Alonso tegen McLaren: "Zoek het lekker uit"

Ook de Grand Prix van Bahrein was weer geen lekkere voor McLaren-Honda. Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan de startopstelling en Fernando Alonso kwam de hele race snelheid tekort. 

De Spanjaard liet over de boordradio duidelijk horen dat hij ook dit keer niet bepaald gelukkig was. Zo werd hij na 25 ronden ingehaald door Jolyon Palmer en Daniil Kvyat, waarna zijn mening duidelijk was: "Hoe kunnen ze me in vredesnaam inhalen? Ze lagen driehonderd meter achter mij aan het begin van het rechte stuk. Ik heb nog nooit met zo weinig 'power' geracet...in mijn hele leven", liet de Spanjaard weinig aan de verbeelding over.

Alonso, deel 1 (Bron: YouTube)

Een kleine vijftien ronden later was het weer raak en dit keer leek hij er simpelweg klaar mee te zijn. "***, hij zat, wat, driehonderd meter achter me op het rechte stuk?", gevolgd door zijn engineer die over de opties voor de rest van de race nadenkt: "Fernando, we denken na over plan B, hoe zijn de banden?" Alonso leek daar weinig interesse in te hebben, want zijn antwoord was wederom duidelijk: "Do whatever you want man", vrij vertaald "Doe wat je wilt man" of "Zoek het lekker uit man".

Alonso, deel 2 (Bron: YouTube)

Uiteindelijk begaf zijn bolide het kort voor de finish en was de race voorbij. "Het was weer een frustrerende race, we waren gewoon zo langzaam op het rechte stuk. We konden met geen mogelijkheid op een eerlijke manier tegen de rest vechten", zei hij na afloop tegenover Ziggo Sport. "Wanneer we het geluk eens mee hebben? Het heeft niks met geluk te maken, we hebben gewoon totaal geen goed werk verricht met de motoren."

Alonso's monteur was er na de zaterdag in Bahrein overigens al klaar mee, getuige onderstaande tweet.