Bij1 alweer een kandidaat-raadslid armer

De politieke partij Bij1 van Sylvana Simons is sinds gisteren weer een kandidaat-raadslid armer. De voormalige dakloze Naomi Doevendans had via een bericht op Facebook laten weten dat ze zich terug trekt uit de lijst van Bij1. Een reden voor haar vertrek wordt niet gegeven maar Doevendans drukt wel haar dank uit voor 'het begrip en de steun van de afgelopen tijd'. Doevendans stond als zesde op de lijst van Bij1 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Eerder deze maand verliet Cailin Kuit al Bij1 nadat duidelijk werd dat ze de kluit had belazerd over haar zogenaamde verleden als psychiater. Niet lang daarna stapte ook buschauffeur Bob Schoute op bij Bij1 vanwege 'persoonlijke redenen'. Ook kandidaat Ana Paula Lima kwam in het nieuws nadat er foto's van haar waren opgedoken op de website van Kinky.nl. Volgens Lima zou het gaan om een vals profiel, maar een hoerenloper stelde in zijn klantrecensie vast dat de profielfoto's overeen kwamen met de persoon die hij aantrof na een afspraakje.

Campagnemanager Chihiro Geuzenbroek van Bij1 heeft nog niet gereageerd op de huidige ontwikkelingen bij Bij1. Nog even en Simons kan de naam van haar partij gaan veranderen in Geen1. Bij1 doet op 21 maart mee bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.