Atlético blijft in de race, opnieuw vier treffers Suárez

Atlético Madrid blijft de druk op Barcelona opvoeren in de strijd om La Liga. In eigen huis was de Madrileense formatie met 1-0 te sterk voor Málaga. FC Barcelona speelde later op de avond en won uiteindelijk ook.

In het eerste kwartier was er gelijk al veel vuurwerk te zien in Estadio Vicente Calderón. De bezoekers werden gevaarlijk via Cop, maar een uiterste krachtsinspanning en reflex van doelman Jan Oblak, voorkwam een vroege voorsprong van Málaga.

Antoine Griezmann kon op aangeven van Koke namens Atléti wat terugdoen. Na een voorzet van de middenvelder, kon de Fransman verwoestend uithalen. Echter, de inzet kon de goalie van de bezoekers naast kijken. Atlético bleef de sterkere ploeg, en kon via Yannick Carrasco de aanval zoeken. De Belg zocht naar een gaatje om een medespeler te vinden, maar besloot uiteindelijk zelf op het vijandelijke doel te schieten. Keeper Guillermo Ochoa tikte de bal op het laatste moment naast.

Toen er een uur was gespeeld zorgde Filipe Kasmirski met een fenomenale assist ervoor dat Angel Correa het leder voor zijn voeten kreeg. Deze twijfelde geen moment, en schoot via een verdediger de bal achter Ochao: 1-0. In de slotminuten kreeg het team van Diego Simeone nog wat kansjes, maar de minieme voorsprong bleef op het scorebord staan.

Barcelona heeft vanavond na een moeilijke eerste helft flink uitgehaald tegen Sporting Gijón. In Camp Nou werd het uiteindelijk 6-0.

Door de winstpartijen van Real Madrid tegen Rayo Vallecano(2-3) en Atlético Madrid tegen Málaga(1-0) wist Barcelona dat puntenverlies het einde van de titelaspiraties zou kunnen betekenen. Tegen een door blessures geplaagd Sporting de Gijón werden er weinig problemen verwacht, maar niks bleek minder waar. Barcelona had het lastig tegen de huidige nummer 18 van Spanje, maar won uiteindelijk wel.

Barcelona maakte in de eerste helft een gezapige indruk. Het tempo lag laag, de passing was onzuiver en de kansen werden niet benut. Toch was het Lionel Messi die de ban brak voor de Blaugrana. Andrés Iniesta wipte de bal in de tiende minuut richting het vijandelijke strafschopgebied. Sporting Gijón-doelman Iván Cuéllar stompte de bal slecht weg, waarna Messi met het hoofd profiteerde: 1-0.

Sporting Gijón scoorde niet in het eerste bedrijf, maar was wel een aantal keer dichtbij. Zo stuitte Ménendez eenmaal vanaf een meter of zeven op Claudio Bravo, en haalde Gerard Piqué even later een bal van de lijn. Het was het resultaat van onzeker ogend Barcelona, dat vooral bang leek averij op te lopen. Toch kwam het in de tweede helft goed met de ploeg van trainer Luís Enrique.

Het slechte spel en lage tempo werd ook in het tweede bedrijf gehandhaafd door de thuisploeg. Helaas voor Sporting ging op een gegeven moment vermoeidheid een rol spelen, waardoor Barcelona makkelijker aan kansen kwam. Zo waren Messi en Neymar een aantal keer dichtbij. Uiteindelijk was het Luís Suárez die de wedstrijd definitief besliste. Na een lange aanval was het Andrés Iniesta die de oud-Ajacied in stelling bracht voor open goal in te tikken. Dat Suárez dit in buitenspel positie deed, ontging de arbitrage.

Even later was het wederom de Uruguayaan die de score uitbreidde. Nadat Sporting-verdediger Canello hands maakte, ging de bal op de stip. Suárez benutte de penalty waardoor hij over Cristiano Ronaldo heen gaat in de strijd op de Spaanse topscorerstitel. En hiermee was het nog niet gedaan. Amper vijf minuten later was het namelijk Neymar die werd gevloerd in het strafschopgebied. Ook dit buitenkansje liet Suárez niet onbenut: 4-0.

In de 84e minuut kreeg Barcelona, wonderbaarlijk genoeg, zijn derde penalty. Ognjen Vranjes beging een duwfout ten opzichte van Neymar, die vervolgens zelf achter de bal ging staan en voor de 5-0 zorgde. Hiermee was de ellende nog niet voorbij voor Sporting. De scoringsdrift van Suárez was namelijk nog niet gestild. Messi leverde de bal op maat bij de topscorer, die vervolgens hard uithaalde en zo zijn vierde van de avond maakte.