Utrecht geschrokken: "Alle zorg naar Ruiter"

De Galgenwaard werd zondag even stil toen keeper Robbin Ruiter bij een luchtduel lelijk ten val kwam. Hoe ernstig zijn blessure is, is nog niet bekend.

Ruiter ging halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Feyenoord een duel aan met Nicolai Jørgensen. De doelman bokste de bal voor zijn tegenstander weg, waarna hij heel ongelukkig op zijn rug en hoofd terechtkwam. "Ik weet vrij weinig, behalve dat het ernstig is", reageerde coach Erik ten Hag tegen de NOS.

Na een lange blessurebehandeling werd Ruiter naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb geen diagnose, maar hij is wel bij bewustzijn. Er was ook contact met hem mogelijk, maar een diagnose moeten medici geven." Kort na de val was Ruiter even buiten bewustzijn. "Dat heb ik gehoord, maar ik heb daarna nog met hem gesproken. Alle zorg gaat nu naar hem uit."

Door de lange behandeling van Ruiter duurde de blessuretijd negen minuten, waarin FC Utrecht tegen Feyenoord twee punten door de handen liet glippen. In de allerlaatste minuut maakte Michiel Kramer namelijk de 3-3.