Vrouw naar HAP na broodje Hemaworst

Een vrouw die woensdagmiddag met haar zoon een broodje worst van de Hema in winkelcentrum De Mare in Alkmaar nuttigde, heeft dat moeten bekopen met een bezoekje aan de huisartsenpost. Kort nadat zij en haar zoon het broodje worst hadden gegeten, voelden de vrouw en haar zoon zich niet lekker.

Hierop ging ze terug naar de Hema, alwaar zij haar geld terugkreeg van de bedrijfsleider. Eenmaal opnieuw buiten werd de vrouw onwel en zakte in elkaar. Omstanders hebben de twee naar de huisartsenpost gebracht. Zoonlief kwam er beter vanaf dan zijn moeder die spierwit en misselijk was. Ook had ze het gevoel steeds flauw te vallen. Bij haar werd een licht verhoogde bloeddruk gemeten. De vrouw maakt zich dusdanig zorgen dat ze besloot om de lokale zender te mailen. 

"Ik vraag mij af of er mogelijk meer mensen zijn met dezelfde klachten. Ik ben nergens allergisch voor en mijn zoon ook niet. Ik vind dit op z'n minst een onderzoek waardig. Ik zou mijn vertrouwen in de Hema graag terug willen". Volgens Alkmaar Centraal is het de vraag of het tweetal pech heeft gehad, of dat het ging om een voorraad bedorven worst.