Dennis wint proloog Ronde van Zwitserland, Dumoulin vijfde

Rohan Dennis heeft de proloog van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Australiër van BMC was acht seconden sneller dan zijn ploeggenoot Stefan Küng. Tom Dumoulin verloor negen seconden op de Dennis en zou vijfde worden in de proloog. Naast Dumoulin stonden er met Lars Boom en Steven Lammertin nog twee Nederlanders in de top tien. 

Ryan Mullen stond lang aan de leiding in de proloog. De renner van Cannondale-Drapac klokte een een tijd zes minuten en 37 seconden over het zes kilometer lange parcours. De Ier moest ruim twee uur wachten tot zijn tijd werd verbeterd, al kwam Lammertink nog dichtbij de tijd van Mullen. De tijdrijder kwam één seconde te kort en zou uiteindelijk op een negende plaats eindigen.

Dennis zou de tijd van Mullen verbeteren. Bij het eerste tussenpunt na 2,7 kilometer had de Australiër al de beste tijd. In het tweede gedeelte van de proloog bouwde de renner van BMC verder uit. Dennis zou aan de streep dertien seconden sneller zijn dan Mullen.

De volgende die aan de beurt was Dumoulin. De Nederlands kampioen tijdrijden moest negen seconden toegeven op Dennis, waardoor hij op de tweede plaats terecht kwam. Later zouden Stefan Küng, Matthias Brändle en Michael Matthews nog iets sneller zijn dan Dumoulin.

Lars Boom zou ook in de top tien eindigen van de proloog. De Nederlander van LottoNL-Jumbo werd zevende op twaalf seconden van de winnaar. Steven Kruijswijk zou meer dan een halve minuut verliezen op Dennis.