Man dringt verzorgingshuis binnen met mes

Agenten hebben zondagavond 20 mei rond 22.55 uur een 30-jarige man uit Goirle aangehouden. De man was aan de Dr. Eijgenraamstraat een verzorgingshuis binnengeslopen.

In het verzorgingshuis ontstond paniek toen bleek dat de verdachte daar rondliep gewapend met een mes. Personeel belde de politie die direct met meerdere eenheden ter plaatse kwam. Een hondengeleider ging samen met enkele collega’s naar binnen om de verdachte op te sporen en aan te houden door middel van een zogenaamde schildprocedure. De man bleek in een van de gangen rond te lopen.

Daar was hij met zijn mes in de muren en ramen aan het steken. Toen hij niet reageerde op het aanroepen door een van de agenten is er pepperspray in zijn gezicht gespoten en kon de man door meerdere agenten worden aangehouden. De man bleek gewond te zijn aan zijn hand. Hij is eerst in het ziekenhuis aan zijn verwonding behandeld en daarna ingesloten in een cel. Mogelijk was de man onder invloed van alcohol. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.