Viviani de snelste in Bretagne Classic

Elia Viviani heeft de Bretagne Classic-Ouest France op zijn naam geschreven. In Plouay was de renner van Sky de snelste na 240 kilometer de snelste van groep van dertig renners. De Italiaan won vorige week ook al een WorldTour-wedstrijd in Hamburg. Ook was hij afgelopen week twee keer succesvol in de Franse rittenkoers Poitou-Charantes.

Al snel na de start in Plouay zou er een kopgroep van zes renners tot stand komen. De kopgroep zou meer dan zeven minuten krijgen van het peloton. Met nog tachtig kilometer te gaan bepaalde team Sky het tempo van het peloton. Dat zorgde voor verbrokkeling in het peloton, waardoor sprinters als Caleb Ewan en Arnaud Démare moesten afhaken. Snel ernaar zou er een groep wegrijden uit het peloton: Dries Devenyns (Quick-Step Floors), Sylvain Dillier (BMC), Tao Geoghegan Hart (Sky), Arnaud Gérard (Fortuneo-Oscaro), Paul Martens (LottoNL-Jumbo), Jacopo Mosca (Willier Triestina-Selle Italia), Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) en Petr Vakoc (QuickStep Floors).

Met nog zestig kilometer te gaan zou de groep bij de eerste vluchters komen met kort daarachter het peloton. Devenyns en Dillier zou het langst vooruit blijven van de groep, maar met het ingaan van de voorlaatste ronde werden ook zij gegrepen door het peloton.

Een nieuwe groep zou wegrijden uit het peloton: yril Gautier (AG2R), Albert Bettiol (Cannondale-Drapac), Nathan Haas (Dimension Data), Hector Carretero (Movistar), Pieter Serry (Quick-Step Floors), Lilian Calmejane (Direct Energie) and Julien Simon (Cofidis). Met nog tien kilometer te gaan had de kopgroep nog twintig seconden, maar ze zouden snel gegrepen worden door het peloton. Dat was wel buiten Bettiol gerekend, de Italiaan van Cannondale-Drapac bleef knap stand houden tegen een jagend peloton.

In de slotkilometer zou Bettiol pas gegrepen worden door het uitgedunde peloton, waarna Viviani eenvoudig de sprint won voor Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli.

Greg Van Avermaet werd tiende vverstevigde daarmee zijn leidende positie in de WorldTour. Tom Dumoulin staat daarin tweede, maar de Nederlander van Sunweb kwam niet aan de start in Frankrijk.