Rus boekt knappe zege in Rosmalen

Tennisster Arantxa Rus heeft op het WTA-toernooi van Rosmalen een uitstekende overwinning geboekt. De Nederlandse nummer 207 van de wereldranglijst stond op het centre court tegenover de als zesde geplaatste Hongaarse Timea Babos, de mondiale nummer 35.

Rus werd met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi op het Brabantse gras en ze gaf de favoriete Hongaarse gelijk prima partij. Toch moest ze de eerste set afstaan, maar dat deerde de Nederlandse niet.

IJzersterk serveren en het twee keer breken van Babos brachten Rus de tweede set, waarna ze in set drie met twee breaks al snel op voorsprong kwam. Na iets meer dan twee uur maakte Rus het met een schitterende passing af: 5-7, 6-2, 6-3.

Tot een jaar of vier geleden was Rus lang in de top-100 van de wereld te vinden, maar ze zakte vervolgens ver weg. In 2014 speelde ze geen enkele partij op WTA-niveau, in 2015 en 2016 plaatste ze zich telkens één keer via de kwalificaties voor een hoofdtoernooi, waar het dan in de eerste ronde klaar was. Het was zo al bijna vier jaar geleden dat de Nederlandse een wedstrijd op het hoogste niveau won.