Link militairen en wapenvondst Spijkenisse

PolitieIn verband met de wapenvondst van jongstleden maart bij een extreem-rechtse skinhead in Spijkenisse, zijn maandag drie militairen opgepakt. Ze worden verdacht van het verduisteren van defensiemateriaal.

Het betreft een 29-jarige man uit Sittard, een 30-jarige man uit Heerlen en een 24-jarige man uit Spijkenisse. De eerste twee zijn inmiddels al weer vrijgelaten, de laatste verdachte is in voorarrest genomen. De politie en de marechaussee deden maandag huiszoekingen in de woningen van de drie en de kazernes in Roosendaal, Assen en Soesterberg.

In de woning in Spijkenisse werden in maart een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgefabriceerde explosieven aangetroffen. Daarbij werd de 25-jarige Arris de B., een lid van de extreem-rechtse skinheadbeweging 'Combat 18', aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Begin mei werden in verband met de vondst ook de 42-jarige Maarten van M. uit Delft en Robin van O. uit Spijkenisse aangehouden. Zij zouden inmiddels weer zijn vrijgelaten, alhoewel persdienst Novum vandaag meldt dat Van M. nog vast zit.


De wapenvondst van maart