Dennis wint slottijdrit Tirreno, Quintana is eindwinnaar

Rohan Dennis heeft de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De 26-jarige Australiër van BMC was in San Benedetto del Tronto de snelste na tien kilometer. Hij was drie seconden sneller dan Jos van Emden en Michael Hepburn. Nairo Quintana is eindwinnaar geworden in Tirreno-Adriatico.

Peter Sagan kon in de tijdrit nog maar net een valpartij voorkomen. Tijdens zijn tijdrit stak er plots een onvoorzichtige toeschouwer met een hond over op het zebrapad. De renner van Bora-Hansgrohe kon nog net uitwijken.

Al vroeg op de dag moest Van Emden starten. De Nederlander zette een scherpe tijd. Hepburn, net zoals de renner van LottoNL-Jumbo, finishte in dezelfde seconde, maar dankzij de honderdsten bleef de Nederlander net voor de Australiër.

Op het einde van de etappe ging er toch nog een renner onder de tijd van Van Emden. Dennis was drie seconden sneller dan de Nederlander van LottoNL-Jumbo. Door de sterke tijdrit van Dennis steeg de renner van BMC naar een tweede plaats in het algemeen klassement, achter Quintana. Thibaut Pinot werd derde op 36 seconden van de winnaar. Tom Dumoulin was de beste Nederlander met een zesde plaats in eindklassement.