Diamondbacks winnen Wild Card-wedstrijd National League

Arizona Diamondbacks heeft zich geplaatst voor de National League Division Series. In Phoenix was de ploeg met 11-8 te sterk voor Colorado Rockies. De Diamondbacks nemen het in de eerste ronde van de National League Division Series nu op tegen Los Angeles Dodgers.

Arizona Diamondbacks begonnen goed aan de wedstrijd en zou na drie innings met 6-0 voorstaan tegen de Rockies, mede dankzij homeruns van Paul Goldschmidt en Daniel Descalso. De ploeg uit Colorado zou niet opgeven en zou na zevende nog maar met 6-5 achterstaan.

In de gelijkmakende zevende inning zou de thuisploeg weer toeslaan. Dankzij een driehonkslag van werper Archie Bradley zouden de Diamondbacks uitlopen naar een voorsprong van drie punten. De Rockies bleven geloven in hun kansen. Met homeruns Nolan Arenado en Trevor Story kwam de ploeg toch weer terug tot 8-7.

Diamondbacks zou in de gelijkmakende achtste inning weer uitlopen. A.J. Pollock sloeg een driehonkslag waarmee de ouffielder twee punten binnenhaalde voor zijn ploeg. Pollock zou ook nog over de thuisplaat komen, na een honkslag van Jeff Mathis. Dat was voldoende voor de winst van de thuisploeg. In de eerste ronde neemt de ploeg nu op tegen Los Angeles Dodgers van de Nederlander Kenley Jansen.