McLaren verrast door goede testdag

Het seizoen verloopt voor het Formule 1-team McLaren bepaald niet zoals verwacht. De aandrijflijn van Honda stopte er regelmatig mee en ook op de eerste testdag in Bahrein hield een waterlekkage de auto lang in de pits. Het team was aangenaam verrast dat hetzelfde pakket op dag twee wel goed presteerde.

Teambaas Eric Boullier was hier erg blij mee. "Alles heeft vandaag (gisteren, red.) op het gebied van betrouwbaarheid goed gefunctioneerd. We hebben zelfs de set-up wat extremer kunnen aanpassen. We hebben vandaag een goede test uit kunnen voeren en alles eruit kunnen halen. We hebben het hele programma afgewerkt, dus daar ben ik blij mee."

"Het is lastig om de problemen van de afgelopen dagen te begrijpen, omdat we vandaag geen enkel probleem tegenkwamen. Honda werkt hard om de zwakke punten te verbeteren. We hebben vandaag een meer agressieve set-up kunnen testen, veel informatie vergaard en veel oplossingen uitgeprobeerd, dus zowel qua data als resultaten is de test positief verlopen."