Drama voor Freitag in Vierschansentournee, Stoch benadert legende

Schansspringer Kamil Stoch heeft na de wedstrijden in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen ook de derde wedstrijd in de Vierschansentournee gewonnen. De Pool is daarmee nog één zege verwijderd van een evenaring van de legendarische prestatie van Sven Hannawald, de Duitser die in 2001/02 als eerste en nog altijd enige springer ooit alle vier wedstrijden in één editie van de tournee wist te winnen.

Op de befaame Bergisel boven het Oostenrijkse Innsbruck was Stoch wederom de beste. Belangrijker was echter dat de eindzege een flink stuk dichterbij kwam, want zijn enige serieuze concurrent, de Duitser Richard Freitag, viel weg. In de eerste ronde kwam Freitag na een uitstekende sprong verkeerd neer, waarna hij onderuit ging en in de finaleronde niet meer kon starten.

Stoch stond zo na één ronde bovenaan en in de finale vergrootte hij het gat aanzienlijk. De Noor Daniel André Tande, een jaar eerder de winnaar in Innsbruck, pakte op ruime afstande de tweede plek, voor de Duitser Andreas Wellinger, die in het algemeen klassement de tweede plek overneemt van Freitag. De Japanner Junshiro Kobayashi neemt plaats drie over van de Pool Dawid Kubacki, die in Innsbruck slechts twintigste werd.

De val van Freitag, waarmee zijn hoop om als eerste Duitser sinds 2002 de tournee te winnen voorbij is (Bron: YouTube)