'Jeremy Clarkson mist vlucht door boze Argentijn'

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft naar verluidt door toedoen van een zelfbenoemde Argentijnse luchthavenmedewerker een vlucht vanuit Duitsland gemist. Dat meldt The Sun.

Manuel Pereira, werkzaam bij het vliegveld van Stuttgart, zou Clarkson scheldend hebben tegengehouden waardoor de presentator en zijn team niet op tijd bij de gate waren. "Ik ben Argentijn, dus fuck you", zou de werknemer onder meer hebben gezegd.

Een Top Gear-special over Argentinië leidde twee jaar geleden tot ophef in het Zuid-Amerikaanse land omdat een van de wagens het nummerbord 'H982 FKL' had. Hoewel dat een normaal Brits kenteken is, werd het als provocatie gezien: het zou verwijzen naar de door de Britten gewonnen Falklands-oorlog van 1982.

De eilandjes in de zuidelijke Atlantische Oceaan worden ook door de Argentijnen geclaimd, en ieder schoolkind daar leert dat ze eigenlijk de Malvinas heten. Woedende Argentijnen verhinderden destijds de opnames en de affaire leidde tot een diplomatieke rel.

Pereira zei naderhand evenwel Spanjaard te zijn, wat zijn werkgever zou hebben bevestigd. Ook beweert de man dat hij niet heeft gescholden en zich correct en professioneel gedroeg. De werkgever stelt dat het gedrag waarvan de man wordt beschuldigd niet aan de bedrijfsstandaard voldoet. Pereira houdt echter vol dat Clarkson en zijn metgezellen te dronken waren om te worden toegelaten.

Maar de presentator stelt dat ze maar één biertje hadden gedronken, en dat de schijnbare nep-Argentijn na zijn scheldpartij nogal zelfingenomen wegliep. "Ongetwijfeld voor een smerig bord heropgewarmde bonen", aldus Clarkson. Vervolgens kon het team een andere vlucht nemen waarmee ze naar verluidt eerder in Londen aankwamen dan met het gemiste toestel het geval zou zijn geweest.

"De politie zegt dat het haatzaaierij is en zal Pereira oppakken. Jawel, zelfs de Duitsers zijn het eens een keer honderd procent met ons eens", liet Clarkson naderhand weten.