Gaviria sprint naar zege in Tour of Britian, Viviani nieuwe leider

Fernando Gaviria heeft de vierde etappe gewonnen in de Tour of Britian. De Colombiaan van Quick-Step Floors was na een etappe van 164,7 kilometer de snelste in een massasprint. Tweede werd Elia Viviani van Sky. Door de bonificatieseconden neemt hij de leiderstrui over van Caleb Ewan.

Na dertien kilometer zouden vijf renners wegrijden uit het peloton: Alexandre Blain, Richard Handley (beiden Madison Genesis), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Jacob Scott (An Post-ChainReaction) en Alistair Slater (JLT Condor). Niet lang daarna zouden Bryan Lewis (Cylance) en James Lowsley Williams (Bike Channel-Canyon) in de tegenaanval gaan, maar de twee werden uit koers genomen door de jury vanwege het rijden over een stoep. De kopgroep zou een kleine vier minuten op het peloton.

Op ongeveer veertig kilometer van de streep was er een grote valpartij in het peloton door een geparkeerde wagen na een bocht. Het eerste deel van het peloton kon nog de auto ontwijken, maar verschillende renners konden de wagen niet ontwijken. Brent Bookwalter was het grootste slachtoffer van de valpartij.

Met nog drie kilometer werden de vluchters ingerekend door het peloton, waarna Gaviria de sprint te winnen. Viviani werd tweede voor Alexander Kristoff. Dylan Groenewegen zou als vierde over de meet komen.