Verstappen heeft vertrouwen in volgend jaar

Max Verstappen heeft er vertrouwen in dat Red Bull Racing volgend jaar de strijd aan kan gaan met Mercedes en Ferrari. De Nederlander boekte afgelopen zondag in Maleisië een zege nadat Mercedes-coureur Lewis Hamilton in een rechtstreeks gevecht verslagen werd.

Verstappen: "Deze overwinning motiveert me en toont aan dat als alles goed gaat, er een goed resultaat volgt. Bij mijn winst in Barcelona zat een portie geluk en met een goede strategie wonnen we die race. In Maleisië moest ik het echt zelf doen. Lewis Hamilton inhalen en daarna de race controleren. Gelukkig ging alles goed."

Dat Red Bull won kwam doordat ze voor meer neerwaartse druk hadden gekozen in plaats van een compromis om ook snel te zijn op de rechte stukken. Dat kon omdat de auto sinds Melbourne flink aangepast is. "Wat betreft balans is het een compleet andere auto, veel completer. In de eerste races was de auto onvoorspelbaar en lastig af te stellen. Nu is de auto in lijn met wat de engineers verwachten, dat is positief. In het begin van het jaar lagen we in sommige races ver achter. Om vanaf daar te komen tot waar we nu staan, is erg indrukwekkend."

Dat geeft vertrouwen, zeker omdat het seizoen van Verstappen tot nu toe met zeven uitvalbeurten niet goed verlopen is. "Tot aan Maleisië was het een seizoen om te vergeten en ondanks dat ik veel punten ben misgelopen, is er nu een positief hoogtepunt. We gaan de goede kant op. We hebben onze les geleerd en ik heb er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar vanaf het begin af aan beter voor staan."

De Nederlander verwacht ook dit weekend in Japan een goed resultaat. Hierbij moet de auto wel weer perfect afgesteld worden.