Van Hooijdonk ziet sjeik als eigenaar van Feyenoord wel zitten

Pierre van Hooijdonk pleit voor de komst van een sjeik bij Feyenoord om op termijn de aansluiting met Ajax en PSV te krijgen.

Feyenoord legde dit seizoen beslag op de Johan Cruijff Schaal, maar het seizoen verloopt alles behalve vlekkeloos. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst werd in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door AS Trenčín en ging in de Eredivisie met 2-0 onderuit bij De Graafschap. Zondagmiddag werd Excelsior met 3-0 verslagen, waardoor er weer enigszins lucht is.

"Je merkt aan alles dat de schwung er nog niet in zit. Ik vraag me af of Feyenoord écht in staat is om voor de titel te spelen", vertelt Van Hooijdonk aan de tafel bij Studio Voetbal. "Iedereen wil kampioen worden. Is dat realistisch? Ik denk dat er een groot schip met geld binnen moet varen bij Feyenoord. Een sjeik? Bijvoorbeeld. Dit is een topclub, alleen op deze manier gaat het lang duren voor je de aansluiting kan hebben met Ajax en PSV."

De mening wordt niet door iedereen gedeeld. "De vraag is of dat bij Feyenoord past", stelt Willem Vissers van de Volkskrant. "Het is een volksclub. Ik denk dat een heel groot deel van Het Legioen er totaal niet op zit te wachten. Ik vraag me af of een sjeik echt geïnteresseerd is in Feyenoord. Buiten Nederland is het Nederlands voetbal nauwelijks te zien op televisie. Dat ligt toch anders bij de Engelse clubs die overgenomen zijn. De Premier League is overal ter wereld te zien."

"Ik geloof niet dat ze er in Manchester een probleem van maken", vervolgt Van Hooijdonk. "Mensen willen succes, landstitels. Champions League-voetbal. Ik denk dat het de supporters helemaal niet uitmaakt. Als je kan garanderen dat het geld en de successen komen. Achttien jaar lang wachten op een landstitel is voor een club als Feyenoord veel en veel te lang."