Renault wil rem op uitgaven motorenfabrikanten

Renault vindt dat er een rem op moet komen op de kosten die de fabrikanten van Formule 1-motoren mogen maken om hun krachtbronnen door te ontwikkelen. De huidige 1,6 liter V6-turbomotoren verslinden geld als het aankomt op het maken van verbeteringen.

Daarom vindt Renault Sport Racing-directeur Jerome Stoll dat er een kostenlimiet moet worden ingevoerd, zo laat hij Motorsport weten. "Hybride is een interessante oplossing, maar de ontwikkeling van de technologie kost bakken met geld. Daarom moeten we op de kosten letten om te zorgen dat er rendement op de investeringen is. We moeten kijken hoe we voor iedere fabrikant enigszins de rem op de ontwikkelingskosten kunnen zetten."

Er wordt daarom vaak geroepen dat de Formule 1 terug moet naar luidere en simpeler motoren, maar daar is Stoll het niet mee eens. "We doen mee aan deze competitie mede vanwege technologische redenen. Het is niet voor niets dat wij met anderen voor de hybride motoren gepusht hebben om te laten zien dat ook de Formule 1 minder belastend voor het milieu kan zijn door het brandstofverbruik met dertig tot veertig procent terug te dringen. Je houdt van het competitieve, je houdt van de passie en je kunt het op een manier doen die iedereen van jou verlangt."