QPR neemt afscheid van Hasselbaink

Jimmy Floyd Hasselbaink is niet langer trainer van Queens Park Rangers. De Nederlander is na het zoveelste puntverlies op straat gezet door de club. Na iets minder dan een jaar eindigt de samenwerking tussen Hasselbaink en Queens Park Rangers. De manager werd in december van vorig jaar aangesteld, maar door teleurstellende resultaten is Hassebaink de laan uitgestuurd.

QPR wist de laatste drie wedstrijden niet meer te winnen, waarna de club zaterdag na het 1-1 gelijkspel met Nottingham Forest de knoop doorhakte. Hasselbaink kwam eerder al in het nieuws toen hij betrokken was bij een undercoverzaak.

De Nederlander zou bereid zijn om een samenwerking aan te gaan met een investeringsmaatschappij en voor een vergoeding verschillende spelers naar de club te halen. Hassebaink ontkende de zaak en de club bleef achter hem staan. Een paar weken later is de trainer toch ontslagen.

Hasselbaink is al de zevende trainer die in dit seizoen van de Championship ontslagen is. Queens Park Rangers staat momenteel zeventiende na 16 gespeelde duels. 

Jimmy Floyd Hasselbaink ontslagen bij QPR. (PRO SHOTS/Action Images)
Jimmy Floyd Hasselbaink ontslagen bij QPR. (PRO SHOTS/Action Images)