Opnames voor Star Wars 8 van start

De opvolger van Star Wars: The Force Awakens is vandaag officieel in productie gegaan. Dat maakt Lucasfilm bekend op StarWars.com in een nieuwsbericht.

"Rey nam haar eerste stappen in een grotere wereld in Star Wars: The Force Awakens en zal haar epische reis vervolgen met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de Star Wars-saga, Star Wars: Episode VIII, dat met opnames is begonnen in Pinewood Studios in Londen op 15 februari 2016", zo luidt het bericht.

De film wordt geregisseerd door Rian Johnson, die een aantal afleveringen van Breaking Bad op zijn naam heeft staan en in 2012 de film Looper uitbracht, met Bruce Willis en Joseph Gordon-Levitt. De film kent een groot aantal terugkerende castleden, maar het noemen van een complete lijst is voor sommigen wellicht nog een spoiler. Nieuwe namen zijn Benicio del Toro, Laura Dern en de nieuwkomer Kelly Marie Tran, die voornamelijk ervaring heeft in tv-series en -films, en enkele CollegeHumor-video's.

Star Wars: Episode VIII verschijnt op 15 december 2017 in de Amerikaanse bioscopen, en vermoedelijk rond dezelfde tijd ook in Nederland.