Kristoff is de snelste in de Rund um den Finanzplatz

Alexander Kristoff heeft de Duitse Rund um den Finanzplatz gewonnen. De renner van Katusha won na 215 kilometer de sprint van een uitgedund peloton voor Rick Zabel en John Degenkolb. Pim Ligthart was met een vijfde plaats de beste Nederlander.

Meteen na de start kozen vijf renners voor de vroege vlucht: Antoine Warnier (WB Veranclassic), Jens Wallays (Sport Vlaanderen – Baloise), Dries De Bondt (Verandas Willems), Peter Koning (Aqua Blue) en Carl Sobolla (Duitse selectie). Later zouden ook nog Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Twan Castelijns (LottoNL-Jumbo) en Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) aansluiten bij de vijf. De acht zouden meer dan tien minuten krijgen van het peloton.

Van Goethem en Wallays hielden het langst vol van de kopgroep, maar op iets minder dan vijftig kilometer van de streep werden ook zij gegrepen door het peloton, waar Katusha het tempo aangaf.

Nico Denz (AG2R La Mondiale) en Nils Pollitt (Katusha) kozen voor de aanval. De twee kregen gezelschap van zestien renners met onder meer Michael Matthews, John Degenkolb , Ben Swift (UAE-Emirates) en Juan José Lobato. De groep kreeg echter geen ruimte van het peloton en werden op zestien kilometer van de streep gegrepen.

De volgende die in de aanval gingen waren De Belg Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen – Baloise) en de Sloveen Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), maar ook hun vlucht hield niet stand. In de sprint van een uitgedund peloton trok Zabel de sprint aan voor Kristof. De twee renners van Katusha hadden meteen een gat te pakken op de rest van het peloton en zouden ook één en twee worden. Voor Kristoff is het zijn derde zege op rij in de Duitse eendagskoers.