'Loverboys dwongen Mandy Pijnenburg'

MisdaadEr gloort hoop aan de horizon voor de 18-jarige Mandy Pijnenburg uit Tilburg die op de Dominicaanse Republiek een celstraf van 10 jaar uitzit wegens cocaïnesmokkel. De Nederlandse Justitie gaat haar helpen in de hoger beroepszaak met verklaringen van drie gearresteerde Antilliaanse broers. Deze drie zouden Mandy hebben gedwongen tot cokesmokkel, iets wat de rechter op de Dominicaanse Republiek niet geloofde.

In april arresteerde de Nederlande politie al de gebroeders R.P. (21) uit Utrecht en D.P. (30) uit Papendrecht. Afgelopen vrijdag werd de laatste van het drietal in de boeien geslagen, de 23-jarige D.P. Deze drie ronselden volgens de politie jarenlang meisjes voor de prostitutie. Ook dwongen ze hen te werken als 'muilezels', een minachtende benaming voor meisjes die koffers vol cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland moesten smokkelen.

De politie, die met een team van dertien zedenrechercheurs het drietal verhoort, is volgens De Telegraaf inmiddels heilig overtuigd van Mandy's onschuld. Alle verklaringen die in het belang zijn van Mandy worden opgestuurd naar haar advocaat in de Dominicaanse Republiek.

Dominicaanse autoriteiten troffen vorig jaar juli 22 kilo cocaïne aan in de koffer van Pijnenburg. De Tilburgse heeft altijd volgehouden dat een loverboy haar dwong de drugs te smokkelen. Deze zou hebben gedreigd de familie iets aan te doen als ze zou weigeren. Volgens de ouders van Mandy was hun dochter al sinds haar 13e geobsedeerd door oudere Antillianen met een slechte reputatie. De ouders zeggen dat het meisje slachtoffer is geworden van haar eigen naïviteit en opstandigheid.



Mandy in haar Dominicaanse cel