Hevig noodweer in Zuid-Nederland

De overweldigende regenval die gepaard gingen met heftige onweersbuien van vanavond hebben in veel delen van Zuid-Nederland voor veel overlast gezorgd. De brandweer van Zuid-Limburg kreeg diverse meldingen binnen over waterschade en blikseminslagen.

In Limbricht (Limburg) zitten ruim zevenhonderd huishoudens zonder stroom. Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat het onweer vooral boven Maastricht en Valkenburg hing. In een woning in Beek brak er een schoorsteenbrand uit na blikseminslag.

Ook zijn er diverse meldingen van wateroverlast binnegekomen. In Valkenburg regende het zoveel, dat de putdeksels van het riool los raakten. Door aquaplaning sloeg er een auto over de kop op de A79 bij Bunde.

Ook in Zeeland heeft het weer goed zijn best gedaan. De Vlaketunnel bij Kruiningen (A58) kwam deels onder water te staan, en in Zeeuws-Vlaanderen werd het ook lopen met de kaplaarzen aan op verschillende plaatsen. Grijpskerke en Krabbendijke werden getroffen door enkele blikseminslagen. De brandweer rukte uit in Krabbendijke om een kerkgebouw te blussen.

Met dank aan bierspons voor de submit.