FOK! Wat een weer: code geel (regen)

Wanneer de leeuwerik hoog in de lucht zweeft,
zo brengt het ons mooi weer.

Goedemorgen!

Gisteren was het op veel plaatsen zonnig. Het was hier (in het oosten) prachtig weer en ik heb 's avonds tot een uur of 10 buiten gezeten. De thermometer wees toen nog ruim 20 graden aan.

Helaas krijgen we vandaag geen herhaling van dat weer. De afgelopen nacht is er al bewolking het land binnengetrokken en die neemt vanmorgen verder toe. Aan het eind van de ochtend gaat het dan regenen. Later in de middag en de avond komen er forse buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Aan het eind van de avond wordt het dan weer droger vanuit het zuiden. En de temperatuur? 21 tot 24 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar.

Update 09:50 uur:
Vanwege de verwachte regenhoeveelheid heeft het KNMI code geel afgegeven. Zoals hierboven al gemeld bereikt een gebied met regen en onweersbuien aan het eind van de ochtend ons land. Zeker in het midden en noorden van het land kan lokaal erg veel regen vallen (tot 30 mm).  Hierbij is er kans op blikseminslagen, windstoten en hagel. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Mocht het nodig zijn dan houden we jullie op de hoogte.

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:12
Zon onder: 21:19
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1786 De top van de Mont Blanc wordt voor het eerst bereikt.
1837 De Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij wordt opgericht
1876 Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
1963 De grote treinroof in Engeland. Buit: meer dan 2 miljoen pond.
1991 Mast van Radio Warschau (646 m) in Polen, lange tijd het hoogste bouwwerk gemaakt door mensen, stort in.
2001 Lancering van Genesis (ruimtesonde), het eerste ruimtetuig dat deeltjes van de zonnewind opvangt en terugbrengt naar de aarde.

Fraaie lucht boven Alkmaar (Foto: Papabear)
Fraaie lucht boven Alkmaar (Foto: Papabear)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!