Sagan sprint naar zege in Ronde van Polen

Peter Sagan heeft de eerste etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe na 130 kilometer in Krakau de snelste in de massasprint. Caleb Ewan werd tweede, voor Danny van Poppel.

Al snel na de start ontstond er een kopgroep van vier renners met daarbij Martijn Keizer. De Nederlander van LottoNL-Jumbo had het gezelschap van Charles Planet (Novo Nordisk), Pawel Bernas (Poolse selectie) en Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice). De vier zouden een voorsprong van vier minuten bij elkaar fietsen.

In de slotfase reden Keizer en Paterski weg bij de andere twee vluchters, maar op tien kilometer van de streep was ook het avontuur over voor de Nederlander en de Pool. Keizer zou wel als eerste bovenkomen op de enige beklimming van de dag, waardoor hij de eerste leider is in het bergklassement.

In een door een valpartij ontsierde sprint bleek Sagan sneller dan de Australiër Ewan. Beste Nederlander was Van Poppel met een derde plaats. Door de winst van Sagan is de wereldkampioen ook de eerste leider in de Ronde van Polen.