FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 juni 2017

Sonic Forces toont verschillende gameplaystijlen

Sonic Forces bevat meerdere Sonic-gameplaystijlen. Je hebt de klassieke 2D levels, maar ook grotere 3D levels die je een beetje kunt verkennen. Sega laat in de onderstaande demo de verschillende stijlen even zien. Een andere belangrijke feature is dat je eindelijk je eigen Sonic-personage mag maken.

Sonic Forces komt op eind dit jaar uit voor PS4, Xbox One, Switch en pc.

Ubisoft komt met psychologische thriller in VR

Ubisoft heeft een nieuwe VR-game onthuld op hun persconferentie. Transference is een psychologisce thriller en de eerste samenwerking tussen SpectreVision en Ubisoft.

Het is een interactieve game waarin je de obsessie van man onderzoekt via zijn gedigitaliseerde herinneringen. Elijah Wood, Daniel Noah, Josh C. Waller en Lisa Whalen acteren mee in deze game. Je probeert te doorgronden hoe een gebroken familie weer bij elkaar kan brengen in deze puzzelgame. Door hun geschiedenis te leren kennen kun je kiezen hoe je de relaties probeert te lijmen. De keuzes die je maakt bepalen het verloop van hun leven en het spel.

Transference komt uit op PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive. Het gebruikt PlayStation Move, Oculus Touch en HTC Vive Controller respectievelijk. In de lente van 2018 moeten we deze VR-thriller kunnen ervaren op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Beyond Good and Evil 2 eindelijk onthuld

Beyond Good and Evil 2 is dan eindelijk officieel onthuld door Ubisoft. Van de game werd er alleen een CGI-trailer getoond. De opzet is wel totaal anders dan het origineel uit 2003. Het speelt zich af in hetzelfde universum, maar het is een prequel (zonder Jade) en volgens Ubisoft bevat het veel online-elementen.

Platforms of een releasedatum werden niet genoemd. Dat betekent dat de game waarschijnlijk nog heel ver weg is. Dat mag de pret niet drukken. Geniet van de trailer hieronder.

Leid het verzet in Far Cry 5

Tijdens de persconferentie heeft Ubisoft Far Cry 5 wat uitgebreider laten zien. Het spel brengt ons naar Noord-Amerika, en wel naar Hope County, Montana. Wie kent het niet.

Als nieuwe junior hulpsherrif van het fictieve Hope County in Montana, merk je dat jouw komst een jarenlange stille, maar gewelddadige staatsgreep door een fanatieke doomsday sekte, the Project at Eden’s Gate, in versnelling zet. Als speler moet je de plannen van de sekte ontwrichten en het verzet helpen om Hope County’s gemeenschap en zichzelf te bevrijden.

Belegerd en afgeschermd van de rest van de wereld, bundel je de krachten met inwoners van Hope County die het verzet vormen. Er zijn onder andere vliegtuigen te besturen tijdens luchtgevechten met sekteleden boven Big Sky Country. Bij het opsporen van sekteleden en het verzamelen van overlevingsmiddelen reis je door akkers, bossen, bergen en rivieren, en kruip je achter het stuur van iconische muscle cars, ATV’s, boten en meer. Voertuigen zijn tevens handig als bescherming tegen aanvallen van wilde dieren, maar zijn ook de ideale manier om te ontsnappen als het even niet gaat zoals gepland.

Om de sekte neer te halen, moet je gebruikmaken van elk wapen dat je kunt vinden, waaronder geweren en granaten, maar ook handwapens zoals een sloophamer of een honkbalknuppel. Daarnaast kun je ‘Guns for Hire’ rekruteren uit een groot aantal personages, of zelfs ‘Fangs for Hire’, speciale dieren zoals beren en poema’s waarmee je jouw speelstijl aanvult. Far Cry 5 brengt ook de Map Editor terug, waarmee spelers nieuwe en eindeloze speelwerelden kunnen creëren. De Map Editor bevat nieuwe opties die een extra dimensie aan de gecreëerde content toevoegen. Meer details hierover volgen binnenkort.

Far Cry 5 komt 27 februari 2018 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Steep krijgt eerste uitbreiding, Road to the Olympics

Ubisoft heeft tijdens de persconferentie op E3 de eerste uitbreiding voor extreme sports-game Steep aangekondigd. Steep Road to the Olympics brengt de speler een aantal nieuwe sporten, zoals halfpipe, slalom en skicross.

Steep: Road to the Olympics is vanaf 5 december van dit jaar beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Bekijk de aakondigingstrailer hieronder.

Ubisoft kondigt Starlink: Battle for Atlas aan

In Starlink: Battle for Atlas ben je deel van een groep heroïsche ruimtepiloten met slechts één missie: het Atlas sterrenstelsen van 'The Forgotten Legends' bevrijden, een kwaadaardige groep robots. 

De game biedt volgens Ubisoft een nieuwe gameplayervaring: je bouwt je eigen Starship-model, bevestigt deze aan je controller waarmee je deel uitmaakt van epische ruimtegevechten. Bevestig andere onderdelen en jouw Starship verandert in realtime van vorm. Voor wie hier niet op zit te wachten: dit is ook digitaal verkrijgbaar.

Uiteraard kun je het sterrenstelsel verkennen en een diversiteit aan planeten ontdekken, maar wees op je hoede: het sterrenstelsel is een vijandige omgeving en biedt vele uitdagingen. De wereld verandert afhankelijk van jouw keuzes.

Starlink: Battle for Atlas lanceert in het najaar van 2018 voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De aankondigingstrailer kun je hieronder bekijken.

Skull and Bones is nieuwe piratengame van Ubisoft

Tijdens E3 heeft Ubisoft een nieuwe IP aangekondigd, genaamd Skull and Bones. Je speelt in de game een kapitein op een piratenschip in een grote 'shared open world'. In Skull and Bones draait het om het veroveren van handelsroutes, het opleiden van je crew en natuurlijk het enteren van andere schepen om de boel leeg te roven.

Skull and Bones kan in singleplayer of in co-op gespeeld worden. De game belooft een dynamische wereld die reageert op jouw handelen tijdens het spelen, letterlijk en figuurlijk. Bekijk hieronder de verhaal- en de gameplaytrailer.

The Crew 2 gaat ter land, ter zee en in de lucht

Ubisoft heeft meer details bekendgemaakt van The Crew 2. Het speelt zich af in Motornation, een enorme wereld waar we dit keer niet aleen racen, maar ook varen en vliegen.

Dus dit keer kun je vliegen over de Rocky Mountains, in New York racen of snel varen in de de Mississippi River. Dit kun je doen in superwagens, motoren, powerboats en meer. Er zijn vier disciplines: streetracers, pro-racers, off-road experts en freestylers. Je krijgt in je discipline allerlei opdrachten en leren je de fijne kneepjes van het vak. Door wedstrijden en spontane races win je geld en items om je voer-, vaar- en vliegtuigen aan te passen. Het spel is natuurlijk online, dus als je iets hebt gedaan, dan wordt het een uitdaging voor andere spelers. Zo probeer je elkaar steeds weer te overtreffen.

The Crew 2 komt begin 2018 uit voor Xbox One, Xbox One X, PlayStation 4 en pc.

Kies een standpunt in South Park: The Fractured but Whole

Tijdens haar E3-persconferentie heeft Ubisoft een nieuwe trailer en andere beelden vrijgegeven van South Park: The Fractured but Whole. De game lanceert op 17 oktober dit jaar.

Bekijk de trailer en gameplay hieronder. In het filmpje volg je The New Kid en Captain Diabetes door de Peppermint Hippo Strip Club, waar je meer informatie tracht te krijgen over de vermiste katten en het gevaar voor South Park. Het duurt ruim tien minuten, dus er is genoeg te zien.

Mario + Rabbids gaan Mushroom Kingdom redden

Er was al genoeg gelekt, maar Ubisoft heeft vandaag Mario + Rabbids: Kingdom Battle officieel aangekondigd. Deze combinatie van franchises komt samen in een strategische game.

De Mushroom Kingdom is op zijn kop gezet door een wormgat. Hierdoor zijn de chaotische Rabbids in het Mario-universum gekomen. Om de boel weer recht te trekken gaan Mario, Luigi, Princess Peach en Yoshi samenwerken met de nog enigszins normale Rabbids die resteren. Gebruikmakend van wapens, vaardigheden en hun omgeving moeten ze puzzels oplossen en vijanden verslaan. Je kunt je achter muren verschuilen, iemand een jumpboost geven zodat hun teamgenoot verder komt in hun beurt en natuurlijk zijn er bazooka's.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle komt 29 augustus voor Nintendo Switch.

Mario + Rabbids Collector's Edition

Iran geplaatst voor WK na zege op Uzbekistan

Iran heeft zich als derde land geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Rusland. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz was in Teheran met 2-0 te sterk voor Uzbekistan.

Sardar Azmoun en Mehdi Taremi brachten waren namens Iran de doelpuntenmakers Masoud Shojaei miste kort na de rust nog een strafschop voor de thuisploeg. Alireza Jahanbakhsh begon in de basis. De AZ-aanvaller viel vlak voor de rust uit. Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) mocht in de laatste minuut nog even het veld betreden.

Iran is in groep A van de Aziatische zone met twintig punten uit acht duels nog altijd ongeslagen en zijn niet meer van de bovenste plaatsen te verdrijven. De nummers één en twee in deze groep mogen naar het WK. Zuid-Korea maakt als de huidige runner-up de meeste kans op het tweede startbewijs voor het WK. De Koreanan hebben dertien punten uit zeven duels. Uzbekistan volgt op plek drie met twaalf punten uit acht wedstrijden

Eerder dit jaar wist Brazilië zich al te plaatsen voor het WK. Naast gastland Rusland is Iran dus het derde land zeker is van deelname aan de mondiale titelstrijd. 

Veel roepies voor bananenverkoper van 94

Goed nieuws uit de Oost: er is ruim 37 miljoen roepie ingezameld voor een 94-jarige bananenverkoper die onlangs op Sumatra werd beroofd. 

De arme man, Suratman geheten, werd door mannen in een auto gevraagd om even in te stappen zodat ze wat pisang konden kopen. Eenmaal ingestapt lieten ze hem z'n zakken legen. Vervolgens schopten ze hem uit de auto en reden ze weg.

Na een videoboodschap op Facebook stroomden de steunbetuigingen van binnen en buiten Insulinde binnen. Richting de 100.000 shares en likes later doneerden internetgebruikers 37 miljoen roepie, ofwel 2500 euro. Er was derhalve net als vroeger weer eens sprake van een echt wingewest.

De lokale gouverneur legde zelf ook 5 miljoen in en kocht de volledige bananenvoorraad van meneer Suratman op. Aan zoveel goedheid kan zelfs Max Havelaar nog een puntje zuigen. 

Formatie weer geklapt

Een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks is niet mogelijk. Informateur Herman Tjeenk Willink heeft dat maandagavond geconcludeerd na langdurig overleg van de vier partijen in het Catshuis, de ambtswoning van de premier. Hij zal de Tweede Kamer hiervan op de hoogte stellen.

De partijen onderhandelden eerder over een gezamenlijke coalitie onder leiding van informateur Edith Schippers. Dat liep halverwege mei mis. Met Tjeenk Willink als informateur werd sinds een week opnieuw informeel overlegd. Uit de verklaring van Tjeenk Willink blijkt dat dat geen resultaat heeft gehad.

Update 21:43 uur
Over enkele minuten zal de NOS live de persconferentie uitzenden. Je kunt de uitzending hieronder bekijken. 

[E3] Liveblog Ubisoft

Nummer vier alweer. Ubisoft  gaat laten zien wat zij de komend jaar allemaal in petto voor ons hebben. Het meeste weten wij al natuurlijk. Far Cry 5, Assassin's Creed Origins  en The Crew 2. Maar komen er ook nog aangekondigde games aan? Wij weten het vanaf 22:00.

23:10 SENK YOU TEAM. Want die mag even op het podium staan. Dit was het einde.

23:08 En de camera probeert steeds onder haar rokje te kijken.

23:07 Het publiek gaat wilt. Nog wilder dan voor Super Mario en die rukbunnies.

23:03 Daar is ie dan! Beyond Good and Evil!

23:03 De game ziet wel heel erg, uh, Far Cry uit.

23:02 Er zit een DOGGO in. Dat gaat de boel wel redden.

23:01 Qua gameplay ziet het er hetzelfde uit. Taggen, en iedereen kapot schieten.

23:00 HIJ ZEI FUCK. Dat mag helemaal niet!

22:58 De laatste minuten zijn voor de Hillbillies van Far Cry 5.

22:55 Steep komt terug, hoewel ik haar totaal niet versta. Er komt nieuwe DLC.

22:52 Starlink Battle for Atlas gaat de game heten. Waar Skylanders en LEGO Dimensions stopt, komt Ubisoft met een game waarbij je weer speelgoed kan gebruiken.

22:51 Een nieuwe spacegame komt in beeld. Je kunt via speelgoed je spaceship upgraden. Trek je portemonnee maar. 

22:48 South Park krijgt weer een nieuwe mobiele game genaamd South Park Phone Destroyer!

22:47 Onbekende zangeres op het podium. Samen met Smoke.

22:46 Just Dance is helaas ook weer terug. Samen met een Crackpanda.

22:45 RELEASE THE KRAKEN. Te koop vanaf 2018 in het najaar.

22:44 De liedjes zijn terug, dus dat is alleen maar een plus. 

22:43 Black Flag: The fleet minigame: The Game, maar dan groter.

22:42 De game gaat niet alelen om het verslaan van je vijanden, maar ook om de loot. Degene met de meeste loot wint. 

22:41 De game ziet er gedetailleerd uit. En je kunt met drie tegen drie vechten. 

22:40 EEN NEDERLANDSE VOC VLAG.

22:39 Assassin's Creed Black Flag was uiteraard de voorloper hiervan en Ubisoft Singapore vond het zo leuk, dat ze er nog een game van maken.

22:37 Skull & Bones gaat het heten. 

22:36 We zien vechtende piraten, schepen die kapot geschoten worden, maar we keren steeds terug naar een zinkend schip. Seal speelt een deuntje.

22:35 En een nieuwe piratengame komt aangekondigd. 

22:35 Transference wordt een nieuwe VR game van Ubisoft.

23:33 Frodo krijgt ook een game.

23:32 South Park Fractured Butt Whole is te koop vanaf 17 oktober. 

23:31 South Park mag natuurlijk ook niet ontbreken. Call Girl is ook een superhero!

23:30 En in de lucht met pufjes.

23:29 En uiteraard ook in het water.

23:28 Uiteraard kun je ook offroad racen.

23:26 Nu wel ingame gameplay. Ik heb wel zin in om een bootje te varen. 

22:24 Trailer duurt lang, geen ingame gameplay te zien.

22:22 The Crew 2 raced voorbij. Te land, ter zee en in de lucht.

20:21 Dat was Assassin's Creed Origins. Ze laten liever beelden NA de persconferentie zien dan tijdens. Vanaf 27 oktober te koop.

20:20 Nu even een scherm in een scherm. Oftewel schermception.

22:18 Ik zag een dromedaris, of kameel. Maar ook een leeuw, en een nijlpaard en een krokodil.

22:17 We gaan eindelijk beelden zien. Naast de beelden die wij gisteren hebben gezien.

22:16 Assassin's Creed Origins  is eindelijk aan de beurt .

22:15 Mario + Rabbids is te koop vanaf 29 augustus. 

22:14 Persoonlijk vind ik die konijnen irritanter dan The Minions.

22:13 Koop snel de poppetjes voor maar 15 euro per stuk!

22:11 Verwacht dus geen Mario Galaxy, dit is spelen met geduld.

23:10 Hij wordt turn based combat. Je switched tussen ontdekstand en vechtstand. Het doet denken aan Mario RPG vs Xcom.

23:08 De Knijnen zijn geteleporteerd naar Mario en Mario gaat hun helpen weer terug te gaan naar hun eigen dimensie. 

23:07 Iemand verstond het al voordat de vertaler aan de slag ging. Hij zit huilend op zijn stoel en wordt keihard getroost. 

23:06 Complimentjes heen en weer. Helaas geen beelden nog.

23:05 Ze zitten elkaar even af te lebberen hoe goed ze elkaar kennen en samenwerken. 

23:03 Myamotogod staat samen met die fransman een nieuwe game aan te kondigen Mario +  Rabbids Kingdom Battle.

22:02 Gaat samen met Mario werken! MEGATON.

22:01 Raving Rabbids gaan samen met Nintendo werken?

22:00 We gaan beginnen! Het gaat een plus/minus een uurtje duren!

21:57 Nog 3 minuten!

Age of Empires krijgt volledige makeover in Definitive Edition

Microsoft komt met een nieuwe remaster van Age of Empires. Age of Empires: Definitive Edition biedt een complete grafische makeover met resoluties tot 4K, grotere zoom-levels en verbeterde gameplay. 

Nadat we eerder al upgrades zagen van deze RTS-klassiekers, zoals met Age of Empires II: HD, heeft de creative director van Microsoft Studios tijdens de PC Gaming Show deze nieuwe editie bekendgemaakt. Je inschrijven voor de bèta van Age of Empires: Definitive Edition kan hier, al lijkt de site het momenteel nogal druk te hebben.

'Gewichtheffen dreigt van Spelen geschrapt te worden'

De president van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, heeft de internationale gewichthefbond IWF een forse waarschuwing gegeven. De sport dreigt vanwege de vele dopingperikelen van de Olympische Spelen getrapt te worden.

"De IWF heeft tot december 2017 om een rapport in te dienen bij het IOC, waarin tot onze tevredenheid te lezen valt hoe ze de massale dopingproblemen in het gewichtheffen aan willen pakken", aldus Bach. 

Volgens de Duitser is het rapport een voorwaarde om gewichtheffen ook in 2024 op het olympisch programma te hebben. In de sport worden veel deelnemers betrapt op doping en de ene na de andere medaille wordt geschrapt.

Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat de IWF veel meer tegen doping lijkt te doen dan veel andere sporten, door de straffen bijvoorbeeld steeds zwaarder te maken of daar in elk geval voor te strijden. Ook worden hele landen geschorst bij een aantal positieve testen, iets wat in nagenoeg alle sporten, behalve het zwemmen, ondenkbaar is - uitzonderlijke situaties zoals rond de Russische atletiek daargelaten.

League Cup vanaf nu Carabao Cup

De League Cup heeft vanaf nu een andere naam. De 'tweede' Engelse voetbalbeker, na de FA Cup, wordt vanaf dit jaar gesponsord door Carabao. Wie, zul je wellicht denken? Nou, carabao is een Thaise energiedrankjesfabrikant. Zij hebben dus geld geboden om de toernooinaam om te dopen naar Carabao Cup.

Daarnaast zal men in Engeland het toernooi nóg iets minder serieus nemen, want de eerste loting zal plaatsvinden in Thailand. De wedstrijden uit de eerste ronde van dit toernooi waar nauwelijks nog een Engelsman op zit te wachten worden daar komende vrijdag bekendgemaakt. Vanuit Bangkok, waar niet geheel toevallig ook het hoofdkantoor van Carabao zit, zal dit gebeuren. 

Voorbeschouwing 24 uur van Le Mans 2017

Komend weekend wordt de 24 uur van Le Mans verreden. De wereldberoemde langeafstandsrace op het Circuit de la Sarthe is toe aan zijn 85e editie. In deze voorbeschouwing een overzicht van de deelnemers, kanshebbers op de overwinning en hoe dit hoogtepunt van het autosportjaar te volgen is vanaf je zolderkamer.

De 24 uur van Le Mans is een race van een etmaal voor sportwagens en prototypes op het 13,629 km lange Circuit de la Sarthe in Le Mans, Frankrijk. De eerste editie werd in 1923 verreden en het is daarmee een van de oudste races ter wereld. De snelste deelnemers leggen gedurende de race bijna 5500 km af met een topsnelheid van 340 km/h en een gemiddelde snelheid van 225 km/h. Elk jaar bezoeken meer dan 250.000 mensen het evenement. De enige twee Nederlandse coureurs die de race gewonnen hebben zijn Gijs van Lennep (1971, 1976) en Jan Lammers (1988).

Het startveld is opgedeeld in vier verschillende klassen, namelijk LMP1, LMP2, GTE-PRO en GTE-AM. In LMP1 rijdt iedereen op Michelin banden, in de overige klassen een mix van Michelin en Dunlop.

LMP1
De belangrijkste klasse is de LMP1-klasse en is kortweg de Formule 1 van het langeafstandsracen. De afkorting LMP staat voor Le Mans Prototype. In deze klasse is er veel technische vrijheid voor de fabrikanten. De huidige generatie auto's hebben hybride systemen met elektrische motoren ten behoeve van extra aandrijving. Turbomotor en elektrische motoren genereren samen bijna 1000 pk.

Grootste verandering voor dit jaar is de afwezigheid van Audi. Voor het eerste sinds 1998 staan er geen Audi's aan de start. Porsche en Toyota keren wel terug op het Franse circuit, waarbij de Japanse fabrikant dit seizoen tot nu toe de meeste indruk heeft gemaakt. Toyota heeft beide FIA World Endurance Championship wedstrijden gewonnen en ook tijdens de testdag op Le Mans een week geleden waren de drie Toyota's duidelijk sneller dan beide Porsches. Maar dat snelheid niet alles zegt weet Toyota na de editie van vorig jaar als geen ander. Toen ging de #5 Toyota met nog vijf minuten te gaan riant aan de leiding maar als gevolg van technische problemen ging de winst alsnog naar Porsche. Voordeel van Toyota is dat ze een extra auto inzetten ten opzichte van de concurrent uit Stuttgart. Naast de fabrieksauto's staat er dit jaar één privateer aan de start in deze klasse. Het ByKolles Racing Team zet net als vorig jaar opnieuw een auto in. Voor het team van voormalig Spyker F1-baas Colin Kolles zal uitrijden al een hele prestatie zijn.

LMP2
De LMP2-klasse is voor niet-fabrieksteams en om de kosten in de hand te houden is er vergeleken met LMP1 minder technische vrijheid. Slechts vier fabrikanten hebben toestemming om voor deze klasse auto's te bouwen, namelijk Dallara, Onroak Automotive (Ligier), Oreca en Riley Tech/Multimatic. Alle teams zijn verplicht om een 600 pk sterke 4L V8 motor van Gibson Technology te gebruiken. Sinds dit jaar zijn alleen auto's met een gesloten cockpit toegestaan.

Dit jaar staat er een record aantal van 25 auto's aan de start, waaronder Racing Team Nederland. LMP2 is waarschijnlijk de meest onvoorspelbare klasse. Er zijn zo'n tien auto's die mee kunnen strijden voor de overwinning, waaronder de auto's van Vaillante Rebellion, Manor TRS Racing, G-Drive Racing, Signatech en Jackie Chan DC Racing. Alle kanshebbers rijden met auto's van de Franse fabrikant Oreca.

Zoals gezegd in deze klasse ook Racing Team Nederland met Jan Lammers, Frits van Eerd en voormalig F1-coureur Rubens Barrichello. Voor Van Eerd en Barichello is deze editie het debuut op Le Mans. Voor het Nederlandse team zal uitrijden het belangrijkste doel zijn. Wat betreft rondetijden komen ze te kort op de top. Samen met SMP Racing de enige Dallara in het veld.

De Chinese-Nederlander Ho Pin Tung rijdt met de #38 Oreca van Jackie Chan DC Racing. Dit team behoort tot de kanshebbers op het podium. Verder komt Jeroen Bleekemolen uit voor #43 Keating Motorsports. Het unieke van deze inschrijving is dat ze het enige team zijn met een auto van de Amerikaanse fabrikant Riley. Tot nu toe mist de auto snelheid, de betrouwbaarheid is een vraagteken. De laatste Nederlander op de deelnemerslijst is Rik Breukers. De jonge Limburger maakt zijn debuut op Le Mans met de #43 Ligier van ARC Bratislava.

GTE
GTE is de klasse voor de auto's die gebaseerd zijn op sportwagens die we ook op de weg tegen kunnen komen, dus liefhebbers van merken als Ferrari, Porsche en Corvette kunnen aan deze klasse hun hart ophalen. De afkorting GTE staat voor Grand Touring Endurance. Natuurlijk zijn de auto's wel flink aangepast dus van straatauto's is zeker geen sprake meer. De klasse is opgedeeld in een PRO- en AM-klasse. De PRO-klasse is voor de fabrieksteams en professionele coureurs en teams. In de AM-klasse zijn alleen auto's toegestaan die minimaal één jaar oud zijn. Bovendien mag een team niet volledig uit professionele coureurs bestaan.

In GTE-PRO staan dit jaar dertien auto's aan de start. Net als vorig jaar heeft Ford opnieuw vier auto's ingeschreven verdeeld over twee teams. Ze krijgen tegenstand van Aston Martin, Corvette en Porsche, ieder met twee auto's. Daarnaast nog drie Ferrari's van AF Corse en Risi Competizione. Laatstgenoemde wist vorig jaar stevige tegenstand te bieden aan Ford. Om aan de overmacht van Ford een einde te maken heeft de ACO een nieuwe balance of performance ingesteld om het veld dichter bij elkaar te brengen. Het is afwachten of dit effectief gaat zijn. Tijdens de Le Mans testdag waren de Fords drie seconden langzamer dan de snelste GTE-auto, desondanks blijven de Amerikanen van de blue oval toch tot de grote favorieten behoren. Tot slot GTE-AM. In deze klasse staan zestien auto's op de grid, waarvan de helft Ferrari's zijn. Verder een mix van Aston Martin en Porsche en een enkele Corvette.

Volledige deelnemerslijst (PDF)

Programma
Woensdag 14 juni
16.00u - 20.00u - Vrije training
22.00u - 00.00u – Kwalificatie 1

Donderdag 15 juni
19.00u - 21.00u – Kwalificatie 2
22.00u - 00.00u – Kwalificatie 3

Zaterdag 17 juni
09.00u - 09.45u - Warm-up
15.00u - Start race

Zondag 18 juni
15.00u - Finish race

Live te volgen via tv, radio, internet
De vrije training, kwalificaties en race worden live uitgezonden door Eurosport 1. De race wordt ook van start tot finish uitgezonden door RTL7.

Heb je geen tv in de buurt maar wil je de race toch live volgen dan is er nog live verslag via Radio Le Mans en natuurlijk de live timing. Ook het FOK!-forum is natuurlijk een goede plek om op de hoogte te blijven.

Radio Le Mans
Live Timing
Volledige deelnemerslijst (PDF)
Spottersguide

LawBreakers komt op 8 augustus uit voor 30 euro

Over twee maandjes komt LawBreakers uit, de nieuwe arena-shooter van shooter-legend Cliff Bleszinski en zijn ontwikkelteam bij Boss Key Studio. Voordat de game uitkomt krijgt het nog één laatste gesloten bètaperiode van 30 juni tot en met 4 juli, waarvoor je je op de officiële website van de game kunt inschrijven.

De game gaat 30 euro kosten wanneer het op 8 augustus uitkomt. Bekijk hieronder de beelden uit de PC Gaming Show.

Conceptprogramma Eredivisie en Jupiler League 2017/18 uitgelekt.

ADO Den Haag en FC Utrecht trappen het seizoen 2017/18 op 11 augustus af. Dit staat in het conceptprogramma van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), dat vandaag al uitlekte. De openbaring van het programma stond eigenlijk voor morgen gepland, zoals ook in het document te zien is.

Landskampioen Feyenoord begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente, Ajax gaat op bezoek bij Heracles Almelo en PSV start tegen AZ. Promovendi VVV-Venlo en NAC Breda beginnen hun avontuur in de Eredivisie met duels tegen respectievelijk Sparta Rotterdam (thuis) en Vitesse (uit).

De eerste topper van het seizoen gaat tussen PSV en Feyenoord. Deze wedstrijd staat voor 17 september op de rol. Een maand later is het de beurt aan de eerste Klassieker van deze voetbaljaargang: op 22 oktober nemen de Rotterdammers het in de eigen Kuip op tegen Ajax.

De verwachting is dat het concept programma niet veel meer zal wijzigen. Ben je benieuwd naar de wedstrijden van jouw cluppie? Check dan hier het document van de KNVB.

Killing Floor 2 week gratis, krijgt seizoensevenement

Ontwikkelaar Tripwire heeft tijdens E3 de Killing Floor 2 Summer Sideshow aangekondigd, een tijdelijk evenement met een heleboel nieuwe content. Daarnaast is de shooter zelf een week gratis, met een korting die volgt als je besluit de game te kopen.

De Summer Sideshow bevat een nieuwe map genaamd Tragic Kingdom, een verknipte circusomgeving met allemaal nieuwe Zeds, de vijanden in de zombie-survivalgame. Verder zijn er allerlei nieuwe cosmetische items, twee nieuwe wapens en verschillende nieuwe gamemodi zoals headshots-only. Als je Killing Floor 2 nog niet kent kun je hier onze review nog even teruglezen.

Don't Starve-ontwikkelaar komt met turn-based RPG GriftLands

Klei Entertainment werkt aan een nieuwe game voor Q4 2017/Q1 2018 genaamd GriftLands. De Sci-Fi Turn-Based RPG kent 2D art en eigenlijk een erg charmante sfeer en identificeerbare personages.

Er is niet veel info over de game, maar er moeten meerdere opties zijn qua dialogen, onderhandelen, verraden, samenwerken en meer. Bekijk de trailer hieronder en bepaal zelf wat je ervan vindt tot er meer informatie wordt vrijgegeven.

Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak

Bill Cosby is niet van plan te getuigen in de geruchtmakende misbruikzaak tegen hem. De 79-jarige komiek bevestigde maandag in de rechtszaal in Norristown dat hij zelf niet met tekst en uitleg komt.

Cosby wordt ervan beschuldigd in 2004 Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Tientallen andere vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zaken zijn verjaard.

De komiek arriveerde maandag in het gezelschap van zijn vrouw bij de rechtbank. Camille Cosby nam vervolgens plaats op de eerste rij in de rechtszaal. Het was de eerste keer dat de echtgenote van Cosby zich vertoonde bij de rechtbank. Cosby en zijn 73-jarige echtgenote maakten een ontspannen indruk. Het paar liep gearmd de rechtbank binnen. Voorlopig is het niet de bedoeling dat Camille als getuige in de misbruikzaak die tegen haar man loopt.

"Heeft u besloten om niet te getuigen?", vroeg de rechter daar aan Cosby. "Ja", reageerde de komiek, die alle beschuldigingen ontkent. Het juridische team van Cosby had slechts één getuige opgeroepen: een politieman die in 2005 onderzoek deed naar de beschuldigingen van Constand.

Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak
Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak (Foto: BuzzE)

Attack on Titan 2 voor 3DS laat zich zien

De makers van Attack on Titan: Humanity in Chains hebben hun website geüpdatet met nieuwe informatie, screenshots en een trailer voor de sequel Attack on Titan 2: Future Coordinates.

Deze sequel wordt beschreven als een '3D maneuver action'-game voor 3DS die bouwt op de elementen van de voorganger. Verder bevat deze game een 'Story Mode' die het verhaal van het tweede seizoen van de TV-serie volgt. Daarnaast bevat de game een 'World Mode' waarin je jouw eigen character maakt en een leger vormt. Bovendien kun je tot met z'n vieren offline of online samen de titans bestrijden.

Attack on Titan 2: Future Coordinates komt in 2017 in Japan uit. Er is nog niks bekend over een port naar het Westen. Bekijk hieronder de trailer.

Ontvoerder Enschedese kinderen uitgeleverd

De 35-jarige man die vorige maand zijn drie kinderen ontvoerde vanuit het huis van de moeder in Enschede en meenam naar Hongarije, is uitgeleverd aan Nederland. De man van Syrische afkomst wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, laat het Openbaar Ministerie maandag weten. De rechter-commissaris beslist of de man vast blijft zitten.

De man nam zijn kinderen van twee, vier en vijf jaar op 19 mei zonder toestemming van de moeder mee uit hun woning in de Veenstraat in Enschede. Hij was daar op bezoek. Twee weken later werd hij gezien in een trein bij de grens tussen Hongarije en Roemenië. Hij is daar door de Hongaarse politie tijdens een reguliere controle aangehouden.

Ontvoerder Enschedese kinderen uitgeleverd
Ontvoerder Enschedese kinderen uitgeleverd (Foto: ANP)

Burgemeester Bunnik baas bij De Graafschap

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp verlaat zijn gemeente Bunnik om in september algemeen directeur bij profvoetbalclub De Graafschap te worden. De Graafschap komt uit in de Jupiler League.

Ostendorp (Dinxperlo, 1969) is sinds 2009 burgemeester van Bunnik (bij Utrecht). In 2015 is hij herbenoemd. De burgervader zegt de gemeente met pijn in het hart te verlaten. "Maar de kans om het boegbeeld te worden van mijn geliefde voetbalclub komt maar één keer in het leven voorbij. Daarom had ik het gevoel niet te kunnen weigeren", laat hij weten op de website van Bunnik.

De Achterhoek kampt met een terugloop van de bevolking en verschraling van de voorzieningen, schrijft Ostendorp verder. "Ik denk dat De Graafschap een belangrijke rol kan spelen in het verder versterken van de sociale samenhang in de regio en dat zij de Achterhoek nadrukkelijker positief op de kaart kan zetten. Ik herken me in de kernwaarden van de club: 'D'RAN, trots, eerlijk, samen, genieten. Die zullen voor mij leidend zijn bij mijn werk in Doetinchem."

Burgemeester Bunnik baas bij De Graafschap
Burgemeester Bunnik baas bij De Graafschap (Foto: ANP)

Gesprekken tussen DUP en Tories 'positief'

De gesprekken tussen de Noord-Ierse Democratic Unionist Party (DUP) en de Conservatieve partij van de Britse premier Theresa May zijn tot dusver positief geweest. Ze duren nog voort. Dat heeft DUP-leider Arlene Foster maandag gezegd.

De Britse Tories hebben de gedoogsteun nodig van de unionisten, met tien afgevaardigden vertegenwoordigd in het Lagerhuis, om een werkbare meerderheid te krijgen in het parlement. De regeringsleider gokte op verkiezingswinst vorige week maar kwam bedrogen uit.

Foster gaat maandagavond naar Londen om verder te praten. Ze wilde niet verklappen wat de christelijk-conservatieve DUP in ruil wil voor de hulp aan May. Deze moet in afwachting van het resultaat haar 'Queen's Speech', de openingsrede waarin ze de plannen van het nieuwe kabinet uiteenzet, uitstellen. "Het moge duidelijk zijn dat we de laatste details van de speech pas kunnen goedkeuren als de deal er ligt", zei de ervaren minister Damian Green.

Gesprekken tussen DUP en Tories 'positief'
Gesprekken tussen DUP en Tories 'positief' (Foto: ANP)

Vaulting, weer en nieuwe maps naar PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds wordt uitgebreid met een paar simpele, maar handige features. Spelers kunnen 'vaulten' over muren, auto's en door ramen heen springen. Een handige manier om te ontsnappen van vijanden of snel weg te duiken.

Ook komen er nieuwe systemen naar de game en werkt de ontwikkelaar aan twee nieuwe maps, al duren die nog wat langer voor ze het licht zien. De nieuwe acties kun je in de onderstaande trailer in actie zien.

Brand legt deel Oirschotse Heide in as

Een brand heeft maandagmiddag een stuk van de Oirschotse Heide verwoest. Een stuk bos van 100 bij 300 meter stond in brand en was lange tijd moeilijk te bestrijden omdat er weinig bluswater in de omgeving beschikbaar was.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de brandweer de melding dat het gebied op een oud militair oefenterrein met veel kale en droge vlaktes in brand stond. De brandweer rukte direct met vier bluswagens uit, later werd een extra tankwagen ingezet. Rond 15.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Over de oorzaak van de brand is volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost nog niets bekend.

Brand legt deel Oirschotse Heide in as
Brand legt deel Oirschotse Heide in as (Foto: ANP)

Guus Meeuws kreeg briefje: 'speel maar door'

Guus Meeuwis kreeg vrijdagavond tijdens het concert in het Philips-stadion in Eindhoven een briefje met daarop de tekst 'speel door, je hoort later wel waarom'. Dat vertelde hij maandagmiddag in een interview op 100 procent NL. De politie moest tijdens het concert maatregelen nemen omdat een mogelijk geradicaliseerde man buiten het stadion zich verdacht gedroeg.

"Je krijgt dan wel het vermoeden dat het noodzakelijk is om te doen", aldus Meeuwis. "Natuurlijk werk je mee. Tegenstribbelen is geen optie." De zanger was heel blij dat er achteraf niets ernstigs aan de hand was. "Je spreekt van tevoren wel zulke scenario's door. Het werkte echt perfect allemaal, daar ben ik heel trots op. Trots op mijn eigen mensen en de hele organisatie, maar ook hoe de politie en de gemeente alles handelde."

Het concert op zaterdagavond was toch anders voor Meeuwis en de band. "Ik geloof dat we toen ook wel hebben laten merken. We hebben die avond zoveel gas gegeven, dat was echt super."

Guus Meeuws kreeg briefje: 'speel maar door'
Guus Meeuws kreeg briefje: 'speel maar door' (Foto: BuzzE)

Beelden Mount & Blade II tonen grootschalige slagvelden

De pc-exclusive Mount & Blade II: Bannerlord moet dit jaar nog uitkomen, en tijdens E3 heeft ontwikkelaar TaleWorlds Entertainment wat nieuwe beelden laten zien van deze aankomende actie-RPG.

De sandbox-RPG Mount & Blade II: Bannerlord is een prequel van de Mount & Blade: Warband. De trailers geven een aardig beeld van de grootschalige gevechten die in de game plaatsvinden. Een exacte releasedatum hebben we nog niet, maar het zou sowieso 2017 moeten worden.

Total War: Warhammer 2 laat Lizardmen vechten tegen High Elves

Total War: Warhammer 2 is getoond tijdens de PC Gamer show. We kregen geen gameplay te zien, dat volgt ongetwijfeld wanneer E3 is begonnen, maar kregen wel de cinematic te zien en wat informatie over een nieuwe missie.

The Battle of the Fallen Gates, de missie die speelbaar is op E3, laat Lizardmen (met dino's) vechten tegen de High Elves (zonder dino's). De Lizardmen winnen dus, maar wat uit het oog springt is de stijl die Warhammer omhelst. Goblins op spinnen, ondode draken, dwergen met flammenwerpers. Het ziet eruit als een pure fantasie en het werkt.

De bedoeling is dat Warhammer 2 alles wat deel 1 tof maakte gaat verbeteren en op doorbouwt. Of dat gaat lukken is de vraag. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op de game: hij lanceert 28 september dit jaar.

Ravage op Lesbos na aardbeving

Door een aardbeving zijn maandag tientallen gebouwen bezweken op het Griekse eiland Lesbos. Volgens lokale functionarissen raakten ongeveer tien mensen gewond.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich volgens het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum (EMSC) op zo'n 84 kilometer ten noordwesten van de Turkse kuststad Izmir. De beving had volgens het EMSC een kracht van 6,3.

Op televisiebeelden is te zien dat panden zijn ingestort in Vrisa, een dorp met zo'n zeshonderd inwoners in het zuiden van Lesbos. "Tientallen gebouwen zijn bezweken en wegen zijn geblokkeerd', zei een lokale brandweercommandant.

De aardschokken werden ook gevoeld in de Griekse hoofdstad Athene en delen van Turkije. "Alles in mijn kliniek begon te schudden. We renden naar buiten met de patiënten", zei een 50-jarige tandarts uit Izmir, die wel vaker aardbevingen meemaakte. "Ik dacht dat we dit keer echt dood zouden gaan."

Ravage op Lesbos na aardbeving
Ravage op Lesbos na aardbeving (Foto: ANP)

Kvyat kwaad op wedstrijdleiding Canada

Daniil Kvyat had zich meer voorgesteld van het raceweekend in Canada. De Rus raakte in de kwalificatie al de muur met de Toro Rosso en sloopte de rechter achterzijde van de bolide. Daarna ging in de race de opwarmronde ook nog mis en kreeg hij hiervoor een dubbele straf. Dit laatste zette kwaad bloed bij de coureur.

Kvyat kwam voor de opwarmronde niet weg van de grid, maar kon na een herstart van de motor toch onderweg. Volgens de regels moest hij voor de safetycarlijn weer op zijn originele startpositie aangesloten zijn wilde hij er mogen starten. Dit lukte niet, maar desondanks vertrok de Rus vanaf plek elf. Dit kwam de coureur op een drive-through te staan en later nog eens op een tien seconden extra straf.

Tegenover Motorsport liet Kvyat weten het niet eens te zijn met met het besluit van de stewards voor de dubbele straf. "Hun baan is niet zo moeilijk lijkt me, en nog lukt het ze niet hun werk goed uit te kunnen voeren. Ze zaten te slapen daar op kantoor, misschien hadden ze wat koffie nodig. Ze moeten deze stomme regel afschaffen. Waar is deze voor? Zijn we taxichauffeurs of Formule 1-coureurs?"

Kvyat reed de race niet uit, want na ook de tien seconden straf uitgezeten te hebben ging de pitsstop de mist in. De wielmoer rechtachter kwam niet los, waarna uiteindelijk besloten werd de strijd te staken.

"Ik begrijp het niet, het is een circus, een idioot circus. Ik ga met Charlie praten want het irriteert me echt enorm." Even later kalmeerde Kvyat wat en deed hij verstandiger uitspraken. "Misschien is het beter dit achter gesloten deuren te bespreken omdat ik nu vol adrenaline zit. Ik wil niets over ze zeggen wat verkeerd is, ik weet niet zeker of Charlie de beslissing nam. Ik wil begrijpen wie deze beslissingen neemt. Ik weet dat onze teammanager tien ronden lang met de FIA aan het steggelen is geweest omdat we de extra penalty niet hadden moeten krijgen en toen zeiden ze: 'nee, sorry, zo hoort het'.

Eerste campaign-beelden Battletech getoond

Jordan Weisman, ondernemer en grondlegger van meerdere gamedesignbedrijven, heeft tijdens de PC Gaming Show de eerste singleplayer-beelden van zijn nieuwe turn-based strategygame Battletech gepresenteerd.

In de trailers zien we onder andere een Argo jumpship, een mobiele basis van waaruit de speler kan opereren. De game biedt drie spelmodi: singleplayer-skirmish, multiplayer-skirmish en een 'open-ended mercenary campaign'. Battletech moet dit jaar nog uitkomen voor Windows, Linux en OS X.

X-com 2: War of the Chosen aangekondigd

Tijdens de PC Gameshow is X-Com 2: War of the Chosen aangekondigd. Het is de grootste X-com-uitbreiding ooit (twee keer zo groot als de vorige wordt gemeld) en lanceert 29 augustus.

De chosen zijn buitenaardse helden met unieke persoonlijkheden en vaardigheden. Zij nemen de taak op zich op XCOM te jagen. Je strijdt meerdere keren tegen deze Chosen, elke keer zijn ze weer een stuk sterker. Ze verwijzen naar vorige gevechten, dus er is interactie tijdens de gevechten. De drie Chosen zijn een Assassin (stealth met een focus op close combat), de Hunter (Sniper) en de Warlock.

Je wordt bijgestaan door drie rebellengroepen die elk hun eigen filosofie en vechtstijlen hebben. Deze groepen moet je samenbrengen om hun units en tech te kunnen gebruiken en kans te maken tegen de Chosen. Heroes van de rebellengroepen behoren tot de sterkste ooit gemaakt in X-com. Reapers zijn vergelijkbaar met Assassin, maar er zijn ook Skirmishers (detectors met veel acties per ronde) en Templars (worden sterker hoe langer de game duurt).

Badr Hari wil laten zien dat hij de beste is

Begin april is draaideurmishandelaar en voormalig kickbokser Badr Hari begonnen aan het uitzitten van zijn resterende celstraf naar aanleiding van een aantal mishandelingen, waaronder die van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink. Naast mensen mishandelen, kan Hari niet veel meer dan kickboksen en aangezien de Marokkaan in de gevangenis goed in de gaten wordt gehouden, traint Hari dan maar keihard om na zijn vrijlating weer toegelaten te worden tot de kickbokssport.

Volgens trainer Mike Passenier van de gerenommeerde Mike's Gym, is het team van Hari druk bezig met onderhandelen met diverse kickboksorganisaties over een contract wat minstens twee jaar zou moeten duren. Onder andere kickboksorganisatie Glory en een niet nader genoemde promotor uit België lijken de meeste kans te maken om de grote vriend van de Tjetjeense president Kadyrov te kunnen contracteren.

'Mijn handen jeuken al, om het maar effe zo te zeggen', aldus de plat Amsterdams pratende succescoach in een interview met Ziggo Sport. 'Dan kunnen we nog effe laten zien wie de beste is.'

Over een termijn durfde Passenier nog niets te zeggen. 'Dat weet ik niet, dat moet onderhandeld worden. Dat doet de advocaat van Badr samen met de heer Scott Rudmann (vice-voorzitter van de raad van bestuur van organisatie Glory - red.) en dan horen we het wel. Het is heel simpel, als hun betalen zijn ze de baas en bepalen zij wanneer en waar we vechten.'

Hari heeft in ieder geval veel zin in om het verloren gevecht met Rico Verhoeven te wreken, al ziet Passenier dat anders. 'Rico heeft de winst gekregen, we hebben niet verloren. We stonden ver voor en moesten stoppen door een medisch mankenement. Als Max Verstappen een lekke band krijgt, dan kennen we er ook niets aan doen. Rico wil het ook niet zo afsluiten en wij willen hem gewoon knock out slaan, zo simpel is het.'

In ieder geval wil Hari nog twee jaar vechten en daarna misschien nog een afscheidspartij. 'En zo niet? Dan is het op is op en helaas.'


Interview met Mike Passenier voor Ziggo Sport (Bron: Youtube)

Bekijk hier de E3-livestream van PC Gaming Show

Vanaf 19:00 trapt op E3 in Los Angeles de PC Gaming Show af. De show staat geheel in het teken van de pc-gamer, zowel op softwarematig gebied in de vorm van nieuwe games als op het gebied van nieuwe hardware en gaming-accesoires.

We verwachten tijdens de PC Gaming Show nieuws over onder andere Total War: Warhammer 2, LawBreakers en BattleTech. Ook lijkt Tripwire Interactive (Rising Storm, Red Orchestra, Killing Floor) met iets nieuws te gaan komen en komt er een Microsoft-vertegenwoordiger aan het woord om de nieuwe connectiviteit tussen Xbox en pc uiteen te zetten. Kijk mee via onderstaande Twitch-stream.

Bekijk live video van PCGamer op www.twitch.tv

Bijna derde van wereldbevolking te zwaar

In 2015 waren ongeveer 2,2 miljard mensen, bijna een derde van de wereldbevolking, te zwaar. Hun body-mass index (BMI, lichaamsgewicht in kilo's gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters) was 25 of meer. Van hen kregen meer dan 600 miljoen volwassen en bijna 108 miljoen kinderen (2-19 jaar) de diagnose obesitas. Hun BMI was meer dan 30. In zeventig landen, waaronder Nederland, is dat meer dan een verdubbeling in vergelijking met 1980.

Dat blijkt uit een rapport dat het New England Journal of Medicine maandag publiceerde. De wetenschappers analyseerden de beschikbare data van 68,5 miljoen personen in 195 landen en constateerden een gestage toename van obesitas, die voorlopig niet ten einde is. In veel landen neemt het probleem onder de jeugdigen bovendien sneller toe dan onder ouderen.

Bijna derde van wereldbevolking te zwaar
Bijna derde van wereldbevolking te zwaar (Foto: ANP)

Philipsen te snel voor Jakobsen in Giro d'Italia U23

Jasper Philipsen heeft de vierde etappe gewonnen in de Giro d'Italia. De 19-jarige Belg was na 155 kilometer te snel voor de Nederlands kampioen belofte Fabio Jakobsen. Alexandr Riabushenko, de winnaar van de tweede etappe werd derde.

In de vroege vlucht zouden drie renners zitten. De drie werden in de finale teruggepakt door het peloton, waarna Philipsen van het BMC Development de snelste was van het peloton. Ploegmaat Pavel Sivakov blijft leider in het algemeen klassement. De Rus heeft een voorsprong van twee seconden op Mark Padum.

Politie kiest definitief voor Mercedes

De politie gaat de komende vier jaar met Mercedes rijden. Het gaat om zo'n elfhonderd personenauto's en ongeveer vierhonderd Vito-bedrijfsbussen, die via Terberg Leasing worden ingezet.

Ook de bedrijfswagens voor het vervoer van de surveillancehonden zijn van Mercedes. Maar de personenwagen voor hondenvervoer is de Volkswagen Touran, via automobielhandel PON. In totaal gaat het om 1650 voertuigen.

Met de beoogde auto's zijn al uitvoerige testen gedaan, maar er volgt nog een praktijktest. Als dat goed gaat, worden de contracten getekend, laat de Nationale Politie weten. Hoeveel geld er met de aanschaf gemoeid is, wil de politie niet kwijt. Momenteel heeft de politie Volkswagen als dienstauto.

Aanbesteding
Het langdurige aanbestedingsproces voor deze vernieuwing is zorgvuldig, integer en transparant verlopen, benadrukt de politie. De vorige aanbesteding voor politievoertuigen, van Volkswagen, werd overschaduwd door corruptie.

Twee politiemensen en vier ambtenaren van defensie worden ervan verdacht dat zij zich hebben laten omkopen door importeur PON. Dinsdag is er een regiezitting in de strafzaak tegen de verdachten. PON schikte de zaak vorig jaar voor 12 miljoen euro.

Politie kiest definitief voor Mercedes
Politie kiest definitief voor Mercedes (Foto: ANP)

Dubbelslag Matthews in Zwitserland

Michael Matthews heeft de derde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australische sprinter van Sunweb was na 159 de sterkste in de sprint. Peter Sagan werd tweede voor John Degenkolb. Matthews neemt ook de leiderstrui over van Stefan Küng.

Snel in de etappe kozen Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) en Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) voor de aanval. Het tweetal zou meer dan acht minuten krijgen van het peloton. Hansen pakte onderweg de punten voor de bergtrui, waarmee hij zijn voorsprong vergrootte in dat klassement.

Reinders liet zich op 25 kilometer van de meet uitzakken, waarna Hansen het nog even alleen probeerde maar met dertien kilometer te gaan was het ook over voor de Deen. In de finale moest er nog een klimmetje over kasseien beklommen worden. Daar trok de Italiaan Domenico Pozzovivio door, dat zorgde voor wat afscheiding in het peloton. De Nederlandse klassementsrijders Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk zouden ook in het eerste groepje finishen.

Ook de sterke sprinters konden overleven op het klimmetje. In de sprint was Matthews de snelste voor Sagan en Degenkolb. In het algemeen klassement staat Matthews nu ook aan de leiding. Dumoulin staat nu tweede op tien seconden van zijn ploegmaat.

ADO legt zoon Van der Sar vast

Joe van der Sar, de 19-jarige zoon van Edwin van der Sar, verruilt de jeugdopleiding van Ajax voor die van ADO Den Haag.

Zijn zaakwaarnemer Dick Tuit heeft dat via Twitter naar buiten gebracht. Van der Sar junior sluit in Den Haag aan bij het beloftenteam van ADO, dat getraind wordt door oud-prof Virgilio Teixeira. Het talent kreeg onlangs te horen dat hij mocht vertrekken bij Ajax.

Joe van der Sar is net als zijn illustere vader doelman. Sinds 2013 was hij in jeugd van de Amsterdammers actief. Toen Van der Sar senior furore maakte bij Manchester United, speelde Joe daar in de jeugd. Hij droeg ook het shirt van amateurclub vv Noordwijk.

The Witcher 3 krijgt PS4 Pro en Xbox One X patch

CD Projekt Red werkt aan een Witcher 3 patch voor zowel PS4 Pro als Xbox One X. Wat de patch precies gaat doen of wanneer het komt wil de Poolse ontwikkelaar nog niets over zeggen. Vermoedelijk gaat het om 4K(ish) ondersteuning. Hopelijk horen we snel meer hier over.

The Witcher 3 kwam in 2015 uit en wordt beschouwd als een van de beste open wereld RPGs ooit gemaakt.

Overname Intrum Justitia goedgekeurd

Het Zweedse incassobureau Intrum Justitia mag worden overgenomen door investeringsmaatschappij Nordic Capital, de eigenaar van de Noorse concurrent Lindorff. De Europese Commissie vreesde dat de transactie marktverstorend zou werken in Scandinavië, maar gaf maandag onder voorwaarden toestemming.

Om de bezwaren weg te nemen, is het in Jersey gevestigde Nordic Capital bereid de incasso-activiteiten en de aankoop van schuldpapieren van Lindorff in Denemarken, Estland, Finland en Zweden af te stoten. Intrum Justitia stopt met zijn schuldeninningspoot in Noorwegen, meldt de Brusselse mededingswaakhond.

De overnameplannen werden in november bekendgemaakt. De samensmelting zou jaarlijks ruim 81 miljoen euro aan synergievoordelen opleveren.

Zowel Intrum als Lindorff is ook in Nederland actief.

Overname Intrum Justitia goedgekeurd
Overname Intrum Justitia goedgekeurd (Foto: ANP)

Tijdelijke grenscontroles Duitsland

Duitsland heeft maandag in verband met de aanstaande G20-top in Hamburg tijdelijk weer grenscontroles ingevoerd. De maatregel is genomen om te voorkomen dat mogelijke geweldplegers het land binnenkomen, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De grenscontroles zijn met de buurlanden en de Europese Commissie afgestemd. Ze duren tot 11 juli, afhankelijk van de situatie, en zijn "flexibel in tijd en ruimte", aldus het ministerie. In de Schengenzone zijn controles aan de binnengrenzen in principe afgeschaft, maar bij grote evenementen kunnen uitzonderingen worden gemaakt.

De top van de G20 heeft op 7 en 8 juli plaats. Rond de bijeenkomst worden strenge veiligheidsmaatregelen getroffen. Verwacht wordt dat meer dan 100.000 mensen op 8 juli tegen de conferentie komen demonstreren.

Tijdelijke grenscontroles Duitsland
Tijdelijke grenscontroles Duitsland (Foto: ANP)

Dragon Ball Fighter Z lijkt op Marvel vs. Capcom

Dragon Ball Fighter Z is een nieuwe vechtgame van Arc System Works (bekend van Blazblue en Guilty Gear). Opvallend is het feit dat je met drie-tegen-drie tagteams speelt. De game werd gisteren onthuld tijdens de persconferentie van Microsoft. Bandai Namco heeft vandaag een uitgebreide gameplay-trailer voor ons die goed laat zien dat de game erg op Marvel vs. Capcom 3 lijkt.

Dragon Ball Fighter Z moet begin 2018 uitkomen voor PS4, Xbox One en pc.

Virus Industroyer bedreiging voor stroomnet

Geavanceerde malware met de naam Industroyer is in staat om grote schade aan te richten aan elektriciteitsneterwerken en andere kritieke infrastructuur. Beveiligingsbedrijf ESET waarschuwt dat een Industroyer-aanval ook in Nederland kan plaatsvinden.

Volgens onderzoekers van IT-beveiliger ESET veroorzaakte Industroyer in december vorig jaar een grote stroomstoring in Kiev. De Oekraïense hoofdstad zat een uur zonder stroom. Onderzoekers van ESET vonden sporen van de malware Win32/Industroyer, die stroomstationschakelaars en stroomonderbrekers direct kan bedienen.

ESET beschouwt Industroyer als de grootste bedreiging voor industriële controlesystemen sinds Stuxnet. Die malware wordt gezien als een van de slimste en gevaarlijkste malware ooit. De aangetroffen variant van Industroyer was specifiek gericht op één organisatie in Oekraïne. Maar het is volgens ESET erg eenvoudig om de malware aan te passen en te gebruiken voor een aanval op organisaties overal ter wereld.

"Het is aannemelijk dat verschillende Nederlandse energiebedrijven dezelfde apparatuur gebruiken als hun collega's in Oekraïne gebruiken voor het beheer van het elektriciteitsnetwerk. Met een paar minimale aanpassingen kan ook Nederland slachtoffer worden van Industroyer'', zegt algemeen directeur Dave Maasland, algemeen directeur ESET Nederland. "De aanval in Oekraïne moet voor iedereen ter wereld een wake-upcall zijn, zeker óók in Nederland."

Virus Industroyer bedreiging voor stroomnet
Virus Industroyer bedreiging voor stroomnet (Foto: BuzzT)

Buffon kraakt vijanden van Juventus af

Gianluigi Buffon heeft geen goed woord over voor Italiaanse voetbalfans die blij waren dat Juventus hard onderuit ging in de Champions League-finale.

In Cardiff kon Juventus drie kwartier aardig meekomen met Real Madrid, maar in de tweede helft waren de Spanjaarden oppermachtig: 4-1. Italiaanse fans die een hekel hebben aan de Oude Dame konden hun geluk niet op. "Ik ben er trots op dat ik niet ben zoals zij", reageert Buffon op Rai Sport.

"Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat je van nederlagen veel meer leert dan van overwinningen. Daarom heb ik moeite om de houding te accepteren van die mensen die automatisch Juventus uitjouwen", aldus de keeper. "Ik ben echt trots dat ik niet lijk op die fans die feestvierden na de finale in Cardiff."

Volgens Buffon werd er wel erg veel van Juve verwacht tegen de titelverdediger uit Madrid. "Er hing te veel optimisme rond de finale. Zelfs de zwakste speler van Real Madrid heeft meer prijzen gewonnen en meer finales gespeeld dan ik."

Puerto Ricanen kiezen voor toetreding tot VS

Puerto Rico wil graag de 51e volwaardige staat van de Verenigde Staten worden. In een niet-bindend referendum heeft de bevolking zondag massaal voor aansluiting bij de VS gestemd. Momenteel is Puerto Rico nog een niet-geïncorporeerd gebied, een term die wordt gebruikt voor een gebied dat wel door de VS wordt beheerd, maar dat er geen integraal onderdeel van uitmaakt.

Bij het referendum hadden de bewoners drie keuzes. Op dezelfde voet verder gaan, toetreden tot de VS of volledige onafhankelijkheid. Puerto Ricanen mogen momenteel zonder visum overal in de Verenigde Staten wonen. Ze zijn echter niet vertegenwoordigd in het Amerikaanse Congres en mogen niet stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De opkomst voor het referendum lag op slechts 23 procent, de vraag is dus of Washington het signaal van de burgers serieus neemt.

Puerto Ricanen kiezen voor toetreding tot VS
Puerto Ricanen kiezen voor toetreding tot VS (Foto: ANP)

Gebouw Europees Parlement moet op de schop

Het hoofdgebouw van het Europees Parlement in Brussel is in 2019 aan het einde van zijn levensduur en wordt mogelijk gesloopt. Er is sprake van "verkrotting", constructiefouten, lekkages en problemen met de verwarming, staat in officiële documenten.

De bouw van het Paul-Henri Spaak-gebouw werd in 1993 afgerond en bevat 600 kantoren, horeca en enkele grote vergaderruimten. Er worden grote aantallen bezoekers ontvangen. De faciliteiten worden met de week minder geschikt voor een modern parlement en de belasting voor het milieu "kan niet langer worden gerechtvaardigd", zo is te lezen.

De ambtelijke leiding van het parlement geeft de voorkeur aan nieuwbouw, wat rond de 430 miljoen euro zou kosten, meldde de nieuwssite Politico. Renovatie kan voor zo'n 30 miljoen. De kwestie staat maandagvond in Straatsburg op de agenda bij de politieke leiders van het parlement, maar een besluit wordt pas later dit jaar verwacht.

De Partij voor de Dieren zei in een reactie nieuwbouw "onacceptabele geldverspilling"te vinden.

Gebouw Europees Parlement moet op de schop
Gebouw Europees Parlement moet op de schop (Foto: ANP)

Padt over Oranje: "Iedereen gaf me een thuisgevoel"

Sergio Padt kijkt met een goed gevoel terug op de interlandperiode bij het Nederlands elftal. De doelman van FC Groningen was er voor het eerst bij.

In de jeugd van Ajax werkte Padt vroeger al samen met Fred Grim, die hij nu dus weer tegenkwam. "Volgens mij had nu hij wel wat anders aan zijn hoofd dan onze dagen in Amsterdam. Maar ik ben heel goed opgevangen door de groep", vertelde de 27-jarige keeper aan het Dagblad van het Noorden.

"Natuurlijk trek je in eerste instantie toe naar bepaalde spelers. Jongens die ik nog ken van Jong Oranje en Ajax, vooral. Ik merkte alleen al heel snel dat iedereen me een thuisgevoel wilde geven. Zo ben ik me dus maar gaan gedragen ook."

Padt, die nog geen speeltijd kreeg in Oranje, heeft in zijn contract bij FC Groningen een gelimiteerde transfersom staan. De sluitpost kan niet met zekerheid zeggen dat hij blijft. "Als ik zeg dat ik blijf en twee dagen later alsnog vertrek, doe ik het verkeerd. En andersom is het ook niet goed."

"Ontwikkelingen in de voetballerij laten zich niet voorspellen. Ik kan er dus helemaal niets zinnigs over zeggen. Een dag later kan alles alweer anders zijn."

'IS-leider Al-Baghdadi weer gedood'

Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van terreurorganisatie Islamitische Staat, is weer eens overleden. De beste man lijkt over een flinke portie reïncarnatievermogen te beschikken, want het is bepaald niet de eerste keer dat hij doodverklaard is - niet geheel verrassend bleek dat steeds valse hoop voor de bijzonder talrijke vijanden van de terroristen.

Zaterdag kreeg het Syrische Raqqa, de zogenaamde hoofdstad van de zogenaamde staat, het zwaar te verduren met bombardementen en artillerievuur. De nieuwstak van de terroristen, Amaq, gooide beelden online waar een grote ravage te zien was in de stad. Volgens berichten in Syrische staatsmedia zou Al-Baghdadi bij de zware beschietingen om het leven zijn gekomen.

Al-Baghdadi werd overigens al eens bijna opgepakt. In 2013 kwamen Iraakse elitetroepen enkele minuten te laat aan in zijn verblijfplaats in het noorden van Baghdad, waar hij wapens, documenten en IS-vlaggen achterliet toen hij met spoed moest vluchten. Niet veel later begon de groei van zijn kalifaat. 

Of de nieuwste berichten over Al-Baghdadi's dood wel kloppen lijkt twijfelachtig, maar als hij dit keer toch echt zijn laatste adem uitgeblazen heeft lijkt IS wel een probleem te hebben. De terroristen zijn onder meer in Mosul en Raqqa in felle gevechten verwikkeld, verliezen alsmaar terrein en kunnen het zich vermoedelijk niet veroorloven om hun 'kalief' kwijt te raken. 

Rus boekt knappe zege in Rosmalen

Tennisster Arantxa Rus heeft op het WTA-toernooi van Rosmalen een uitstekende overwinning geboekt. De Nederlandse nummer 207 van de wereldranglijst stond op het centre court tegenover de als zesde geplaatste Hongaarse Timea Babos, de mondiale nummer 35.

Rus werd met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi op het Brabantse gras en ze gaf de favoriete Hongaarse gelijk prima partij. Toch moest ze de eerste set afstaan, maar dat deerde de Nederlandse niet.

IJzersterk serveren en het twee keer breken van Babos brachten Rus de tweede set, waarna ze in set drie met twee breaks al snel op voorsprong kwam. Na iets meer dan twee uur maakte Rus het met een schitterende passing af: 5-7, 6-2, 6-3.

Tot een jaar of vier geleden was Rus lang in de top-100 van de wereld te vinden, maar ze zakte vervolgens ver weg. In 2014 speelde ze geen enkele partij op WTA-niveau, in 2015 en 2016 plaatste ze zich telkens één keer via de kwalificaties voor een hoofdtoernooi, waar het dan in de eerste ronde klaar was. Het was zo al bijna vier jaar geleden dat de Nederlandse een wedstrijd op het hoogste niveau won. 

Leefbaar Rotterdam geeft fooi aan werkenden

Werkende Rotterdammers met een laag inkomen ontvangen van de gemeente een eenmalige extra uitkering van maarliefst 50 euro. Het plan komt van Leefbaar Rotterdam-wethouder Ronald Buijt, en wordt gesteund door coalitiepartners D66 en CDA. Het plan kost de gemeente 2,3 miljoen euro.

De 'werkbonus' is bedoeld voor mensen met een baan die tussen de 100 en 130 procent van het minimumloon oplevert, en wordt door Leefbaar Rotterdam geopperd omdat het uiteindelijke verschil tussen een uitkering en een baan met minimumloon te laag is. Dat komt onder andere door allerlei voordeeltjes en kwijtscheldingen voor bijstandsgezinnen. LR is van plan om die op termijn ook te verminderen.

Oppositiepartijen VVD en PvdA reageren kritisch op het plan, maar wel om totaal verschillende redenen. De VVD beschuldigt de Leefbaren ervan stemmen te kopen voor de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar (iets wat de VVD nooit zou doen, daarom hebben we die 1000 euro van Rutte ook nooit gekregen).

De PvdA vindt de bonus stigmatiserend voor mensen met een uitkering, want die kunnen er namelijk ook niks aan doen dat ze geen werk hebben. Ze waarderen het idee om iets te doen voor mensen die weinig te besteden hebben, maar dat mag dan niet alleen maar gelden voor mensen met een baan.

Rotterdam - Kop van zuid (Foto: Disbatch)
Leefbaar Rotterdam deelt werkbonus van 50 euro uit (Foto: Disbatch)

Donderdag extra files door Duitse feestdag

De ANWB waarschuwt voor extra drukte op de snelwegen, komende donderdag. Veel Duitse toeristen komen dan naar Nederland vanwege een Duitse feestdag, Sacramentsdag.

De organisatie verwacht extra lange files op onder meer de A1 (Hengelo-Amsterdam) en de A12 (Duitse grens - Utrecht). Duitsers gaan bijvoorbeeld voor een lang weekend naar Friesland, de Veluwe of de Nederlandse kust.

Vooral donderdagochtend leidt dat volgens de ANWB tot extra drukte op de Nederlandse wegen.

Donderdag extra files door Duitse feestdag
Donderdag extra files door Duitse feestdag (Foto: ANP)

Vier partijen vervolgen zoektocht in Catshuis

De voormannen van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn maandagochtend bij het Catshuis aangekomen voor een hervatting van hun zogenoemd informeel overleg. Ze buigen zich daar over de vraag of zij gevieren de onderhandelingen over een nieuw kabinet kunnen hervatten.

Informateur Herman Tjeenk Willink probeert de onderhandelingen, die een maand geleden strandden, nieuw leven in te blazen. Tot dusver stuit dat op het diepgaande meningsverschil tussen VVD en CDA enerzijds en D66 en vooral GroenLinks anderzijds over het vluchtelingenbeleid, ook de reden dat het in mei stuk liep.

Er wordt nu geluncht; rond drie uur worden de gesprekken hervat.

VVD-leider Mark Rutte en zijn collega's van CDA, D66 en GroenLinks Sybrand Buma, Alexander Pechtold en Jesse Klaver doen er over de gesprekken steevast het zwijgen toe. Openhartigheid zou hun kans van slagen kunnen schaden, menen ze.

Vier partijen vervolgen zoektocht in Catshuis
Vier partijen vervolgen zoektocht in Catshuis (Foto: ANP)

10.000 reacties op foto's kindermisbruik

Europol heeft al 10.000 reacties gehad nadat de internationale politieorganisatie anderhalve week geleden delen uit foto's van kindermisbruik online had gezet. Door deze foto's - waarop niet de kinderen maar wel objecten op de achtergrond te zien zijn - hoopt Europol dat mensen die objecten herkennen en kunnen helpen met de identificatie van de slachtoffers. De organisatie spreekt maandag van "een groot succes".

Hoewel er nog geen arrestaties zijn verricht, is Europol ervan overtuigd dat de informatie die tot nu toe is binnengekomen ervoor kan zorgen dat er kinderen gered worden van het misbruik. De 10.000 tips komen uit de hele Europese Unie. Cijfers vanuit Nederland zijn er niet.

Kleine tips kunnen soms helpen om een zaak op te lossen, aldus Europol. Een Nijntje-knuffel op de achtergrond van een foto leidde de Amerikaanse politie in de zaak van Robert M. in 2010 bijvoorbeeld naar Nederland. De foto werd gedeeld door Interpol en de knuffel werd door agenten herkend als Nederlands, waarna het balletje ging rollen.

Op de website van Europol zijn twintig foto's gepubliceerd, afkomstig uit verschillende Europese onderzoeken.

10.000 reacties op foto's kindermisbruik
10.000 reacties op foto's kindermisbruik (Foto: ANP)

'Ibrahimovic blijft mogelijk bij Manchester United'

Zlatan Ibrahimovic blijft mogelijk bij Manchester United, om daar aan zijn herstel te werken. De Engelse club maakte onlangs bekend dat het aflopende contract van de Zweedse spits niet zou worden verlengd.

Volgens de Manchester Evening News mag hij echter blijven om zijn revalidatie af te ronden. Als dat spoedig verloopt, kan Ibrahimovic alsnog een nieuw contract verdienen. In dat geval wordt Ibra vastgelegd tot het einde van volgend seizoen. Op veel speeltijd zal hij niet moeten rekenen, want het herstel gaat zeker nog tot in december duren. De routinier raakte eind april zwaar geblesseerd aan zijn knie, in de Europese wedstrijd tegen Anderlecht.

Man die mensen aanreed bij CS zit nog vast

De 45-jarige automobilist die zaterdagavond bij Amsterdam Centraal Station zeven voetgangers verwondde, zit maandag nog steeds vast. Volgens een woordvoerder wil de politie "100 procent" zeker zijn van de aanleiding van de aanrijding. Twee personen liggen nog in een ziekenhuis. Zij hebben botbreuken, zei de zegsman.

Het ziet ernaar nog altijd naar uit dat hij onwel is geraakt vanwege een lage bloedsuikerspiegel. "We doen de laatste controles met betrekking tot zijn diabetesverhaal", vertelde de woordvoerder. "Hij is heel meewerkzaam en vindt het vreselijk wat er is gebeurd."De Amsterdammer zegt zich niets meer van het incident te kunnen herinneren.

Man die mensen aanreed bij CS zit nog vast
Man die mensen aanreed bij CS zit nog vast (Foto: ANP)

Bradley (ex-Heerenveen) maakt schitterend doelpunt namens VS

Michael Bradley, voormalig speler van sc Heerenveen, kan nog altijd een aardig potje voetballen. De Amerikaan maakte vannacht een heerlijke treffer in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mexico.

Het duel in Estadio Azteca was pas een paar minuten oud toen Bradley de bal veroverde op de middenlijn. Hij zag keeper Guillermo Ochoa ver voor zijn doel staan en de middenvelder stiftte de bal met een fraaie boogbal in het doel. Ondanks de prachtige goal van Bradley moesten de Verenigde Staten de punten delen met Mexico. Halverwege de eerste helft zorgde Carlos Vela namelijk voor de 1-1 eindstand. Mexico blijft koploper in de WK-kwalificatiepoule, de VS staan derde met zes punten minder.

De 29-jarige Michael Bradley speelde van januari 2006 tot en met de zomer van 2008 voor sc Heerenveen. Via Borussia Mönchengladbach, Aston Villa, Chievo en AS Roma kwam de kale Amerikaan in januari 2014 bij Toronto FC terecht.

John Mayer favoriet neukertje Katy Perry

Katy Perry is tijdens haar livestream Witness World Wide voor het blok gezet door talkshowhost James Corden. De zangeres moest gênante vragen beantwoorden, of smerige dingen eten. Een van de vragen was wie van haar beroemde exen de beste bedpartner was: Diplo, Orlando Bloom of John Mayer.

Katy haatte de vraag, maar kon zich niet voorstellen een duizendjarig ei, een Chinese delicatesse, weg te moeten werken. "Het zijn allemaal geweldige bedpartners, ik zou met alle drie het bed induiken als ik hier weg mag!"

Uiteindelijk ging de zangeres overstag en gaf ze toe dat John Mayer, met wie ze tot eind 2015 een relatie had, beter in bed was dan Orlando Bloom en Diplo. Katy en Diplo waren in 2014 een paar maanden samen, met Orlando datete de zangeres tot begin dit jaar.

Katy onthulde ook wie 'the one that got away' was: Josh Groban. "Hij is een van mijn goede vrienden", zei Katy over de singer-songwriter, met wie ze naar eigen zeggen niet de lakens deelde. "Ik ben dol op hem. Hij is de beste."

John Mayer favoriete bedpartner Katy Perry
John Mayer favoriete bedpartner Katy Perry (Foto: BuzzE)

Jongedame rijdt op groepje jongeren in

Vrouwen aan het stuur, bloed aan de muur, zegt men wel. In het Drentse Wachtum was dat dit weekeinde maar al te waar, schrijft RTV Drenthe. Een vrouw van 21 reed daar op een groep jongeren in.

Toen de politie kwam opdagen bij een vechtpartij aan de Doemsdijk in Wachtum namen zij bij de aanwezigen verklaringen op. De 21-jarige vrouw had hier blijkbaar geen trek in en liep weg toen ze benaderd werd door Oom Agent.

Ze stapte vervolgens in in haar bolide en reed in op een groepje mensen dat op de weg stond. Daarbij waren er drie gewonden te betreuren: een jongen van 17 uit Coevorden, eentje van 18 uit Hardenberg en een 22-jarige jongedame uit het pittoreske Schoonebeek.

De eerste twee waren kort van de kaart en de dame had een verwonde knie. De toch al aanwezige politie heeft de 'homegrown terroriste' direct opgepakt.

Geen onderzoek naar dossiers spermadonor

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem hoeft niet vijfduizend patiëntendossiers van kinderen na te pluizen om te onderzoeken of ze dezelfde donorvader hebben. Dat oordeelde de rechtbank Gelderland maandag. De donor en een vrouw die twee kinderen heeft die zijn verwekt met het zaad van de donor, hadden een zaak tegen het ziekenhuis aangespannen.

Zij wilden dat deskundigen zouden onderzoeken hoeveel kinderen er precies met het zaad van de donor zijn verwekt. Er is namelijk gebleken dat de administratie van het ziekenhuis niet op orde was en er ten minste 37 nakomelingen zijn verwekt. Volgens de wet mogen dat er maximaal vijfentwintig zijn. De rechtbank ziet echter "zwaarwegende bezwaren", onder meer op grond van de privacywet.

Geen onderzoek naar dossiers spermadonor
Geen onderzoek naar dossiers spermadonor (Foto: ANP)

Stanley Cup gaat opnieuw naar Pittsburgh

Pittsburgh Penguins heeft voor de tweede keer op rij de Stanley Cup veroverd. De Penguins wonnen in de best of seven-serie het zesde duel met 2-0 van Nashville Predators en kwam zodoende op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong.

Daarmee wisten de Penguins voor de vijfde keer in de historie de belangrijkste ijshockeycompetitie te winnen en is het de eerste ploeg sinds Detroit Red Wings de daar twee keer op rij slaagt.

In de wedstrijd tegen de Predators wisten de Penguins beiden goals pas in de laatste 95 seconden van de wedstrijd te maken. Patric Hornqvist was met een schot via de rug van de keeper verantwoordelijk voor de 1-0 en veertien seconden voor tijd zorgde Carl Hagelin voor de beslissing door de puck in het lege doel te schuiven. Kort daarvoor hadden de Predators hun keeper opgeofferd voor een extra speler.

Supersprong Lasitskene en Manyonga in Hengelo

De Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo hebben zondag niet alleen Nederlands succes opgeleverd, maar ook een aantal internationaal zeer aansprekende resultaten.

Het meest bijzondere resultaat kwam van de Russische Mariya Lasitskene, bekend als Mariya Kuchina tot ze getrouwd was. Ze mag ondanks de algehele Russische atletiekschorsing dit seizoen weer meedoen in internationale wedstrijden, maar als neutraal atlete. Dat gaat erg lekker: eind mei sprong ze in Eugene al over 2,03 meter, in Hengelo kwam daar met 2,04m nog één centimeter bij.

Het was een indrukwekkend avondje voor Lasitskene, die 1,90, 1,94, 2,00 en 2,04 meter allemaal in één keer sprong. Het was wereldwijd de beste sprong in bijna vier jaar, terwijl ze opschuift naar de gedeeld veertiende plek op de eeuwige ranglijst. De Russische liet de lat na haar succesvolle sprong zelfs nog op 2,10 meter leggen, één centimeter hoger dan het uit 1987 stammende wereldrecord van Stefka Kostadinova, maar alle drie pogingen gingen mis.

Bij het verspringen werd de show gestolen door topfavoriet Luvo Manyonga. De Zuid-Afrikaan vloog naar 8,60 meter in zijn eerste poging, en deed daar in de zesde en laatste sprong nog twee centimeter bij. Het was al de vierde keer dit jaar dat hij verder sprong dan 8,60 meter en dat is vrij uniek: slechts vier mannen slaagden er ooit minstens vier keer in om die grens te passeren. Ivan Pedrosa was in 1995 echter de enige die dat ooit in één jaar deed, tot Manyonga het in Hengelo voor elkaar kreeg.

'Inter doet navraag bij Davinson Sánchez; vijftig miljoen'

Het inmiddels steenrijke Internazionale heeft interesse in Davinson Sánchez. De Italianen zouden bij Ajax navraag hebben gedaan naar de transferwaarde van de Colombiaanse verdediger. De Amsterdammers zouden een vraagprijs van vijftig miljoen euro hebben genoemd.

Internazionale, waar een aantal Chinezen een grote zak geld op tafel hebben gegooid, mag deze transferperiode voor meer dan honderd miljoen euro aan spelers investeren. Het Italiaanse Corriero dello Sport laat weten dat zij nu hun zinnen hebben gezet op Sánchez, maar dat ze tegelijkertijd ook zijn geschrokken van de vraagprijs.

Behalve Inter heeft ook FC Barcelona nog altijd interesse in de Colombiaan. Vorige zomer had Barcelona hem al kunnen strikken, maar de Catalaanse ploeg wilden Sánchez destijds stallen in Barcelona B. Hier had Sánchez geen zin in en hij besloot de overstap naar Ajax te maken. De Amsterdammers betaalden vorig jaar vijf miljoen euro voor Sánchez aan Atlético Nacional.

Mocht het Ajax lukken om Sánchez voor vijftig miljoen euro te verkopen, dan zorgt de Colombiaan voor de duurste uitgaande Nederlandse transfer oit. Op dit moment staat het record op naam van Memphis Depay. Hij verruilde in 2015 PSV voor Manchester United en daarbij was een bedrag van 34 miljoen euro gemoeid.

Bertens blijft in top dertig wereldranglijst

Ondanks haar vroege uitschakeling op Rolland Garros staat Kiki Bertens nog steeds in de top dertig op de wereldranglijst. Onze landgenote, die in de tweede ronde verloor, zakte van de achttiende naar de 27e plaats. Winnares Jelena Ostapenko maakte een reuzensprong.

Bertens, die vorig jaar nog zeer knap de halve eindstrijd wist te behalen op Roland Garros, maakte door deze prestatie een jaar deel uit van de toptwintig. Er werd gevreesd voor een grote terugval, maar danzij goede optredens in Madrid, Rome en Nürnberg bleef de schade beperkt.

Ostapenko, de Letse tennister die verrassend Roland Garros op haar naam schreef, steeg van de 47e naar de twaalfde plek op de wereldranglijst. De pas 20-jarige Ostapenko wist topfavoriete Simon Halep in de finale te verslaan. De Roemeense steeg door haar finaleplaats van de vierde naar de tweede plek. De Duitse Angelique Kerber blijft, ondanks haar verliespartij in de eerste ronde, de lijstaanvoerster.

Bij de mannen wist Rafael Nadal door zijn eindzege op Rolland Garros te stijgen van de vierde naar de tweede plek. De Spanjaard, die het graveltoernooi van Parijs voor de tiende keer won, wisselt van positie met Novak Djokovic. Andy Murray blijft eerste, verliezendf finalist Stanislas Wawrinka derde. Beste Nederlander is Robin Haase op de 43e plek.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere, vrouwen zijn blij toen leek dat Phillip Davies zijn plek kwijt zou raken, volgens Labour en Tory MP's moeten er geen geen harde Brexit onderhandelingen komen, een moordenaar (zelf geïdentificeerd als transgender) in de VS heeft een animatiefilmpje op youtube gezet van zijn plannen, Kahn vindt het blijkbaar geen probleem om Syrië-gangers terug te laten keren zonder ze in de gaten te houden online haat bestrijden vindt hij belangrijker, de verschillende achtergronden van acht slachtoffers van de laatste aanval in Londen 'verteld het troste verhaal van de unieke samenstelling van Londen' aldus de politie-commersaris en J.F. Gariepy heeft Sargon's methodes (wetenschappelijk) geanalyseerd.

Marc Janko vindt onderdak in Praag

Marc Janko gaat bij Sparta Praag proberen te laten zien dat hij nog steeds een neusje voor de goal heeft. De spits komt over van FC Basel.

Sparta Praag presenteert Janko als aanwinst voor het volgende seizoen. De aanvaller speelde voorheen onder meer in het shirt van FC Twente. Daar bewees hij al van een halve kans een goal te kunnen maken.

Janko verlaat FC Basel transfervrij om een avontuur aan te gaan waar hij trainer Andrea Strammacioni tegenkomt. De Italiaan heeft met de Oostenrijks international zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen.

Voor Janko was er bij Basel geen plek meer in de selectie, omdat de club zijn zinnen heeft gezet op de eigen jeugd. De aanvaller vond in 44 wedstrijden 29 keer het doel voor zijn voormalige Zwitserse broodheer.

Bierdief schijt in zijn broek van politie

Een bierdief uit Landgraaf schaamt zich waarschijnlijk de ogen uit de kop. Niet vanwege het stelen van twee blikjes bier uit de lokale supermarkt, maar vanwege hetgeen erna gebeurde.

Nadat medewerkers de politie alarmeerden en achter hem aan gingen om hem in de kraag te vatten verzette de man zich hevig en sloeg wild om zich heen naar de medewerkers en de inmiddels aangesnelde agent.

Alsof dat gedrag nog niet genant genoeg was weigerde de sluitspier van de man ook nog eens dienst waardoor hij zijn broek compleet vol scheet. De man werd dan ook geboeid en met bruine vlek in de broek afgevoerd naar het bureau. "Een typisch gevalletje waarbij de verdachte schijt aan alles had", aldus de politieman.

De man kreeg behalve poep in de broek ook een boete in de hand. De twee biertjes kosten hem zo welgeteld 200 euro en een nieuwe verschoning.

'Dader Londen wilde op Wimbledon werken'

Een van de daders van de aanslag in Londen vorig weekeinde had gesolliciteerd bij een bedrijf dat ook beveiligers levert voor Wimbledon, het belangrijkste tennistoernooi in de wereld dat volgende maand wordt gehouden. Volgens de krant The Telegraph zou Khuram Shazad Butt eind deze maand een gesprek met het bedrijf hebben.

Butt werd samen met zijn twee handlangers na de aanslag doodgeschoten door de politie. Even daarvoor waren de drie met een busje op London Bridge ingereden op voetgangers en hadden zij in Borough Market mensen met messen aangevallen.

De politie onderzoekt nu waarom Butt bij dat beveiligingsbedrijf wilde werken. De mogelijkheid bestaat dat hij aanvankelijk het tennistoernooi als doelwit voor een aanslag had.

'Dader Londen wilde op Wimbledon werken'
'Dader Londen wilde op Wimbledon werken' (Foto: ANP)

Doodstraf voor mohammedbericht op Facebook

Een voorproefje van de nieuwe EU-wet over het subjectieve 'Hate Speech', waar verder geen duidelijke definitie aan wordt gegeven? Een man uit Pakistan is namelijk ter dood veroordeeld voor een bericht op Facebook.

Volgens een islamitische rechtbank is hij schuldig aan godslastering. Het is de eerste keer - maar vast niet de laatste keer - dat iemand in Pakistan de doodstraf krijgt voor een post op sociale media.

Taimoor Raza (30) zou mohammed hebben beledigd in een post op het sociale platform. Raza is lid van de sjiitische minderheid in Pakistan. Hij zou hebben gekeken naar een filmpje tegen een streng soennitische gemeenschap.

Godslastering is streng verboden in Pakistan. Zelfs kritiek op het strenge verbod op godslastering kan gevaarlijk zijn. In april werd een kritische student op een universiteit gelyncht door andere studenten, aanhangers van de religie van vrede, omdat ook hij mohammed zou hebben beledigd.

Doodstraf voor bericht op Facebook
Doodstraf voor bericht op Facebook (Foto: BuzzT)

Weer meer bedrijven failliet

Het aantal failliete bedrijven is licht toegenomen. Vorige maand zijn zeventien bedrijven meer failliet verklaard dan in april, 277 tegen 260. In april was het aantal het laagst in ruim negen jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

In de eerste vijf maanden van dit jaar is ongeveer een kwart minder bedrijven bankroet gegaan dan in dezelfde periode van 2016.

Behalve in de zakelijke dienstverlening nam het aantal faillissementen in alle bedrijfstakken toe.

Weer meer bedrijven failliet
Weer meer bedrijven failliet (Foto: ANP)

Amber Rose ruziet over naaktfoto

Amber Rose en presentator Piers Morgan hadden dit weekend geen goed woord voor elkaar over op Twitter. De twee ruzieden nadar Piers commentaar had geleverd op een naaktfoto die Amber plaatste op Instagram.

Het model postte het kiekje ter promotie van haar Slutwalk, een protestevenement waar vrouwen onder meer duidelijk willen maken dat gewaagde kleding geen reden is om slachtoffers van seksueel geweld zelf de schuld te geven van wat hen is overkomen. De beweging ontstond nadat een politie-agent in Canada tijdens een bijeenkomst op een universiteit suggereerde dat vrouwen er niet "sletterig" bij moesten lopen als ze verkrachtingen wilden voorkomen.

Op de foto die Amber dit weekend plaatste, was haar onderlichaam naakt. Piers reageerde daar negatief op, waarop Amber hem uitmaakte voor vrouwenhater. De Brit antwoordde dat "het geen vrouwenhaat is om te denken dat naaktfoto's plaatsen in naam van feminisme niet meer is dan zielig aandachttrekkerij." De twee ruzieden daarna nog een tijdje verder, waarna ze het alletwee opgaven.

De foto van Amber werd overigens verwijderd door Instagram. Ook daar reageerde Amber boos op, alhoewel ze op Twitter meldde dat iedereen de foto toch al had gekopieerd en zij daarmee haar doel bereikt had. Op Twitter is het plaatje tot op heden nog wel te zien.

Update 07:44 uur:
Nu met foto (NSFW).

Amber Rose ruziet over naaktfoto
Amber Rose ruziet over naaktfoto (Foto: BuzzE)

Bethesda maakt game-modden nog makkelijker

Uitgever Bethesda wil het beheren van mods en items nog makkelijker maken met Creation Club. Dit nieuwe platform heeft de uitgever bekendgemaakt tijdens haar E3-persconferentie.

Creation Club bevat nieuwe items, vaardigheden en gameplay die door Bethesda Games Studios en derde partijen zijn gemaakt, waaronder gerenomeerde modders. Je savegames zijn veilig, want alle spullen in de Club zijn volledig ondersteund door Bethesda. Tot nu toe zijn alleen mods voor Fallout 4 en The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition beschikbaar.

Creation Club komt deze zomer naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Zeven kleuren schijten in The Evil Within 2

Het was eigenlijk al geen geheim meer, maar nu is het dan officieel: The Evil Within 2 kwam ook langs tijdens de E3-persconferentie van Bethesda.

We spelen weer detective Sebastian Castellanos. Je krijgt de kans om je dochter te redden die omgekomen is tijdens een brand. Je zult wel een wereld met nachtmerries in moeten om de geheimen van een ooit mooi dorpje te ontdekken. De wereld om je heen gaat weer rare dingen doen. Je kunt in The Evil Within 2 kiezen: ga je met wapens problemen oplossen, of sneak je er langs?

The Evil Within 2 komt toepasselijk op vrijdag 13 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Quake Champions introduceert BJ Blazkowicz als nieuwe Champion

Quake Champions was uiteraard onderdeel van Bethesda's persconferentie op E3. Bethesda heeft BJ Blazkowicz, die we kennen van Wolfenstein, aangekondigd als nieuwe Champion. Ook toonde het bedrijf nieuwe maps en een wapen.

Het mooiste van dit alles is dat spelers die aan de Closed Bèta deelnemen nu al aan de slag kunnen met de nieuwe content. Deel van de update zijn nieuwe en verbeterde features, al is niet duidelijk wat deze zijn. Wel maakt Bethesda de Closed Bèta vanaf nu 24/7 beschikbaar voor deelenemers. Wil je meedoen aan de bèta kun je je hier opgegeven, Bethesda belooft snel een key te versturen.

Bekijk de beelden van de eSports-game hieronder.

Speel als Billie Lurk in Dishonored 2-uitbreiding

Bethesda heeft de eerste stand-alone uitbreiding voor Dishonored 2 aangekondigd. We gaan als Billie Lurk een moord plegen in Dishonored: Death of the Outsider.

Ze wordt herenigd met haar mentor Daud. Met zijn hulp gaat Billie de donkere krochten van Karnaca verkennen om de ultieme moord te plegen: de Outsider doden.

Dishonored: Death of the Outsider komt 15 september uit op PlayStation 4, Xbox One, en pc.

'Armenteros kan bij elke club terecht'

Heracles Almelo-trainer John Stegeman gaat ervan uit dat Samuel Armenteros komend seizoen mogelijk voor een andere club speelt.

Armenteros scoorde in het voorbije seizoen aan de lopende band bij Heracles Almelo. De aanvaller is opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg en wordt met allerlei potentiële werkgevers in verband gebracht.

"Of ik verrast ben als hij volgend seizoen nog bij Heracles speelt? Ja. Dat heeft hij ook gelijk gezegd toen hij kwam", verklaart Stegeman aan FOX Sports.

"We hebben ons best moeten doen om hem bij Heracles binnen te krijgen. We wisten wat we binnenhaalden. Hij kwam naar me toe en zei: trainer, ik kom hier een jaar voetballen en dan wil ik naar een betere club. Hij heeft niet alleen gesproken, maar het ook gedaan."

"Of hij uiteindelijk vertrekt is afwachten, maar het zou me verbazen als hij blijft. Hij is nu 27 en gaat z'n beste tijd in. Voor elk team in Nederland is hij goed genoeg. Ik zie hem uiteindelijk ook naar het buitenland vertrekken."

FOK! Wat een weer: Tijdelijk fris en vrij veel wind

Zo heet het is in juni, zo koud het is in december.

Hallo daar!

De temperaturen gaan de laatste weken een beetje op en af. Dan is het weer even wat frisser, en dan is het weer zomers warm. Dat zagen we gisteren ook. Er waren wel wolkenvelden aanwezig, maar de zon heeft ook nog heel wat uurtjes geschenen. In de middag vielen er in het oosten en zuidoosten enkele buitjes, maar erg veel hadden die niet om het lijf. Pas dieper in Duitsland activeerde de boel wat. Deze buien ontstonden op een convergentielijn. Daarachter zat een koufront, of althans iets wat daarvoor moest doorgaan, en ook die trok van west naar oost over ons land.

Regen van betekenis viel ook hier niet uit, al viel er zo her en der wel een klein buitje. Afgelopen nacht klaarde het dan weer op. Wat ons vandaag het meest opvalt is de wind. Die is in het binnenland matig kracht 4. Langs de kust komt echter een krachtige westenwind te staan. Verder is het vandaag ook aan de frisse kant, nou ja fris, eigenlijk normale waarden voor de tijd van het jaar. Het kwik ligt tussen de 16 en 20 graden. Zeker op de Wadden kan het best wel eens vrij onaangenaam aanvoelen. Komt ook nog bij dat er vrij veel bewolking is. De zon breekt pas later in de middag weer wat vaker door. De meeste zon vinden we dan terug in het westen en ook dat is niet ongebruikelijk. Ik durf het niet helemaal droog te houden, want een enkel spetterbuitje sluit ik zeker niet uit. Dit zullen echter geen grote hoeveelheden zijn.

Grote hoeveelheden regen zitten er de hele week niet in, en ook op langere termijn ziet het er niet naar uit dat er stevige buien aankomen. Het weer wordt bepaald door hogedrukgebieden. Een nieuw exemplaar ontstaat boven de Britse Eilanden en die trekt in de loop van woensdag over ons land heen. Daardoor draait de wind en komt er opnieuw warmere lucht ons land binnen.

Op dinsdag is het nog maximaal 20 graden, op woensdag alweer 23 en op donderdag halen we alweer zomerse maxima van 23 tot 27 graden. Héél misschien dat er in de loop van de dag dan een bui valt. Er komt namelijk wéér zo'n koufront over, maar ook deze keer lijkt dat vrij geruisloos te gaan. Ik hou het op een overwegend droge dag.

Vrijdag en in het weekend is het dan weer koeler met een graad of 21. Maar daarna zijn er weer aanwijzingen dat het weer flink gaat opwarmen, maar dat is nog ver weg.

Kortom: Het is deze week droog weer met soms wat meer wolken en soms weer flink wat zon. De wind zwakt ook weer af.

Fijne dag! 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:20
Zon onder: 21:59
Zonkracht: 8/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1259 Amersfoort krijgt officieel stadsrechten.
1942 Anne Frank krijgt een dagboek voor haar dertiende verjaardag
1964 Nelson Mandela wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
1967 Lancering van Venera 4, het eerste ruimtetuig dat metingen doet in de atmosfeer van Venus.
2014 Jimmy Scott, een Amerikaans Jazzzanger overlijdt.

Prachtige sunset vanaf de Lek (Foto: JJdJ1984)
Een schitterende foto van de zonsondergang. We zien ook de Lek die letterlijk naar de zonsondergang stroomt. ( Foto: JJdJ1984)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wolfenstein 2: The New Colossus gaat naar Amerika

Bethesda heeft Wolfenstein II: The New Colossus aangekondigd. De ontwikkelstudio MachineGames staat weer aan het roer van dit vervolg op New Order. De engine is van id Software en hun id Tech 6.

In Wolfenstein 2 is Amerika zo rond 1961 door nazi's veroverd. Als William "B.J." Blazkowicz zijn we op een missie om enkele verzetstrijders bij elkaar te brengen. We vechten in lokaties zoals Roswell, New Mexico, een overstroomd New Orleans, en een postnucleair Manhattan. Natuurlijk zijn er weer genoeg wapens en vaardigheden om nazi-soldaten, cyborg, en über soldaten af te knallen.

Wolfenstein 2: The New Colossus komt 27 oktober uit op Xbox One, PlayStation 4, en pc.

Doom en Fallout 4 krijgen VR-makeover

Bethesda maakt twee van hun titels VR-compatibel. Doom en Fallout 4 worden allebei compleet speelbaar in VR, zonder limiet. De systemen zijn aangepast, zodat bijvoorbeeld V.A.T.S., crafting en combat goed werken in Fallout 4.

Ook in Doom komt de actie dichterbij dan ooit tevoren. Of en hoe het allemaal werkt is natuurlijk lastig te beoordelen gebaseerd op een trailer, maar Bethesda lijkt erg enthousiast over de projecten. De trailers vind je hieronder, de updates moeten dit jaar nog beschikbaar komen.

Heroes of Skyrim is nieuwste uitbreiding voor Legends

Kaartgame The Elder Scrolls: Legends krijgt deze maand nog een nieuwe uitbreiding. Heroes of Skyrim brengt meer dan 150 nieuwe kaarten, nieuwe mechanics, bekende personages en uiteraard draken.

Personages als Aela the Huntress, J'Zargo en Delphine komen voorbij, maar ook draken als Alduin en Paarthurnax. De draken vertegenwoordigen alle attributes en spelers worden beloond wanneer ze meerdere draken samen gebruiken. Shouts is een nieuw mechanic die komen met drie niveaus. Hoe meer je een Shout gebruikt, des te sterker deze wordt. 

De uitbreiding lanceert op 29 juni aanstaande. De cinematische trailer kun je hieronder bekijken, meer details over de kaarten worden later vrijgegeven.

Vijftig kalfjes gered bij brand in Dwingeloo

Bij een brand in Dwingeloo in Drenthe zijn 49 kalfjes gered. Een kalfje, dat het dichtst bij het vuur had gestaan, overleed naderhand aan de gevolgen van inademing van de rook.

De brand brak rond middernacht uit bij een boerderij aan de Lheebroek, in een loods waar tractoren en andere machines stonden opgeslagen. Gekoppeld aan die schuur stond een stal met de kalfjes. Alle andere dieren zijn in veiligheid gebracht, aldus de brandweer. De kalfjes staan nog steeds in de grote schuur, maar zo ver mogelijk weg van de brand, die grotendeels geblust is.

Ook de koeien in een andere stal zijn niet gewond geraakt.

Vijftig kalfjes gered bij brand in Dwingeloo
Vijftig kalfjes gered bij brand in Dwingeloo (Foto: ANP)

Skyrim voor Nintendo Switch laat zich zien

Bethesda heeft tijdens haar E3-persconferentie Skyrim getoond voor Nintendo Switch. De game komt met amiibo-functionaliteit om Zelda-items vrij te spelen en motion controls voor de Joy-Cons.

Een release date is nog niet gegeven, maar volgens Bethesda komt alles wat in de persconferentie is getoond dit jaar nog uit, dus dat zal richting het einde van het jaar worden. De beelden vind je hieronder.

Melania Trump en zoon naar Witte Huis

De Amerikaanse First Lady Melania Trump is samen met zoon Barron naar het Witte Huis in Washington verhuisd. Dat meldt ze zelf op Twitter.

Ze heeft een foto met uitzicht vanaf het Witte Huis gepost, met een tekst over de verhuisdag.

Donald Trump woont al sinds hij verkozen is als president van de VS in Washington, maar zijn vrouw en zoon woonden nog altijd in de Trump Tower in New York, zodat zoon Barron zijn schooljaar daar kon afmaken.

Melania Trump en zoon naar Witte Huis
Melania Trump en zoon naar Witte Huis (Foto: ANP)

Opnieuw arrestatie om aanslag London Bridge

De Engelse politie heeft opnieuw een man aangehouden die betrokken zou zijn bij de aanslag op de London Bridge. De 19-jarige verdachte werd in de wijk Barking in de boeien geslagen, aldus Engelse media.

Hij wordt verdacht van de voorbereiding van terrorisme en het aansporen van terrorisme. Er zitten momenteel zeven mensen vast, die worden verdacht voor betrokkenheid bij de aanslag met een bestelbus, waarbij meerdere mensen omkwamen.

Opnieuw arrestatie om aanslag London Bridge
Opnieuw arrestatie om aanslag London Bridge (Foto: ANP)

Verstappen: "Dit is gewoon helemaal ruk"

Na een veelbelovende start ging het voor Max Verstappen tijdens de Grote prijs van Canada opnieuw mis. Na tien ronden lag onze landgenoot, nadat hij vanaf plek vijf startte, knap tweede achter Lewis Hamilton. Vervolgens stopte een accu van het hybridesysteem in zijn auto ermee en dit betekende einde race voor Verstappen.

"Dit is gewoon helemaal ruk, echt!", aldus een gefrustreerde en teleurgestelde Verstappen tegenover de camera's van Ziggo Sport. "Alles viel uit, ik kon niks meer. Dat is enorm balen als je net tweede ligt. De start was juist super, de beste ooit van Red Bulll! Maar uiteindelijk heb ik nog steeds niks en dat is enorm klote."

Verstappen was ervan overtuigd dat hij na zijn superstart het podium kon halen. Hij was in de openingsfase sneller dan de Mercedes van Valtteri Bottas, die uiteindelijk tweede werd. "Het maakt me nu allemaal niet meer zoveel uit. Het hele seizoen gaat gewoon al ruk met alles. We gaan het wel zien verder", aldus onze landgenoot.

'100 miljoen voor Belotti is te weigeren als hij dat wil'

Andrea Belotti wordt gevolgd door verschillende Europese clubs, maar het is niet gezegd dat de veel scorende aanvaller vertrekt bij Torino.

Torino-voorzitter Urbano Cairo houdt er rekening mee dat Belotti komend seizoen voor een andere club speelt. De goaltjesdief heeft een clausule in zijn contract waarmee hij voor honderd miljoen euro kan vertrekken.

AC Milan en Manchester United zouden bereid zijn om dat bedrag voor Belotti neer te tellen. Maar zelfs dan weet Cairo niet zeker of hij zijn speler kwijt is. "Ik zie het ook gebeuren dat hij ervoor kiest om hier te blijven", zegt hij tegen Radio 24.

"Hij heeft een contract tot 2021 bij Torino. Als een club honderd miljoen euro biedt, dan ga ik daarmee akkoord. Maar of Andrea dat ook gaat, weet ik niet zeker. Het belangrijkste is wat hij wil. En ik denk dat hij wil blijven."

Cairo hoopt een toekomst op te bouwen waar Belotti deel van uitmaakt. De spits scoorde in het afgelopen seizoen 26 keer voor Torino.

[E3] Liveblog Bethesda

Vanochtend begint de Bethesda persconferentie om de E3 voor de uitgever in te luiden. Een nieuwe Wolfenstein, The Evil Within 2, er zijn allerlei geruchten en lekken. We gaan het dit komende uur zien. Je kunt hieronder de laatste updates lezen.

6:41 Zelf zeker geinteresseerd in The Evil Within 2, wat is jullie must-have van de persconferentie?

6:40 En dat was het dan. Veertig minuten met weinig gepraat en veel "laat maar wat zien". Helaas geen verrassingen want alles was al gelekt, maar dat is tegenwoordig bijna standaard te noemen.

6:39 Natuurlijk zijn er in de loop van E3 streams om meer details te horen en te zien.

6:38 Voor mensen die er zijn: je kunt er hands-on met allerlei games die we net hebben gezien. Voor al die anderen: dikke pech. Hopelijk is er op gamescom ook wat te doen, dat is wat dichterbij voor ons allen.

6:37 Wolfenstein: The New Colossus komt 27 oktober uit

6:36 Gelukkig zien we nu vooral veel knallen. We zijn blijkbaar in New Orleans, dus we horen weer swingende muziek tijdens het schieten

Wolfenstein

Wolfenstein

6:34 We zien een raar stel verzetstrijders. Waaronder een dame met afro-kapsel, een dude met een robotarm en een of andere Brit met net baardje

Wolfenstein

6:33 William heeft een schild dat ie om zijn hoofd kan opgooien. Awkward

6:32 Een nazi die een frisdrank bestelt in een bar, t'is wat

6:31 We zien nu ingame beelden met William "B.J." Blazkowicz, kortom, het is Wolfenstein

Wolfenstein

6:30 Dode nazi's op de vloer ook

6:29 Maar het 'robothondje' met hakenkruizen doet toch anders vermoeden

Wolfenstein

6:29 Nog een game te gaan. We gokken op Wolfenstein, eigenlijk. Maar de intro doet het niet vermoeden. Meer Heidi: The Game

6:28 The Evil Within 2 komt vrijdag 13 oktober uit

6:25 Het ziet er weer erg awkward uit, maar dat verwachten we ook van de bedenker Shinji Mikami

Evil WIthin 2

6:24 Lekker horror'en om je gestorven dochtertje uh, ja wat eigenlijk

6:24 En we zien The Evil Within 2

Evil Within 2

6:23 We gaan nieuwe games zien van studio's die al een tijdje stil zijn

6:21 Quake Champions is al een aangekondigde game, maar nu laten ze meer zien over eSports

Quake Champions

6:20 Arkane Studios heeft het er maar druk mee. Death of the Outsider heet de uitbreiding

Dishonored

6:19 En hoppa, we gaan meteen door met Dishonored.

Dishonored

6:18 Zolang we maar onderweg kunnen gamen is het prima natuurlijk.

6:17 En over Skyrim gesporken, Skyrim voor Nintendo Switch wordt nu getoond. Verrassend, dat hadden we echt niet verwacht. </sarcasm>

Skyrim voor Switch

6:16 Ook komt er een uitbreiding Heroe of Skyrim voor Legends.

Heroes of Skyrim

6:14 The Elder Scrolls: Legends, het kaartspel, is aan de beurt.  Het krijgt Chaos, Dark Brotherhood content en meer deze maand.

6:13 Bethesda kondigt Creation Club aan voor Fallout 4 en Elder Scrolls: V: Skyrim. Dit is voor mods die graag nieuwe items en monsters wil maken

Creation Club

6:10 The Elder Scrolls Online: Morrowind wordt nu getoond. We zullen ze maar niet vertellen dat het al uit is.

Elder Scrolls Online Morrowind

6:08 Fallout VR is er natuurlijk ook

Fallout VR

6:07 En zoals verwacht is Doom VFR een dingetje

Doom VFR

Doom VFR

6:06 VR-gametijd. Er komen twee games uit

6:05 Eerst een terugblik van wat uit is, want dat hoort erbij

6:05 Hij geeft aan dat hij voor elke gameplatform wel wat te zien zal zijn, inclusief tablets, Switch, Xbox en PlayStation.

6:04 Pete Hines start de show

Pete Hines

6:03 De show heet Bethesdaland. Disney-muziekjes en alles.

Bethesdaland

6:00 en we zijn van start met een wel erg Amerikaans intro en The American Dream

5:59 Even wachten

Even wachten....

Nieuwe Xbox gaat Xbox One X heten

Tijdens E3 heeft Microsoft de officiële naam van Project Scorpio onthuld. De nieuwe Xbox-console gaat Xbox One X heten, en heeft qua uiterlijk veel weg van een zwarte One S.

Volgens Microsoft is het de kleinste Xbox One tot nu toe. Zoals verwacht is er opnieuw veel gepronkt met de specificaties van de One X, zoals de 6 TFLOPS en de 4K-resolutie.

Xbox breidt de Xbox One backward compatibility library, met bijna vierhonderd Xbox 360-games, uit met originele Xbox klassiekers, zoals Crimson Skies. Xbox maakt ook bekend dat Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Resident Evil 7, Final Fantasy 15, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Rocket League en nog vele andere Xbox One-games gratis updates zullen krijgen om alle voordelen van de kracht van Xbox One X te ervaren. Een aantal van deze titels wordt verbeterd om in 4K te spelen en velen zullen beschikbaar zijn met de lancering van Xbox One X.

Xbox One X gaat ook bestaande games verbeteren. Betere textures, soepelere framerates, en snellere laadtijden, ook op non-4K televisies. Het ondersteunt ook 4K Ultra HD voor Blu-ray X en streams, HDR support voor gaming en video. Er is ook Dolby Atmos-support. Xbox One X behoort tot de Xbox One-lijn en gaat alle bestaande accessoires voor Xbox One ondersteunen.

De Xbox One X moet op 7 november van dit jaar uitkomen. Het apparaat gaat 499 euro kosten. Dan krijg je een zwarte console met 1TB hard drive, een Xbox Wireless Controller in dezelfde kleur, HDM-kabel, een stroomblok, een maand gratis Xbox Game Pass abonnement en twee weken Xbox Live Gold.

De Brotherhood begint met Assassin's Creed Origins

Tijdens de Microsoft persconferentie heeft Ubisoft de eerste beelden van Assassin's Creed: Origins laten zien. Er zijn twee trailers, de revealtrailer en een gameplaytrailer.

De afgelopen vier jaar heeft het team achter Assassin’s Creed IV: Black Flag bij Ubisoft Montreal een nieuw begin voor de Assassin’s Creed-reeks ontwikkeld. Assassin’s Creed Origins speelt zich af in het Oude Egypte. We spelen als Bayek, een beschermer van Egypte wiens persoonlijke verhaal uiteindelijk leidt tot de stichting van het Broederschap van de Assassins.

Assassin’s Creed Origins heeft action-RPG-elementen. Je kunt stijgen in level, items vinden en vaardigheden kiezen om je getrainde Assassin eigen te maken. Daarnaast is er een vechtsysteem, waarmee we meerdere vijanden tegelijk kunnen aanvallen en zich tevens tegen meerdere vijanden kunnen verdedigen. Er zijn zeldzame wapens om daarmee unieke en enorm krachtige eindbazen te verslaan. De vernieuwde verhaalervaring geeft je de vrijheid om op hun eigen tempo missies te kiezen en te voltooien. We verkennen een ondertussen een enorm Egypte, van woestijnen tot oases en van de Middellandse Zee tot de graftombes van Giza, en gaan de strijd aan met gevaarlijke facties en wilde dieren.

De Deluxe en Gold Editions van Assassin’s Creed Origins zijn tevens aangekondigd. De Deluxe Edition bevat naast de game ook een geprinte versie van de wereldkaart die met de hand getekend is, de officiële soundtrack van de game en het Digital Deluxe Pack, inclusief de Ambush at Sea missie, het Desert Cobra Pack en drie extra vaardigheidspunten. De Gold Edition bevat naast alle digitale content van de Deluxe Edition ook de Season Pass, die spelers toegang geeft tot alle grote aankomende uitbreidingen en twee uitrustingsets. Zowel de Deluxe als de Gold Editions gaan ook digitaal verkrijgbaar zijn.

Als je de game pre-ordert ontvang je de Secrets of the First Pyramids missie en ontdek je de geheimen achter de bouw van de eerste piramides en de mysteries daarbinnen.

In de gameplaytrailer vallen al enkele nieuwe dingen op. De hoofdpersonage Bayek gaat in zijn geboortestad Siwa op zoek naar Medunamun, een slechterik die het veld moet ruimen. In voorgaande delen hadden we een minimap, maar nu is deze vervangen voor een kompas a la The Elder Scrolls. Niet erg, want zo zie je de prachtige wereld meer zonder dat er een minimap je beeld verstoort. Witte blurs aan de randen laten zien waar er vijanden zijn. Je arend kunt je gebruiken om te verkennen. Naast pijl en boog gebruikt Bayek ook een zwaard en schild om aanvallen op te vangen.

Assassin's Creed: Origins komt 27 oktober 2017 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Natuurlijk zijn er optimalisaties voor Xbox One X gedaan, maar daar moeten we logischerwijs even op wachten tot de console uit is op 7 november.

Gewonden door molotovcocktail Parijs

Drie mensen zijn zondagavond zwaargewond geraakt, nadat iemand bij een restaurant in Parijs rond 20.30 uur een molotovcocktail naar binnen gooide. Met helikopters werden de slachtoffers die zwaar verbrand zijn, naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon is lichtgewond, aldus lokale media. Door de enorme rookontwikkeling had de brandweer moeite bij de zoektocht naar eventuele andere slachtoffers in het pand.

Het motief voor de daad is nog niet bekend. De dader is nog niet gearresteerd.

Gewonden door molotovcocktail Parijs
Gewonden door molotovcocktail Parijs (Foto: ANP)

Anime Dark Souls in Code Vein

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft had Bandai Namco de eerste gameplaybeelden van Code Vein.

De ontwikkelaars van God Eater zijn bezig met deze vampirische RPG. Het wordt ook wel Dark Souls in anime-stijl genoemd. Meer informatie komt er vast uit de E3, maar voor nu moeten we het met deze trailer doen.

Code Vein komt in 2018 uit op Xbox One en hoogstwaarschijnlijk ook PlayStation 4. Anders krijgt Bandai Namco ruzie met Japanse gamers.

Super Lucky's Tale is platformer voor Xbox One en Windows 10

Playuful is bezig met een 3D-platformer voor Xbox One en Windows 10. Super Lucky's Tale vertelt het verhaal van Lucky, een optimistische vos die op zoek is naar zijn innerlijke kracht. Hij moet het 'Book of Ages' zien te redden van Jynx.

De game oogt vrolijk en de muziek luistert tot nu toe prettig weg. Ongetwijfeld zien we de komende dagen meer van de game. Super Lucky's Tale lanceert 7 november.

Bioware toont eindelijk Anthem

Vol trots kan Bioware eindelijk de eerste gameplaybeelden tonen van Anthem. De game met codenaam Dylan moet net als Dylan een referentie worden voor het beste in de industrie. Hoge eisen en dus hoge verwachtingen.

Je ziet de hoofdpersoon in een exoskelet stappen die even doet denken aan Fallout. Maar in dit exoskelet kun je ook springen, vliegen en duiken. De zeer weelderige omgeving heeft erg veel details,  Er huizen grote monters in het groen, maar de noodzaak van de exosuits wordt niet meteen duidelijk. Er is weer loot te vinden in de wereld en ook wapens.

Anthem

Je exosuit kan worden gepimpt en uitgebreid. Er zijn vijanden die kunnen spreken en het meest op orcs lijken. We weten nog niet of dit gemuteerde mensen zijn of niet. Je kan in co-op spelen en er wordt actie getoond met vier spelers in een groep die communiceren via de game (en dus niet via iets als Discord). De gameplay laat ons af en toe terugdenken aan hoe Mass Effect had kunnen zijn, maar dat is een ander verhaal. Hopelijk gaat de release met minderproblemen gepaard.

Anthem

Anthem - E3

Anthem

Anthem E3

Anthem E3Anthem...

Anthem

Anthem

State of Decay 2 bevestigd voor lente 2018

 State of Decay 2 is tijdens E3 aangekondigd als exclusieve titel voor Xbox One en pc. De game speelt zich 18 maanden na de zombie-apocalypse af, en bij dit deel ligt er nog meer nadruk op het onderhouden van een gemeenschap.

In de lente van volgend jaar moet State of Decay 2 uitkomen. De game is te spelen in 4K met HDR, en biedt Play Anywhere-ondersteuning tussen Xbox One en pc.

Bandai Namco kondigt Dragon Ball Fighter Z aan

Kamehameha!!!!!! Tijdens de Microsoft persconferentie kwam Goku en co langs schreeuwen in de aankondigingstrailer van Dragon Ball Fighter Z.

In de game speel je drie-tegen-drie in tagteams. Heel veel meer werd er niet gezegd, maar we zien dat ze dit keer voor 2D-gevechten hebben gekozen. Natuurlijk wel met 3D-effecten.

Dragon Ball Fighter Z komt begin 2018 uit. Zeker op Xbox One, maar PlayStation 4 zal waarschijnlijk daar ook bij horen, gezien we geen "exclusive" van te voren hebben gehoord.

Sea of Thieves heeft diepe gronden

Je kunt meer dan je denkt in MMORPG Sea of Thieves. Behalve het gewone piratenwerk, zoals boten overvallen, ga je ook schatten zoeken. Cryptische aanwijzingen, een schop en een kompas zijn je instrumenten. Hopelijk zijn je zeemakkers betrouwbaar genoeg om je niet in je rug te schieten. Mocht je al deze gevaren overleven, let dan ook op dat je niet in het water valt: de haaien hebben altijd honger. Sea of Thieves wordt een Xbox Play Anywhere-titel, dus je koopt ‘m voor één platform en kan op beide spelen. 

SoT

Sea of TH

Van Niekerk naar top-25 aller tijden op 200 meter

Atleet Wayde van Niekerk heeft weer eens grote indruk gemaakt. De Zuid-Afrikaan brak vorig jaar in de olympische finale het wereldrecord op de 400 meter, maar is ook op de 100 en 200 meter bloedsnel, zo ook dit seizoen.

In het Jamaicaanse Kingston kwam Van Niekerk dit weekeinde in actie tijdens de Racers Grand Prix, waar hij de 200 meter liep. Daar liet hij zien alvast over uitstekende vorm te beschikken met het oog op het WK van augustus.

Van Niekerk sprintte tijdens de afscheidswedstrijd van Usain Bolt - die de 100 meter won - naar een tijd van 19,84 seconden, een nieuw persoonlijk en nationaal record. Met zijn tijd evenaarde Van Niekerk de Nigeriaanse Portugees Francis Obikwelu, waarmee hij nu op de gedeeld 24e plek op de wereldranglijst aller tijden staat. 

Opvallend detail: als Van Niekerk nog één honderdste harder loopt evenaart hij Tommy Smith, die in 1968 in Mexico-Stad olympisch goud won, wat leidde tot het beroemde mensenrechtensaluut op het ereschavot.

De race van Van Niekerk, die start rond 04:50 (Bron: YouTube)

Futuristische sci-fi-thriller The Last Night onthuld voor Xbox One en pc

De ziel van een cinematische platformer en het hart van een sci-fi-thriller, zo wordt The Last Night omschreven. De game speelt zich af in een 'post-cyberpunk' setting, met een opvallende visuele stijl.

In de game speel je Charlie, een low-life die moeite heeft om zich aan te passen in het technologisch geavanceerde milieu. In de dystopische samenleving is creativiteit bijna uitgestorven, en draait de de maatschappij grotendeels op kunstmatige intelligentie. Bekijk de onthullingstrailer van The Last Night hieronder. De game is aangekondigd voor Xbox One en pc.

Australische en Amerikaanse juniorenkampioenen Roland Garros

Tussen al het geweld van de Jelena Ostapenko's en Rafael Nadal's door, werd op Roland Garros uiteraard ook weer gespeeld in de juniorentoernooien. Eén Nederlander schopte het tot een hoofdtoernooi, maar Ryan Nijboer werd in het jongensdubbelspel vroegtijdig uitgeschakeld.

In het jongensenkelspel stond een in Oostenrijk geboren Spanjaard met een Duitse vader en Russische moeder in de finale: Nicola Kuhn. Hij schakelde de nummer één van de wereldranglijst bij de junioren, de Serviër Miomir Kecmanovic, in de halve finales uit. De Australiër Alexei Popyrin, als derde geplaatst, sloeg zich via de Spanjaard Alejandro Fokina naar de finale. In die eindstrijd was Popyrin op de doorslaggevende momenten de sterkste. Kuhn liet mooi tennis zien, maar de slagen van Popyrin leverden meer op, en uiteindelijk ook de titel: 7-6 (5), 6-3.

Kuhn had later nog een kans op een titel en wel in het jongensdubbelspel, waar hij samen met Australian Open-juniorenkampioen Zsombor Piros uit Hongarije in de finale stond. De twee, die in de kwartfinales van Nijboer en zijn Amerikaanse kompaan Alexandre Rotseart wonnen, namen het op tegen de Amerikanen Vasil Kirkov en Danny Thomas en dat leverde een relatief makkelijke zege op: 6-4, 6-4.

In het meisjesenkelspel maakte een pas net 15-jarige Amerikaanse grote indruk. Whitney Osuigwe sloeg zich naar de finale en daarin stond ze tegenover de twee jaar oudere landgenote Claire Liu. Het werd een spannende wedstrijd, maar in de derde set gaven de loeiharde forehands van de zeer getalenteerde Osuigwe de doorslag: 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Het meisjesdubbelspel was de minst interessante van de finales, want van enige spanning was nauwelijks sprake. Bianca Andreescu en Carson Branstine uit Canada waren als eerste geplaatst, mede doordat ze eerder al de Australian Open-titel wonnen. Ze maakten hun status volledig waar en in de finale moesten de Russinnen Olesya Pervushina en Anastasia Potapova eraan geloven: 6-1, 6-3.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.