Barcelona verliest ondanks jubileumgoal Messi

FC Barcelona is het spoor volledig bijster in de Primera División. Tegen Valencia ging de Spaanse koploper in competitieverband voor de derde speelronde op rij onderuit. De jubileumtreffer van Lionel Messi bleek niet voldoende. Het werd 1-2.

Met de wetenschap dat concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid dit weekend allebei wonnen, ging Barça in de openingsfase fel van start. De thuisploeg creëerde mogelijkheden via Neymar en Lionel Messi, die hun pogingen gekeerd zagen worden door keeper Diego Alves. Aan de andere kant was Rodrigo gevaarlijk namens Valencia, maar hij miste het doel.

Kort nadat Luis Suárez een goede mogelijkheid niet benutte en Alves opnieuw Messi van scoren afhield, werd het na 26 minuten 0-1 voor Valencia. Guilherme Siqueira wilde de bal in het strafschopgebied afspelen op een teamgenoot, waarbij Ivan Rakitic de bal vervolgens ongelukkig van richting veranderde en zijn eigen doelman passeerde.

Met die stand leken beide teams te gaan rusten. Santi Mina dacht daar echter anders over; hij rondde op aangeven van Dani Parejo af na een prima aanval over de rechterflank. Na rust slaagde Barcelona erin om de bezoekers weer onder druk te zetten en de 1-2 van Lionel Messi kwam na 63 minuten dan ook niet uit de lucht vallen. Het was zijn vijfhonderdste doelpunt in zijn carrière.

De 500e treffer van Messi. (Bron: YouTube)

De Catalanen bleven kansen creëren, maar Alves lag andermaal in de weg. Dit keer had de doelman een fraaie redding in huis op een schot van Rakitic. De grootste kans was echter voor Gerard Pique, die in de slotfase echter het doel helemaal miste.

Barcelona staat daardoor opnieuw met lege handen en het moet de koppositie in Spanje nu delen met Atlético Madrid. Op plaats twee heeft Real Madrid nog maar één puntje achterstand.

Messi kwam voor de 525e keer in actie voor Barcelona en heeft nu precies 450 doelpunten voor de Catalaanse club gemaakt. Hij was bovendien vijftig keer trefzeker in de 107 interlands die hij tot nu toe speelde voor Argentinië. De 28-jarige topschutter scoorde voor het eerst voor Barça in mei 2005. Als 17-jarige jongen was hij toen trefzeker tegen Albacete. Iets minder dan een jaar later, in maart 2006, maakte Messi zijn eerste goal voor Argentinië.