Kristoff pakt tweede ritzege in Oman

In de Tour of Oman heeft Alexander Kristoff zijn tweede ritzege te pakken. De 29-jarige Noor van Katusha-Alpecin was in de vierde etappe de sterkste in de sprint voor Sonny Colbrelli en Greg van Avermaet, nadat hij eerder de openingsrit won. De Belg Ben Hermans blijft leider in het algemeen klassement.

Meteen na de start probeerden verschillende renners weg te raken, maar in eerste instantie liet het peloton niet begaan. Uiteindelijk slaagde negen renners erin om de vlucht van de dag te vormen: Bob Jungels (Quick-Step Floors), Tanel Kangert (Astana), Stefan Küng (BMC), Stefan Denifl (Aqua Blue Sport), Mike Teunissen (Sunweb), Daniel Eaton (United Healthcare), Axel Domont (AG2R), Fabian Doubey (FDJ) en Anass Ait El Abdia (UAE Abu Dhabi). 

Op vijftien kilometer werden de vluchters gegrepen door het werk van BMC. Op het laatste klimmetje van de dag probeerden Rui Costa, Mathias Frank en Jacob Fuglsang weg te komen, maar door het werk van Katusha-Alpecin eindige het toch in een sprint van een vijftigtal renners.

Kristoff maakte het werk van zijn ploeggenoten af, voor Sonny Colbrelli en Greg van Avermaet. Het was voor de Noor zijn tweede zege in Oman en zijn derde zege van het jaar. Hermans blijft leider in het algemeen klassement.