Bottas: "Ik belde zodra Rosberg vertrok bij Mercedes"

Het stoeltje van Nico Rosberg bij het Formule 1-team van Mercedes was nog warm toen de eerste telefoontjes over zijn opvolging al binnenkwamen. De Duitser maakte kort na de laatste race van 2016, waarin hij wereldkampioen werd, bekend dat hij er per direct mee zou stoppen.

Uiteindelijk ging het zeer gewilde stoeltje naar de Fin Valtteri Bottas, die daar zelf ook al vroeg initiatief toe nam. "Ik belde gelijk op de dag dat Nico bekendmaakte te stoppen", zei de Fin tijdens een bezoek aan het Mercedes Museum in Stuttgart. "Je wilt als coureur in de beste auto zitten en ik wil races winnen en wereldkampioen worden, dat heb ik Mercedes ook verteld. Dit is zowel een enorme uitdaging als een hele grote kans. Natuurlijk wordt het zwaar, want Lewis Hamilton schat ik zeer hoog in, maar ik wil succes boeken", klinkt het overtuigd.

Of Bottas in Melbourne volgende maand al gelijkwaardig is aan zijn nieuwe teamgenoot durft hij nog niet te zeggen. "Dat moeten we afwachten, maar ik wil natuurlijk wel zo vroeg mogelijk snel zijn. Ik wil alles uit de auto halen wat erin zit en dus zal ik niet ver van Lewis af mogen staan. Het zit nou eenmaal in mijn mentaliteit dat ik mijn teamgenoot wil verslaan, zeker als we dezelfde behandeling krijgen. Als coureur wil je voor je teamgenoot over de finish komen", besluit Bottas.