Bale redt matig Real Madrid van gezichtsverlies

Real Madrid heeft met de hakken over de sloot gewonnen van Rayo Vallecano. Los Blancos kwamen snel op achterstand, maar door twee goals van Gareth Bale kwam Real met de schrik vrij. Het werd 2-3.

Door de misstappen van FC Barcelona doet Real Madrid weer mee om de Spaanse titel. Los Galacticos kregen afgelopen week ook minder goed nieuws te horen. Cristiano Ronaldo gaf eerder nog aan dat zijn blessure mee viel, maar de Portugese superster moest het duel met Rayo Vallecano toch laten schieten. James Rodriguez was niet inzetbaar tegen de laagvlieger en Sergio Ramos werd gespaard. Ondanks de monsterscore in het vorige jaargang (10-2) moest Real Madrid daarom aan de bak.

Real Madrid begon goed aan het duel getuige een hard schot van Gareth Bale in de eerste minuten. De Koninklijken dachten dit varkentje wel even te wassen maar kwamen bedrogen uit. Na zeven minuten moest Keylor Navas namelijk al vroeg vissen. Bebé ging een goede actie aan en was Danilo te snel af. De Portugees kon de bal laag voorgeven op de inlopende Embarba die van dichtbij de Madrileens sluitpost verschalkte; 1-0.

De afwezigheid van Sergio Ramos was te zien in de verdedigende organisatie. Een corner van Rayo werd niet goed verwerkt door wederom Danilo waarna de bal voor de voeten viel van Miku. Navas kreeg er nog een been tegenaan, maar kon de aanvaller niet van scoren weerhouden; 2-0. Real Madrid had weinig kansen, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Het zette meer druk op de goal van Rayo Vallecano, waarna los Blancos na iets meer dan een half uur loon naar werken kregen. Toni Kroos gaf de bal goed voor uit de hoekschop waarna Gareth Bale, al hangend in de lucht, de bal in de verre hoek kon koppen; 2-1. Rayo kreeg het steeds moeilijker, maar behield de voorsprong tot het rustsignaal.

Rayo werd steeds verder teruggedrongen waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Danilo, die nog wat goed te maken had, leverde een geweldige voorzet af waarna invaller Lucas Vazquez in kwam lopen. De vleugelaanvaller is niet de grootste maar kopte desondanks prachtig tegendraads de bal in de kruising; 2-2. Real Madrid nam vervolgens het initiatief over omdat de thuisploeg het conditioneel niet meer bij kon benen. De voorsprong van Real Madrid hing zodoende in de lucht.

Met nog tien minuten op de klok gaf doelpuntenmaker Embarbo een cadeautje weg. De aanvaller speelde de bal terug, maar had Gareth Bale over het hoofd gezien. De Welshman zette het op een lopen en ging voor eigen succes. Het schot was niet fantastisch, maar ging desondaks onder doelman Juan Carlos door; 3-2. De Koninklijken komen daarom met de schrik vrij door ter nauwer nood te winnen van een moedig Rayo Vallecano. Real Madrid is nu voor een paar uur koploper, want de concurrentie komt later op de dag nog in actie.

Gareth Bale zorgt dat de drie punten toch mee gaan met Real Madrid. (PRO SHOTS/Marca)