F1-team Sauber zonder motoren in 2018

Het Formule 1-team Sauber zit voor het seizoen 2018 zonder motoren. De Zwitsers zouden van Ferrari overstappen naar Honda, maar het Japanse bedrijf heeft de verbintenis opgezegd, zo meldt Auto Bild.

De overeenkomst tussen Sauber en Honda werd eind april bekend gemaakt, maar voordat deze in is gegaan is er al weer een eind gekomen aan de samenwerking. De deal was gesloten door Monisha Kaltenborn die inmiddels teambaas af is.

De vraag is waarom Honda de deal opgezegd heeft. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. De eerste is dat Honda zich mogelijk terugtrekt uit de Formule 1 vanwege de tegenvallende resultaten. Nu ligt de motor nog achterin de McLarens en het is de vraag of dit volgend jaar nog zo blijft. Sauber zou het tweede team moeten worden, maar alleen aan het Zwitserse team leveren is geen optie voor de Japanners.

De tweede mogelijkheid is dat de personele veranderingen bij Sauber Honda niet zinnen. Zo is bijvoorbeeld nog altijd niet bekend wie de nieuwe teambaas wordt als opvolger van de vertrokken Kaltenborn.

Het nieuws betekent dat Sauber zonder motoren zit en aan moet kloppen bij Ferrari, Mercedes of Renault voor krachtbronnen.

F1-team Sauber zonder motoren in 2018 (Pro Shots / Action Images)
F1-team Sauber zonder motoren in 2018 (Pro Shots / Action Images)