Ewan pakt zege op Formule 1-circuit, Costa de eindzege

Caleb Ewan heeft de laatste etappe gewonnen van de Abu Dhabi Tour. De Australische sprinter van Orica-Scott was op het Formule 1-circuit van Yas Marina de snelste in de massasprint voor Mark Cavendish en André Greipel. De eindzege van Rui Costa kwam niet meer in gevaar.

Al snel na de start kozen zes renners voor de aanval: Dylan Teuns (BMC), Rafael Valls (Lotto-Soudal), Jorge Arcas (Movistart), Alex Dowsett (Movistar), Patrick Konrad (Bora-Hans Grohe) en Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo). De zes werden op vijftig kilometer van de streep gepakt door het peloton, waar Dimension Data en Quick-Step Floors het tempo aangaf.

In de massasprint was Ewan de snelste voor Cavendish en Greipel. Voor de 22-jarige sprinter van Orica-Scott is het zijn vijfde zege van het seizoen, nadat hij eerder vier keer won in de Tour Down Under. 

De eindzege van Costa kwam niet meer in gevaar. De Portugees van UAE Team Emirates behield zijn voorsprong op Ilnur Zakarin en Tom Dumoulin. Bauke Mollema werd vierde in het algemeen klassement.