Kruijswijk wil nog een keer proberen om voor een rit te gaan

Steven Kruijswijk werd donderdag zevende in de bergrit naar Ortisei. De prestaties van de kopman van LottoNL-Jumbo zitten in een stijgende lijn en de Nederlander hoopt in de komende ritten nog voor dagsucces te gaan.

"Ik word beter ten opzichte van de eerste week. Toen haalde ik dit niveau niet. De oorzaak daarvan ligt misschien bij die valpartij", refereert de Brabander aan zijn val in Yorkshire, waarbij hij een ribfractuur opliep.

"Gelukkig kan ik nu laten zien dat ik het niveau wel heb. Je kan zien dat het hier erg hoog is en dat alles redelijk aan elkaar gewaagd is", aldus Kruijswijk in het persbericht van de ploeg.

Halverwege de etappe van donderdag gingen de klassementsmannen in de aanval. "Movistar reed een hoog tempo en dan is het wachten op een aanval van Nairo Quintana. Vincenzo Nibali sprong er naar toe en Dumoulin reed het gat dicht. Ik kon goed volgen en in de laatste 25 meter van de klim sloten wij aan."

"Er bleven uiteindelijk nog twee man voorop. Dat is jammer, anders was het een mooie rit geweest om voor de ritzege te rijden. Je ziet dat wij kunnen profiteren van het gevecht tussen de drie podiumkandidaten. Dan is het een beetje gokken en is een ritzege zeker mogelijk."

In het algemeen klassement steeg Kruijswijk naar een achtste plek in het klassement, doordat Bob Jungels veel tijd verloor. In het klassement heeft Kruijswijk een achterstand van 2.31 op Bauke Mollema, de nummer zeven in het algemeen klassement. "Vandaag zie je dat ik die mannen er niet zo snel af kan rijden. Het wordt moeilijk om nog een plek te stijgen. Het is te hopen dat een ik de goede week door kan trekken".