Wozniacki tegen deelname Sharapova aan toernooi Stuttgart

Caroline Wozniacki is niet blij dat tennisster Maria Sharapova deel gaat nemen aan het WTA-toernooi in Stuttgart. Het evenement start op maandag 24 februari en de schorsing van Sharapova wegens meldoniumgebruik loopt twee dagen later af. De organisatie heeft geregeld dat de Russin daarom op woensdag haar partij in de eerste ronde af mag werken.

Dit is tegen het zere been van Wozniacki, zo meldt ze tegen de BBC. "De regels worden verdraaid en in het voordeel gedraaid van degene die dat wil. Natuurlijk, iedereen verdient een tweede kans. Maar aan de andere kant vind ik dat iemand die geschorst is vanwege doping, zich zelf terug moet vechten. En niet op zo'n manier."

Dat Porsche sponsor is van zowel het evenement als Sharapova zal hierbij meegeholpen hebben. "Het is heel discutabel dat ze mag meedoen in Stuttgart. Ik vind het van weinig respect getuigen tegenover de andere tennissters en de WTA."

Volgens de regels van de WTA doet Sharapova echter niets fout, want ze mag, omdat ze in het verleden Grand Slams gewonnen heeft, wildcards voor een aantal toernooien aanvragen. Hiermee kan een tennisspeler weer een goede positie op de ranking veroveren.