar! Nou is dat ook net één van de unieke eigenschappen, doordat er geen parfum is toegevoegd is dit product bij uitstek geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid. De lotion trekt goed in en maakt mijn huid lekker zacht, maar omdat ik zelf geen extreem gevoelige huid heb kies ik, vrouw die ik ben, toch liever voor een variant met een lekker luchtje.

Dove Summer Lotion
5,29 euro (exclusief bij Kruidvat verkrijgbaar)
Wat belooft het?
Houdt de zomertint langer vast, hydrateert en verzorgt de door de zon uitgedroogde huid.
Wat doet het?
Op zich is het logisch, zo lang je je huid soepel en gehydrateerd houdt, vervel je minder snel en blijf je dus langer bruin. Of je met dit product langer bruin blijft dan met een willekeurige bodylotion vind ik moeilijk te beoordelen, maar ik moet zeggen dat het lekker wegsmeert en een fris geurtje heeft. Baat het niet dan schaadt het niet!

De bloemenmatjes op de achtergrond zijn van Silly Gifts.

Wij mogen namens Hypogeen een aantal (grote!) strandlakens weggeven! Mail ons voor 29 mei op welke (hopelijk) zonnige locatie jij jouw handdoek deze zomer neer gaat leggen (met jou erop uiteraard!) en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars. Gebruik als subject van je mailtje 'Prijsvraag Beautynieuws' en vergeet niet je username en volledige adres te vermelden!