KNVB gaat voor Champions League-finale in Rotterdam

De KNVB is bij de Europese voetbalbond UEFA een lobby gestart om de finale van de Champions League naar Rotterdam te krijgen.

Met ingang van het seizoen 2021/22 wil Feyenoord in een splinternieuw stadion spelen en dat biedt volgens de KNVB mogelijkheden. Bondsvoorzitter Michael van Praag hoopt in dat geval de grootste Europese clubfinale weer eens naar Nederland te halen. "Dat zou ik geweldig vinden", vertelt Van Praag aan Voetbal International.

Volgens de preses moet men 'nu al het klimaat gaan scheppen'. "Zodat men gaat denken: die Hollanders zijn goed bezig. Straks zijn er vier steden die het ook willen. Sympathie gaat dan de doorslag geven." Volgens Van Praag was de Europa League-finale van 2013 in Amsterdam 'gewoon een vriendelijkheid' van Michel Platini. "In deze wereld is het een continue race om de gunfactor."

Rotterdam was in het verleden twee keer de speelstad van de finale van de Champions League (destijds nog Europacup 1). In 1972 wist Ajax in De Kuip de trofee te veroveren tegen Internazionale (2-0) en tien jaar later trok Aston Villa aan het langste eind tegen Bayern München (1-0). De finale werd in 1998 voor het laatst in Nederland gespeeld. Real Madrid klopte toen Juventus in de Johan Cruijff ArenA met 1-0.