Beautynieuws Mei 2004

Mannen opgelet!
Allereerst goed nieuws voor alle mannen: Sanex introduceerde onlangs een zéér uitgebreide lijn producten in twee varianten: Sensitive en Active. In beide lijnen vind je dezelfde producten, met dit verschil dat de Sensitive-lijn een neutralere geur heeft en helemaal is gericht op de wat gevoeligere huid, terwijl de Active-lijn wat frisser is en geschikt is voor de normale of gemengde huid. In beide lijnen vind je een douchegel, deoroller, deospray, scheerschuim, scheergel en een after shave balm. De prijzen variëren tussen de 2,89 euro voor de scheerschuim en 6,79 euro voor de after shave balm, dus zeker eens het proberen waard!


Sanex for Men vanaf 2,89 euro


Wat ruik ik?
Nu het wat warmer wordt, is het belangrijk een goede deo achter de hand te hebben. Je zit tenslotte niet te wachten op natte plekken onder je oksels of een penetrante zweetgeur die je heel de dag omringt. Veel nieuwe deo's hebben een heldere, niet opvallende geur, zodat deze niet 'vloekt' bij je parfum. Daarnaast bieden ze bijna allemaal 24 uur bescherming, al zul je in de zomer best wel eens moeten 'bijspuiten' zeker als je tijdens een dagje strand zo nu en dan even de zee inplonst. Fa heeft twee nieuwe deo-varianten, eentje die erg handig is bij donkere kleding, omdat deze geen witte vlekken achterlaat, en eentje die uitermate geschikt is als je last hebt van overmatige transpiratie (of gewoon voor als het héél warm weer is). De namen? Dry+Clear Transparent (tegen witte vlekken) en Dry+Extra X-Protect (tegen overmatige transpiratie), beiden verkrijgbaar in zowel een roller als een spray.


Fa Dry+Clear Transparent (spray of roller) 2,49 euro
Fa Dry+Extra X-Protect (spray of roller) 2,49 euro


Bescherm je haar
Natuurlijk is er niks mis mee om de zon lekker op je haar te laten schijnen, en zo op een natuurlijke manier een tintje of wat lichter te worden. Maar heb je net je haar laten kleuren, of kom je erg veel in de zon, dan kan het zeker geen kwaad om je haar (en je hoofdhuid) goed te beschermen. Zo voorkom je verkleuring en uitdroging van je haar en uitdroging of zelfs verbranding van je hoofdhuid. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende producten, zoals de spray of de fluid op onderstaande foto. Is het leed al geleden? Dan zijn er ook producten, zoals de afgebeelde Sunset Revitalizer, die je haar en hoofdhuid helpen te herstellen. Een aftersun voor je haar dus!


Wella System Professional Sunset Revitalizer 12,75 euro
Wella Lifetex Sun Fluid 9,95 euro
Gliss Kur Sun Care Protection Spray 5,29 euro


Blond of niet?
Blond haar heeft de neiging sneller dof te worden, zeker onder zomerse omstandigheden als zon, zee en strand. Gliss Kur introduceerde speciaal voor blondines, natuurlijk of uit een flesje, een complete lijn producten die blond haar verzorgt en fris houdt. Heb je een kort koppie, en wil je je haar eens lekker alle kanten opzetten? Dan is de Bouncy Dip van Wella ideaal!


Gliss Kur Shining Blonde Daily Shampoo 3,49 euro
Gliss Kur Shining Blonde High-Gloss Emulsion 6,29 euro
Wella High Hair Bouncy Dip 9,30 euro


Zomerse geurtjes
De zomer komt er weer aan, en daarmee ook allerlei lekkere nieuwe, zomerse geuren. Of je nu kiest voor een hele nieuwe geur, zoals Aquazur van Lancaster (waterachtige geur, met een luxe uitstraling, ideaal voor op een terrasje) of een variant van een reeds bestaande geur, zoals de eau de toilette van Tresôr, stuk voor stuk geven ze je een zonnig gevoel. Let wel op, want geuren kunnen in de felle zon vlekken geven op je huid. Ga je echt uitgebreid zonnen, kies dan voor een alcoholvrije variant of laat je geurtje een dagje staan.


Naomi Campbell Sunset Eau de Toilette vanaf 15,00 euro
Lancaster Aquazur Eau de Toilette vanaf 40,00 euro
Ca¨mir Summer Breeze Eau de Toilette 45,50 euro (limited edition, verkrijgbaar vanaf het begin van de zomer)
Trésor Eau de Toilette vanaf 34,67 euro
Marc Jacobs Eau de Parfum vanaf 57,00 euro (vanaf juni verkrijgbaar)