F1 Grand Prix van Hongarije tot eind 2026 op kalender

De Grand Prix van Hongarije zal tot en met eind 2026 op de Formule 1-kalender te vinden zijn. De race staat sinds eind jaren 80 op het programma en volgens de Hongaarse minister Miklos Sesztak is er met F1-baas Bernie Ecclestone een akkoord bereikt over contractverlenging. Het oude contract liep tot en met 2021.

Sesztak is blij met de nieuwe verbintenis. "Zonder details prijs te geven, kan ik zeggen dat we in staat zijn om nog eens vijf jaar onder gunstige omstandigheden een race kunnen organiseren."

Het betekent niet dat de Hongaren achterover kunnen leunen, want dit jaar is er geïnvesteerd in nieuw asfalt. "Ik kan verklappen dat voor 2017 een substantieel budget vrijgemaakt is voor onderhoud van het circuit. Dit doen we omdat de Grand Prix één van de belangrijkste sportevenementen van ons land is. Dus de overheid in Hongarije vindt het belangrijk dat de kwaliteit van de Hungaroring goed is."

Dit jaar staat het evenement voor 24 juli op het programma. Vorig jaar eindigde Max Verstappen in de door Sebastian Vettel gewonnen race op een fraaie vierde plaats. Zijn vader Jos deed het in 1994 nog een positie beter met plek drie.