'Trials on Tattooine is Star Wars VR-game'

Het lijkt erop dat Star Wars de richting op gaat van Valve en HTC's Vive virtual reality-headset. De hoedanigheid waarin dat gaat gebeuren is aan nog aan flinke speculatie onderhevig, maar in een filmpje dat verscheen op de website van ILMxLab is het Star Wars-universum in VR te zien, en lijkt er zelfs even sprake te zijn van VR-gameplay waarin de speler met een lightsaber inkomend vuur pareert.

Kort nadat het filmpje verscheen werd het weer offline gehaald. De beelden van Trials on Tattooine laten eerst een Millenium Falcon zien die landt op een planeet, waarna vijandige schepen hordes stormtroopers loslaten. Vervolgens overhandigt de immer trouwe droid R2D2 de 'speler' een lichtzwaard die daarmee nog kortstondig enkele inkomende blaster shots weet af te wenden.

Het filmpje dat verwijderd werd is uiteraard op meerdere mirror-locaties terug te kijken. Het is dus onduidelijk of het hier gaat om een onderdeel van een grotere game, een standalone ervaring of een 'experiment' zoals in de eindnoot van het filmpje te lezen is. Er zijn meerdere ontwikkelstudio's geweest die in het afgelopen jaar met 'VR experiments' kwamen om verschillende headsets en technieken uit te proberen. Veel van deze experimenten werden verder niet uitgewerkt tot een volwaardig product.

Dit jaar worden meer dan 70 virtual reality-games getoond of geteased op GDC, de Game Developers Conference. Wellicht dat Trials on Tattooine daar een van is. In het tweede filmpje hieronder is nog meer te zien van ILMxLab, waarin de mogelijkheden van VR in de Star Wars-wereld worden besproken. Of dit gerelateerd is aan Trials on Tattooine is niet bekend.