Östersund blijft winnen in Europa League, ook Zenit op zes punten

In groep J van de Europa League heeft Östersunds FK haar droomdebuut in het Europese voetbal voortgezet. De club speelde enkele jaren geleden nog op het vierde niveau in Zweden, maar staat na twee speelronden in de Europa League op zes punten.

Na de uitzege bij Zorya Luhansk was Östersund in eigen huis te sterk voor Hertha BSC. Na 22 minuten kwam de 1-0 eindstand al op het bord door een penalty van de in Iran geboren en in Zweden opgegroeide Koerd Brwa Nouri, die dan weer international is voor Irak en al jaren een belangrijke pion is bij de club van trainer Graham Potter.

Athletic de Bilbao ging thuis onderuit tegen Luhansk, dat dankzij Ihor Kharatin binnen het half uur de 0-1 eindstand al te pakken had. Met zes punten gaat Östersund aan de leiding, gevolgd door de drie van Luhansk. Athletic de Bilbao en Hertha BSC volgen met één punt.

In groep L viel twee keer een 3-1 score te noteren. Rosenborg kwam thuis tegen Vardar op voorsprong dankzij Nicklas Bendtner (penalty), Anders Konradsen en Vegar Eggen Hedenstad, terwijl Juan Felipe de Macedonische eer redde. Emiliano Rigoni opende in Sint-Petersburg al na vijf minuten de score namens Zenit, Aleksandr Kokorin liet er twee noteren tegen Real Sociedad. Diego Llorente scoorde tussendoor nog namens de Spanjaarden.

Met zes punten staat Zenit bovenaan in de groep, Sociedad en Rosenborg hebben er drie, Varder is nog puntloos.