Angry Birds: Star Wars

De Angry Birds-sage groeit elke dag meer en de game komt op steeds meer platformen uit. Wij spraken tijdens GamesCom met enkele lui van Rovio die aangaven dat Angry Birds Star Wars uit gaat komen voor PlayStation 3, PS Vita en Xbox 360 in november. Wij liepen bij EA naar binnen om te kijken wat er nieuw was aan de game.

Angry Birds Star Wars

De game is weinig veranderd ten opzichte van de mobiele versie. De levels die je kent zitten er in maar dit keer zullen er twintig extra levels zijn die exclusief zijn voor de consoles. De grootste verandering ten opzichte van de vorige delen is toch wel de multiplayer. Spelers hebben de mogelijk om op twee manieren met of tegen elkaar te strijden.

Co-op
De eerste modus die we speelden was de co-op waarbij je met twee man moet samenwerken om levels te behalen. Je selecteert hoeveel levels je wilt spelen en gaat dan om de beurt proberen om alle biggen om te leggen. De volgorde wordt door elkaar gegooid per level waardoor niet steeds dezelfde persoon aan de beurt is. Deze modus is vooral leuk als je de band met je vrienden wilt behouden. Ben je echter toe aan nieuwe vrienden, dan ga je de Score Attack-modus spelen.

ABSW - DV

Score Attack
Score Attack is een modus tot vier spelers waarbij je moet proberen om de hoogste neer te zetten per level. Hierbij kies je ook weer een aantal levels die je wilt spelen. De volgorde is weer willekeurig. De spelers schieten om de beurt een vogel af en uiteindelijk zal hier een winnaar uitkomen. Er worden echter ook bonuspunten uitgedeeld voor verschillende onderdelen, zoals we gewend zijn van Mario Party. Als jij de snelste speler bent of de hoogte score hebt behaald met één vogel, krijg je bonus punten. Het kan dus zomaar zijn dat jij als bovenaan staat maar alsnog als tweede eindigt. Ik zat met drie willekeurige mensen te spelen en wilde na één vogel iedereen al omleggen. Wees gewaarschuwd want vriendschappen zullen eindigen met deze game.

Stickers
Spelers kunnen verschillende stickers behalen als ze levels clearen. Met deze stickers kun je een eigen avatar kiezen als je de multiplayer-modus gaat spelen. Hierbij komen de standaard vogels terug zoals we die gewend zijn maar ook enkele nieuwe avatars. Een leuke manier om onderscheid te maken tussen de verschillende spelers.

ABSW - Stickers