Brands steunt Van Bommel: "Hij is er klaar voor"

Marcel Brands stelt dat Mark van Bommel klaar is voor het hoofdtrainerschap bij PSV en vindt het dan ook een goede keuze.

Vrijdag werd bekend dat Phillip Cocu na vijf jaar vertrekt bij de Eindhovenaren voor Fenerbahçe en Van Bommel neemt het stokje nu over. Twee jaar geleden stelde Brands een stappenplan op om hem klaar te stomen. "Hij was al bezig binnen PSV, maar was ook nog zoekende", vertelt Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Mijn advies was: ga een vast elftal trainen. Dat blijft de beste leerschool. De A1 is met Mark nu landskampioen. Dat Phillip Cocu weg zou gaan, bleek pas na mijn vertrek per 1 juni. Maar als ik nog bij PSV zat, zou ik nu ook Van Bommel doorschuiven. Hij is er klaar voor."

Brands heeft al een idee wie Van Bommel op kan volgen bij PSV. "Eerst Cocu, nu Van Bommel. En misschien is Ruud van Nistelrooy straks de volgende in het rijtje hoofdtrainers van PSV. Ook Ruud was eerst zoekende, maar heeft de kwaliteiten en wil nu binnen PSV ook vol voor zijn ontwikkeling als trainer gaan."