Dead Island: Epidemic

Begin deze maand kondigde Deep Silver een nieuwe game aan: Dead Island: Epidemic. Een free-to-play ZOMBA-game: Zombie Online Multiplayer Battle Arena. Wat dit inhield gingen wij tijdens GamesCom bekijken.

Dead Island: Epidemic

Ik ben een groot fan van de Dead Island-reeks en was dan ook erg blij toen we een uitnodiging kregen om een presenatie te zien van Dead Island: Epidemic. Een multiplayer zombie battle arena? Hoe gaat dit in hemelsnaam werken. Deep Silver wist kennelijk ook niet goed hoe ze het moesten vertellen, want ze besloten om ons aan de slag te laten gaan met de game.

Negen man mochten naar binnen en werden in drie groepen verdeeld. Iedere groep kreeg een teamlid van Deep Silver toegewezen die als buddy moest dienen. Zodoende gingen we met drie teams van vier aan de slag in de arena. Het doel van deze modus was om supplies te vinden op de map en deze bij je basis te dumpen. Supplies krijg je door bepaalde punten op de map in beslag te nemen of door zombies neer te halen. Je verzamelt de supplies, loopt naar je basis en zorgt dat je supplies-meter oploopt. Wordt je echter neer geschoten, dan ben je je supplies kwijt en respawn je op je basis.

Dead Island: Epidemic 1

Ondertussen kom je zombies en andere teams tegen, een PvPvPvE-modus dus. Je kunt besluiten om samen te werken, het andere team neer te halen of gewoon weg te lopen. Wij besloten om vol op de aanval te gaan. De tegenstander trok zich al snel terug en wij konden het eerste punt op de map overnemen. Ergens op de map is ook nog een überbaas. De meeste zombies kun je nog wel in je eentje aan en met een groep van vier is het dus relatief makkelijk overleven. Je zult wel moeten samenwerken, want er zijn heel veel zombies. De überbaas is echter een vijand waar je al je kracht voor nodig hebt. Je moet reguliere zombies afslaan, andere teams neermaaien en dan ook nog de baas proberen neer te halen. Lukt dat echter, zoals bij ons wél het geval was, dan wordt je wel rijkelijk beloond met supplies.

De game heeft een topdownview zoals League of Legends dat bijvoorbeeld ook heeft. Verder komen de tropische omgevingen zoals we deze gewend zijn ook weer terug. Het grote verschil is dat het virus zich verplaatst heeft van Banoi en omstreken naar eilanden bij Indonesië. Wij hebben helaas maar één map kunnen spelen maar deze leek relatief klein. Het is nog niet zeker of andere mappen ook deze grootte hebben, danwel kleiner/groter zijn. 

Dead Island: Epidemic 2

Met de demo die wij hebben mogen spelen, zijn we in ieder geval enthousiast geraakt. De mooie omgevingen en zombies van Dead Island gecombineerd met een free-to-play-model en PvPvPvE lijken voorlopig een mooie combinatie. Of de uiteindelijk game ook zo goed wordt, kunnen we zien november van dit jaar.