Eerste Chinese Grand Slam-titel bij junioren

Tennisser Wu Yibing heeft op de US Open een stukje tennisgeschiedenis geschreven. De 17-jarige Wu werd zondagavond de eerste Chinees ooit die een Grand Slam-titel in het enkelspel bij de junioren won.

Wu, als tweede geplaatst, stond in de finale tegenover de als eerste geplaatste Argentijn Axel Geller. Wu won de eerste set met één break en in set twee sloeg hij al snel een 0-4 voorsprong op de borden. Op 2-5 had hij echter niet genoeg aan maar liefst zes matchpoints om het zelf uit te serveren en Geller brak hem, maar één servicegame later maakte Wu het alsnog af: 6-4, 6-4.

Wu haalde eerder dit jaar ook al de halve finales op de Australian Open en de kwartfinales op Wimbledon. Geller stond op Wimbledon in de finale, maar ging daar onderuit tegen de Spanjaard Alejandro Fokina.

De 16-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova won de enkelspeltitel bij de meisjes. De verliezend Roland Garros-finaliste van vorig jaar maakte het hele toernooi al gehakt van iedereen en was in de finale veel te sterk voor landgenote Cori Gauff: 6-0, 6-2.

De Servische Olga Danilovic en de Oekraïnse Marta Kostyuk wonnen de meisjesdubbeltitel door de Kroatische Lea Boskovic en de Chinese Wang Xiyu te verslaan: 6-1, 7-5. De jongensdubbeltitel ging naar enkelspelkampioen Wu en de Taiwanees Hsu Yu-hsiou, die in de finale met pijn en moeite wonnen van het Japanse duo Toru Horie en Yuta Shimizu: 6-4, 5-7 [11-9].