Hamilton roept fans op zijn team te vertrouwen

Lewis Hamilton maakt een ongelukkige seizoensstart mee waarin alles lijkt tegen te zitten. Slechte starts, botsingen en materiaalpech: de wereldkampioen maakte alles mee in de vier openingsraces van het jaar. Ondertussen behaalde teamgenoot Nico Rosberg zonder veel problemen een 100%-score, waarmee de Duitser nu met een immense voorsprong de WK aanvoert. Dit alles leidde in de media en onder Hamiltonfanaten tot de nodige conspiracy theorieën: zijn Mercedesteam zou Rosberg bevoordelen.

Het onderwerp zelf wuift in een verklaring op Facebook alle verhalen echter resoluut van de hand. "Ik wil iedereen laten weten hoe dankbaar ik ben met alle steun," begint Hamilton. "Ik vraag iedereen om mijn team te vertrouwen, net zoals ik mijn team vertrouw. Dit is mijn familie. Deze gasten zijn geweldig en hebben zo hard voor mij gewerkt dat ik nu een drievoudig wereldkampioen ben. Stop alstublieft met denken dat mijn team het niet goed met mij voor heeft en bedenk dat niemand daar belang bij zou hebben."

"We hebben drie geweldige jaren gehad en hoewel het momenteel niet volgens plan gaat, heb ik er alle vertrouwen in dat het weer goed komt. Ik vertrouw deze jongens voor 1000% en mijn monteurs zijn ongelofelijk, de beste in hun vak. Ik heb veel respect voor hen ik vraag jullie dat ook te doen. Dit zijn de jongens die het mogelijk maken om wereldkampioen te worden. Nogmaals bedankt." Vanwege de slechte resultaten kijkt de titelverdediger inmiddels al tegen 43 punten achterstand aan.