Geen wildcard Roland Garros voor Sharapova

Tennisster Maria Sharapova zal niet deel gaan nemen aan deze editie van Roland Garros. De van een dopingschorsing teruggekeerde Russin heeft van de organisatie geen wildcard gekregen, omdat ze het naar eigen zeggen moreel niet konden maken om haar toe te laten tot het evenement.

Sharapova keerde eind april in Stuttgart terug van een vijftien maanden durende schorsing wegens meldoniumgebruik. Inmiddels heeft de 30-jarige Russin al weer diverse toernooien gespeeld op WTA-niveau, waardoor ze punten heeft gesprokkeld en mee mag gaan doen aan de kwalificaties voor Wimbledon. Die van Roland Garros kwamen te vroeg voor haar en een wildcard zat er niet in. Dit waarschijnlijk tot tevredenheid van diverse speelsters die kritiek geuit hadden op de makkelijke terugkeer van Sharapova.

Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond, heeft Sharapova zelf op de hoogte gesteld. "Een wildcard kunnen we geven als iemand terugkeert na een blessure, maar niet aan iemand die terugkomt na dopinggebruik. Ze zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar het is mijn taak om de sport te beschermen en ervoor te zorgen dat er getennist kan worden zonder enige twijfel over een uitslag."

Na het mislopen van Roland Garros lijkt Sharapova wel deel te gaan nemen aan het WTA-toernooi in Rosmalen. De Russin heeft voor dit grasevenement een wildcard ontvangen en ze kan het toernooi gebruiken als voorbereiding op de kwalificaties van Wimbledon.